Consumptief krediet: ‘Bijna de helft van de starters onder de 30; vraag naar kleine kaartjesleningen springt'

0
52

Volgens het TransUnion Cibil-Google-rapport, waarbij uitbetalingssnelheid en gemak de kenmerken van deze leningen zijn, hebben de digital-first verkopers het grootste aandeel in deze categorie met 97 procent van alle persoonlijke leningen uitbetaald door hen onder Rs 25.000.

In een aanzienlijke diversiteit in lenersprofielen was 49 procent van de mensen die voor het eerst leners minder dan 30 jaar oud, 71 procent was gevestigd in niet-metrolocaties en 24 procent was vrouw in 2020, een TransUnion Cibil-Google rapport heeft gezegd.

Kleine ticketleningen van minder dan Rs 25.000 — gekenmerkt door zoekopdrachten naar “telefoon in bruikleen”, “laptop op EMI” en “mahila lening 30000” — de uitbetalingen van leningen onder alle persoonlijke leningen is gestegen van 10 procent in 2017 naar 60 procent in 2020, aldus het rapport.

Volgens het TransUnion Cibil-Google-rapport, met uitbetalingssnelheid en gemak als de kenmerken van deze leningen, hebben de digital-first verkopers het grootste aandeel in deze categorie met 97 procent van alle persoonlijke leningen die door hen worden uitbetaald onder de Rs 25.000. “Interessant is dat leners van kleine leningen een hogere loyaliteit tonen met een 42 keer groei van het aantal terugkerende klanten onder kredietverstrekkers in CY 2020 versus CY 2017”, aldus het rapport.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Het rapport zei dat er een merkbare versnelling is in de kredietvraag van niet-metrolocaties, waarbij 77 procent van alle vragen over particuliere leningen op het TransUnion Cibil-bureau afkomstig was uit tier 2-steden en daarbuiten in CY 2020. “Ook 70 procent van het totaal kredietaanvragen zijn afkomstig van bestaande kredietnemers buiten tier 1-steden, “zei het.

“Bovendien groeiden leninggerelateerde zoekopdrachten van tier 2- en tier 3-locaties in 2020 met respectievelijk 32 procent en 47 procent ten opzichte van 2017. Interessant is dat de ticketgroottes voor leningproducten zoals persoonlijke leningen, autoleningen en duurzame consumptiegoederen -agnostisch', stond er. Terwijl de vraag naar consumentenkrediet, na een korte daling in het tweede kwartaal van 2020, tegen het einde van het jaar 2020 bleef herstellen tot bijna 90 procent van de niveaus van vóór Covid-19, meldde 55 procent van de voor het onderzoek ondervraagde gebruikers dat ze een online hulpmiddel of aanbeveling om hun kredietaankoopbeslissing te ondersteunen.

Het afgelopen jaar laat het rapport een aanzienlijke diversificatie zien van de vraag naar consumentenkrediet, waarbij 49 procent van de nieuwe kredietnemers in de detailhandel minder dan 30 was. jaar oud, waarvan 71 procent in niet-tier 1-steden, en steeds meer vrouwen maken gebruik van kredietmogelijkheden.

Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer

Wat de inzichten van het rapport onderstreept, is de 2,5 keer zo grote toename van zoekopdrachten naar leningen van niet-Tier 1-steden dan van gedifferentieerde steden in 2017-2020. Over het algemeen groeide het aantal zoekopdrachten naar autoleningen tussen de twee helften van 2020 het snelst met 55 procent, gevolgd door woningkredieten met een groei van 22 procent.

TransUnion Cibil MD en CEO Rajesh Kumar, zei: “consument de vraag naar en toegang tot krediet hebben de afgelopen jaren een paradigmaverschuiving ondergaan, waarbij de postpandemische omstandigheden deze verandering verder hebben versneld.”

Het rapport zei dat 64 procent van de kredietkopers zegt dat het merk een belangrijk factor bij het kiezen van hun leningverstrekker.

< /p>

In 2020 was 38 procent van de leningen die aan de 'prime' kredietlaag werden uitbetaald via FinTech NBFC's (niet-bancaire financiële onderneming). Bovendien hebben deze FinTech NBFC's niet langer alleen 'stedelijke jongeren' als hun primaire doelgroep – 70 procent van de uitbetalingen valt buiten niveau 1, waarbij 78 procent van de klanten millennials zijn (tussen 25-45 jaar).

< p>Het rapport zei dat het aantal online zoekopdrachten naar leningen van niet-tier 1-steden tussen 2017-2020 2,5 keer zo groot was, waarbij 77 procent van alle vragen over particuliere leningen in 2020 afkomstig was van tier 2-steden en daarbuiten. “Met betrekking tot het producttype groeide de groei in zoekopdrachten naar autoleningen tussen de twee helften van 2020 het snelst met 55 procent, gevolgd door woningkredieten met 22 procent,” zei het.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste zakelijke nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.