Android 12 Beta 2 är ute nu med förbättrade sekretessregler och mer

0
58
Justin Duino

< p> Efter den senaste publiceringen av den offentliga betaversionen lanserar Google idag Android 12 beta 2. Den andra betaversionen introducerar en ny integritetspanel, uppdaterat Wi-Fi UX-gränssnitt och flyttar oss närmare den globala lanseringen senare detta kvartal. Här är vad du behöver veta och hur du kan prova det idag.

Android 12 beta 2 lägger till mer & # 8220; slutliga systembeteenden, & # 8221; förädlar det nya materialet du upplever och introducerar ytterligare & # 8220; plattformsstabilitet & # 8221; för apputvecklare. Med detta sagt är det fortfarande en beta, så förvänta dig att få några buggar eller problem.

Hur får man Android 12 Beta 2-versionen?

Google

Googles Android 12 beta finns på fler telefoner än någonsin tidigare, vilket gör det frestande för många att prova.

Normalt är Android-beta endast för Googles Pixel-telefonlinje, och det enklaste sättet att få det är att gå till google.com/android/beta. Men efter den framgångsrika beta förra året med Android 11 har Android 12 beta en enorm lista över enheter som stöds. Vi förväntar oss att listan kommer att växa, men här är de kompatibla telefonerna hittills.

 • Google Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5 (inklusive XL och A-serien)
 • OnePlus 9/9 Pro
 • Nokia X20
 • Xiaomi Mi 11/11 Ultra, Xiaomi Mi 11i */11X Pro
 • ASUS Zenfone 8
 • Oppo Find X3 Pro
 • Sharp Aquos R6
 • < li> ZTE Axon 30 Ultra (Kina-modeller för tillfället)

 • TCL 20 Pro 5G
 • Tecno Camon 17
 • Realme GT
 • iQOO/Vivo 7 Legend

Vi har lagt till relevanta nedladdningslänkar för varje enhets Android 12 beta (om tillgänglig), men vissa av dem erbjuder kanske inte den andra versionen omedelbart. Du vill se till att du laddar ner rätt fil för allt som inte är Pixel.

De med en Google Pixel-enhet som redan finns i den första betaversionen får automatiskt över -uppdateringen till Android 12 beta 2. Hursomhelst, kom ihåg att fortsätta med försiktighet.

Vad är nytt i andra Beta

Google

Sekretesspanel

Först och främst är en ny integritetspanel som bygger på de förändringar vi såg från den första betaversionen. Googles integrerade ett helt avsnitt i inställningar för användarnas integritet. Knacka på ett avsnitt som & # 8216; Plats & # 8217; kommer att ge ägare en detaljerad uppdelning av vilka appar som har tillgång till deras plats, vilken tid och hur länge. På det sättet kan du snabbt justera behörigheterna.

Mikrofon och kamera växlar mellan

Denna sekretessändring sträcker sig också till resten av programvaran med nya mikrofoner och kameraväxlar. Tillsammans med indikatorer på startskärmen och aviseringsfältet när en telefons mikrofon används, lägger den andra beta till en snabbinställning för att stänga av den direkt. Med den här ändringen kan du avbryta anslutningen till din mikrofon eller kamera och sedan gräva i inställningar för att se vilken app som gjorde det så att du kan justera behörigheterna.

I grund och botten en snabb på/av-omkopplare för kameran och mikrofon. När du stänger av kameran och sedan öppnar en app som använder kameran blir den en svart skärm tills den är aktiverad igen.

Uppdaterat Wi-Fi-gränssnitt

Google

Google integrerade också en ny & # 8220; Internetpanel & # 8221; sorterar i anslutnings- och Wi-Fi-sektionen över statusfältet, snabbinställningar och i huvudinställningsmenyn. Den här nya menyn gör det snabbt och enkelt att växla mellan internetleverantörer eller felsöka anslutningsproblem.

Naturligtvis, som den andra betaversionen, gjorde Google flera ändringar för att förbättra prestanda, säkerhet och åtgärda fel eller problem från den första utgåvan. Du kan kolla Googles utgivningsanteckningar för mer information, men förvänta dig förbättrad stabilitet, bättre batteritid och fler appar som ska fungera med den andra Android 12-beta.

Utgivningsdatum för Android 12 och vad & # 8217; s Nästa

Google

Google säger att nästa stora uppdatering för Android 12 beta kommer i juli, den tredje beta. Om du överväger att installera 12-beta på din primära telefon & # 8212; din dagliga drivrutin skulle jag rekommendera att vänta på den tredje versionen.

Sedan den fjärde och sista beta eller & # 8220 ; släpp kandidat & # 8221; kommer att komma ut någon gång i augusti före det officiella släppdatumet för Android 12 runt om i världen. Google har inte angett specifika datum, men Android 11 anlände i september, så vi måste vänta och se.