10 gezonde gewoonten die we behouden na de pandemie

0
87
Halfpoint/Shutterstock

Het feit dat de meesten van ons eindelijk weer een normale routine hebben, betekent niet dat we alles moeten opgeven wat we tijdens die COVID-lockdowns hebben gedaan. Hier zijn 10 gewoonten die misschien goed zijn om vol te houden lang nadat de pandemie voorbij is.

Met de constante veranderingen in 2020 hebben velen van ons nieuwe gewoonten aangenomen om onze fysieke en mentale gezondheid te beschermen, en in het algemeen, gewoon om onszelf (en alle anderen) veilig te houden. Nu de wereld weer opengaat en we enkele van de strengere praktijken loslaten, zijn er een paar dingen die het een goed idee zou zijn om te blijven doen.

Van de eenvoudigere activiteiten, zoals meer wandelingen maken, tot gewoon Omdat we meer bewust zijn om stress te bestrijden, zijn hier de 10 gewoonten die we tijdens de pandemie hebben aangenomen en die we van plan zijn te blijven doen!

Inhoudsopgave

  • Thuis koken
  • Meer maken Tijd voor hobby's
  • Sporten tussen taken door
  • Meer bereiken met vrienden
  • Persoonlijke verzorgingsroutines
  • Jezelf een pauze gunnen
  • Wandelen
  • < li>Kamerplanten houden

  • Ontspanningstechnieken
  • Grenzen trekken

Thuis koken

Van de vroege pandemische dagen toen iedereen brood bakte tot het gebrek aan eetgelegenheden voor enkele maanden hebben velen van ons thuis meer maaltijden gemaakt en gegeten dan ooit tevoren. Hoewel het geweldig is om afhaalmaaltijden te krijgen en zelfs weer persoonlijk te kunnen dineren terwijl de wereld weer normaal wordt, moeten we de voordelen van thuis koken niet opgeven!

Het koken van je eigen maaltijden kan tijdrovend zijn, dat is waar, maar het heeft ook veel voordelen die we niet over het hoofd mogen zien. Door je eigen eten te maken, kun je meer controle krijgen over wat erin gaat, het aanpassen aan je smaak en voedingsbehoeften, en ervoor zorgen dat je weet wat er in elke stap zit. Bovendien kan koken heel leuk en zelfs ontspannend zijn, of het nu een gezinsactiviteit is of iets dat je doet om alleen te ontspannen.

Meer tijd vrijmaken voor hobby's

simona pilolla 2/Shutterstock

Ik heb een nieuwe hobby (of twee of drie) opgepikt tijdens de pandemie? Laat het niet verstrijken als het leven weer normaal wordt! Het is gemakkelijk om het gevoel te hebben dat elk moment van de dag “productief moet zijn,” maar het is net zo belangrijk om tijd te nemen voor dingen waar je gewoon blij van wordt.

Welke interesses je ook hebt opgepakt of opnieuw hebt opgestart, zorg ervoor dat je elke dag een beetje tijd neemt om ze te blijven doen.

Sporten tussen taken

Toen de pandemie sportscholen en fitnesslessen, wendden de meesten van ons zich tot een of andere vorm van thuisoefening. Hoewel die persoonlijke opties weer beschikbaar zijn, kan thuis trainen voor velen van ons een flexibelere en minder intimiderende optie zijn!

GERELATEERDHoe blijf je thuis zonder apparatuur

Je hoeft niet je hele schema te herwerken om in een training van een uur te passen, in plaats daarvan neem je hier of daar 10 minuten om op te staan ​​en te gaan wandelen, een snelle cardiotraining op YouTube te doen, of ga door een yogastroom.

Meer bereiken met vrienden

Girts Ragelis/Shutterstock

Met persoonlijke ontmoetingen gedurende enkele maanden van tafel, voelden de drempels om mensen te bereiken die zich misschien niet in je directe geografische gebied bevinden, lager. Zoom en telefoontjes zijn er nog steeds nadat de pandemie voorbij is, dus blijf ervan profiteren.

Plan inhaalgesprekken met je vrienden, of ze nu in de straat of aan de andere kant van het land wonen. Als er één ding is dat het afgelopen jaar heeft bewezen, is het dat afstand niet de beslissende factor hoeft te zijn in vriendschap en dat je je nieuwe vaardigheden op het gebied van vriendschap op afstand kunt toepassen op je vrienden. vriendschappen in de toekomst!

