Android 12 Beta 2 is nu verkrijgbaar met verbeterde privacycontroles en meer

0
56
Justin Duino

< p>Na de release van de openbare bèta van vorige maand, introduceert Google vandaag Android 12 bèta 2. De tweede bètaversie introduceert een nieuw privacydashboard, een bijgewerkte Wi-Fi UX-interface en brengt ons dichter bij de wereldwijde lancering later dit kwartier. Dit is wat je moet weten en hoe je het vandaag nog kunt proberen.

De Android 12 beta 2 voegt meer “definitieve systeemgedragingen toe,” verfijnt de nieuwe Material You-ervaring en introduceert extra “Platform Stability” voor app-ontwikkelaars. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een bètaversie, dus verwacht een paar bugs of problemen.

Hoe krijg ik de Android 12 Beta 2-release?

Google

Google's Android 12 bèta is beschikbaar op meer telefoons dan ooit tevoren, waardoor het voor velen verleidelijk is om het uit te proberen.

Normaal gesproken zijn Android-bèta's alleen voor de Pixel-telefoonlijn van Google, en de gemakkelijkste manier om deze te krijgen is door naar google.com/android/beta te gaan. Echter, na de succesvolle bèta vorig jaar met Android 11, heeft de Android 12 bèta een enorme lijst met ondersteunde apparaten. We verwachten dat de lijst zal groeien, maar dit zijn de compatibele telefoons tot nu toe.

 • Google Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5 (inclusief XL en A-serie)
 • OnePlus 9/9 Pro
 • Nokia X20
 • Xiaomi Mi 11/11 Ultra, Xiaomi Mi 11i*/11X Pro
 • ASUS Zenfone 8
 • Oppo Find X3 Pro
 • Sharp Aquos R6
 • < li>ZTE Axon 30 Ultra (modellen voor China voorlopig)

 • TCL 20 Pro 5G
 • Tecno Camon 17
 • Realme GT
 • iQOO /Vivo 7-legende

We hebben relevante downloadlinks toegevoegd voor de Android 12-bèta van elk apparaat (indien beschikbaar), maar sommige bieden mogelijk niet onmiddellijk de 2e release. U wilt er zeker van zijn dat u het juiste bestand downloadt voor alles dat geen Pixel is.

Degenen met een Google Pixel-apparaat dat al in de eerste bètaversie zit, krijgen een automatische overschrijving -the-air update naar Android 12 beta 2. Hoe dan ook, vergeet niet om voorzichtig te werk te gaan.

Wat is er nieuw in de 2e bèta

Google

Privacydashboard

Als eerste is er een nieuw privacydashboard dat voortbouwt op de veranderingen die we in de eerste bèta hebben gezien. Google heeft een hele sectie geïntegreerd in instellingen voor gebruikersprivacy. Tikken op een sectie zoals ‘Locatie’ geeft eigenaren een gedetailleerd overzicht van welke apps toegang hebben tot hun locatie, hoe laat en voor hoe lang. Op die manier kun je de rechten dienovereenkomstig snel aanpassen.

Microfoon en camera schakelen

Deze privacywijziging geldt ook voor de rest van de software, met nieuwe microfoon- en cameraschakelaars. Samen met indicatoren op het startscherm en de meldingsbalk wanneer de microfoon van een telefoon wordt gebruikt, voegt de 2e bèta een snelle instellingsschakelaar toe om deze onmiddellijk uit te schakelen. Met deze wijziging kun je de verbinding met je microfoon of camera verbreken en vervolgens in de instellingen graven om te zien welke app het heeft gedaan, zodat je de rechten kunt aanpassen.

Kortom, een snelle aan/uit-schakelaar voor de camera en microfoon. Wanneer je de camera uitschakelt en vervolgens een app opent die de camera gebruikt, is het een zwart scherm totdat het weer wordt ingeschakeld.

Bijgewerkte wifi-interface

Google< /figuur>

Google's heeft ook een nieuw 'internetpaneel' geïntegreerd. van soorten in het connectiviteits- en wifi-gedeelte in de statusbalk, de vervolgkeuzelijst voor snelle instellingen en in het hoofdinstellingenmenu. Dit nieuwe menu maakt het snel en eenvoudig om tussen internetproviders te wisselen of verbindingsproblemen op te lossen.

Als tweede bèta heeft Google natuurlijk verschillende wijzigingen aangebracht om de prestaties en beveiliging te verbeteren en bugs of problemen uit de eerste release op te lossen. Je kunt de release-opmerkingen van Google raadplegen voor meer informatie, maar verwacht een verbeterde stabiliteit, een betere batterijduur en meer apps die zouden moeten werken met de tweede Android 12-bèta.

Android 12-releasedatum en wat's 8217;s Volgende

Google

Google zegt dat de volgende grote update voor de Android 12-bèta in juli zal komen, de derde bèta. Als je overweegt de bètaversie 12 op je primaire telefoon te installeren, je dagelijkse stuurprogramma, raad ik je aan te wachten op die 3e release.

Dan de 4e en laatste bèta of &#8220 ;vrijlatingskandidaat” zal ergens in augustus verschijnen, vóór de officiële releasedatum van Android 12 over de hele wereld. Google heeft geen specifieke datums gegeven, maar Android 11 kwam in september, dus we zullen moeten afwachten.