Persoonlijke verzorgingsroutines

Veronachtzaam die persoonlijke verzorgingsroutines die u het afgelopen jaar misschien hebt opgepikt, in feite, als we terugkomen tot “normaal” drukke levens, het is nog belangrijker om tijd te nemen voor een beetje verwennerij! Het hoeft geen grote, dure, chique spa-dag te zijn, het kan zoiets simpels zijn als vijf minuten nemen voor een huidverzorgingsroutine in plaats van alleen maar op water te spetteren en het goed te noemen.

Zelfzorg krijgt een beetje een reputatie als over-the-top luxe of “dwaze” dingen, maar in werkelijkheid gaat het om de simpele dingen die je helpen je goed te voelen, wat dat ook voor je betekent. Behandel je lichaam goed en ga verder dan het absolute minimum, en je zult versteld staan ​​van het verschil dat het kan maken, zowel fysiek als mentaal!

Jezelf een pauze geven

BAZA Production/Shutterstock

Er is tijdens de pandemie een echte duw geweest om een beetje vriendelijker voor iedereen, inclusief onszelf. Dus geef jezelf wat meer genade als het gaat om verwachtingen en stress in het leven. Dit is een van de belangrijkste dingen die we allemaal mee moeten nemen naar het nieuwe normaal.

Je hoeft jezelf niet tot een breekpunt te pushen. Neem een ​​pauze wanneer je er een nodig hebt. Neem de tijd om te erkennen wat wel en niet werkt, en geef jezelf dezelfde aandacht en hetzelfde begrip dat je naar anderen hebt uitgedragen.

Gaan wandelen

Een van de eenvoudigste manieren om uw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren, is wandelen. Wandel door een park, door je buurt of waar je maar wilt en waar je je veilig voelt. Het brengt je in beweging, geeft je de kans om wat frisse lucht in te ademen en laat je een paar minuten weg van de stress van het dagelijks leven.

Het geeft je de kans om je te hergroeperen en je op jezelf te concentreren. Wandelen door de buurt werd een populaire manier om op een veilige manier het huis uit te komen, zelfs op het hoogtepunt van de pandemie, maar het is een gemakkelijke en nuttige gewoonte om zelfs in normale tijden te blijven doen.

< h3>Kamerplanten houden

goffkein.pro/Shutterstock

Veel mensen zijn het afgelopen jaar plantouder geworden! Of je nu met een of twee planten in de weer bent geweest of je leefruimte zo'n beetje in een kas hebt veranderd, het houden van kamerplanten is een gewoonte die je leven op elk moment aangenamer kan maken.

Niet alleen zijn planten dat een geweldige manier om wat persoonlijkheid en stijl aan je ruimte toe te voegen, maar ze kunnen ook je emotionele toestand verbeteren door stress te verminderen. Zorgen voor planten kan ontspannend en de moeite waard zijn, en het is zeker iets om bij te houden.

Ben je bang dat je geen groene vingers hebt? Ga aan de slag met deze gemakkelijk te verzorgen planten.

Ontspanningstechnieken

We hebben het afgelopen jaar allemaal ongelooflijk gestrest en op scherp gezeten, wat voor veel mensen, bedoelden op zoek naar technieken om die angst te verminderen of in ieder geval beheersbaar te houden. In termen van zowel fysieke als mentale gezondheid is het handhaven van die stressverlichtende gewoontes een van de belangrijkste dingen die je op de lange termijn kunt doen.

Verschillende ontspanningstechnieken werken goed voor verschillende mensen, dus het belangrijkste is om de aanpak te vinden die voor jou werkt. Sommige mensen geven de voorkeur aan mindfulness-oefeningen of meditatie, terwijl anderen vinden dat repetitieve activiteiten (zoals breien) het beste voor hen werken. Probeer verschillende technieken totdat je vindt wat voor jou het meest effectief is!

Grenzen stellen

Magui RF/Shutterstock

Als er niets anders is, heeft het afgelopen jaar ons allemaal veel geleerd over onze prioriteiten. We moesten het afgelopen jaar allemaal goed worden in het opnieuw plannen of ronduit afslaan van dingen. Het is nuttig om te onthouden dat het gezond is om grenzen in ons leven te hebben en te behouden. Blijf bij hen, zelfs als je geen excuus meer hebt voor de pandemie.

Als je door een schema dat niet constant gevuld was met afspraken en verplichtingen je veel meer ontspannen voelde, ga dan zo door. Geef prioriteit aan uw eigen welzijn en plan alleen dingen die u wilt doen.