Uitgelegd: waarom hersenschudding in NFL op basis van kleur schandalig was

0
25

Pittsburgh Steelers' Najeh Davenport in Pittsburgh. (AP Photo/Gene J. Puskar, bestand)

De National Football League (NFL) heeft besloten een zogenaamd raciaal criterium te schrappen om te bepalen of een speler compensatie krijgt op grond van de schikking van de competitie.

De NFL heeft racenormering gebruikt om te bepalen of de cognitieve vaardigheden van een speler zijn verminderd als gevolg van een blessure. Het proces houdt rekening met de race van een speler om te bepalen of hij in aanmerking komt voor compensatie, wat in wezen de kans verkleint dat zwarte spelers schikkingen verdienen in vergelijking met witte spelers.

De competitie kondigde eerder deze maand haar besluit aan om de controversiële praktijk te beëindigen . Bovendien beweerde het orgaan dat het eerdere gevallen zal beoordelen en beslissingen zal corrigeren waarin rasnormering een rol speelde bij spelers die minder of geen compensatie ontvingen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Iedereen is het erover eens dat op ras gebaseerde normen moeten worden vervangen, maar er bestaat geen kant-en-klaar alternatief, en daarom werken deze experts aan een oplossing voor dit decennia-oude probleem”, staat in een verklaring van The New York Times.

“De vervangende normen zullen prospectief en met terugwerkende kracht worden toegepast voor die spelers die anders in aanmerking zouden zijn gekomen voor een prijs, maar voor de toepassing van op ras gebaseerde normen.”

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen

Wat is de hersenschudding van de NFL?

Voormalige spelers van wie de cognitieve vaardigheden zijn afgenomen en/of die lijden aan dementie als gevolg van blessures die ze hebben opgelopen tijdens het spelen in de NFL, komen in aanmerking voor het programma. Indien toegekend, biedt de competitie een financiële vergoeding aan de speler.

De spelers die een claim indienen, worden onderzocht door neuropsychologen.

Tot nu toe heeft de NFL naar verluidt betalingen gedaan voor meer dan 1200 van de 3100 claims die zijn gemaakt (volgens ABC News), komen neer op een bedrag van ongeveer $ 800 miljoen (NYT).

Wat is racenormering?

Tijdens het onderzoek van een neuropsycholoog worden de cognitieve testscores van een speler berekend. Rasnormering wordt van kracht wanneer die scores vervolgens worden vergeleken met de gemiddelde scores of normen voor een demografische groep die vergelijkbaar is met die speler – die rekening houdt met ras.

Er werd bijvoorbeeld schokkend aangenomen dat zwarte spelers afkomstig waren uit gemeenschappen waar cognitieve vaardigheden lager zijn dan die van blanke gemeenschappen. Daarom, als de testresultaten van een zwarte speler laag zijn, wordt aangenomen dat de cognitieve vaardigheden van de speler al laag waren aan het begin van zijn carrière. In wezen zal een zwarte speler meer cognitieve achteruitgang moeten vertonen dan een witte speler om compensatie te krijgen.

Wat voor invloed heeft dit op spelers gehad?

In In september hebben twee voormalige spelers Kevin Henry en Najeh Davenport, die symptomen van dementie vertoonden, een rechtszaak aangespannen tegen de NFL voor het gebruik van deze praktijk nadat een eerlijke schikking was afgewezen.

'Ik wil gewoon dat er op dezelfde manier wordt gekeken als een blanke,' had Henry tegen ABC News gezegd. 'We pakken samen karbonades, bro. We gingen samen uit en we speelden samen hard. Je weet wat ik bedoel? Het was niet een wit of zwart ding. We hebben samen verloren. We hebben samen gewonnen.”

Davenport ging verder en noemde het racisme.

“Wat de NFL nu met ons doet … wanneer ze een andere schaal gebruiken voor Afro-Amerikanen dan voor andere ander ras?” zei hij tegen ABC News. “Dat is letterlijk de definitie van systematisch racisme.”

Het nieuwsnetwerk had zijn eigen onderzoek uitgevoerd om te meten hoe rasnormering de resultaten kan veranderen. Het had toegang tot 85 verschillende scores die zijn geregistreerd door ongeveer 40 medische experts tussen 2016 en 2020. Van de 85 zouden 34 spelers in aanmerking komen voor compensatie, maar zodra de racenormering van kracht wordt, daalt het aantal tot 10.

De bevindingen toonden ook aan dat acht voormalige spelers een neurocognitieve stoornis 'Niveau 2' hadden gescoord – of 'matige dementie'. Rasnormering stelde die score bij tot 'Niveau 0' – of geen stoornis.

Evenzo hadden 13 spelers niveau 1.5 – of vroege dementie – gescoord, dat opnieuw werd verlaagd naar niveau 0 nadat rasnormering was toegepast.

Coronavirus Explained

Klik hier voor meer informatie

Waarom wordt het programma gebruikt?

Dr. Scott Millis, een neuropsycholoog die met de praktijk op de proppen kwam, zei tegen ABC News dat rasnormering moest “corrigeren voor het feit dat bepaalde raciale groepen consequent onevenredig lage scores behaalden op cognitieve tests en dus ten onrechte werden geclassificeerd als cognitief gehandicapt. . Verkeerde diagnoses van cognitieve stoornissen … kunnen zeer schadelijk zijn. Een verkeerd gediagnosticeerde gepensioneerde speler kan een onnodige behandeling ondergaan, of zijn toekomst plannen op basis van een verkeerd begrip van zijn huidige capaciteiten en waarschijnlijke progressieve achteruitgang.”

Volgens ABC News heeft de NFL "aanbevolen" het gebruik van race-norming tijdens cognitieve scoring. Een clinicus beweerde echter dat als er geen rasnormen werden gebruikt, de NFL “meerdere vragen zou stellen”. een AIBA-sonde

Waarom veranderde de NFL van standpunt?

Door de oefening begon de publieke druk tegen de competitie op te lopen. Wetgevers in het Amerikaanse Congres begonnen de methoden van de NFL in twijfel te trekken.

En, zoals gemeld door NYT, terwijl de zaak van Davenport en Henry in maart voor de rechtbank werd afgewezen, organiseerden meer dan een dozijn vrouwen van zwarte voormalige spelers een petitie en stuurden ze een petitie naar de rechter met meer dan 50.000 handtekeningen, in de hoop een einde te maken aan race-normering.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van de laatste koppen

Download de Indian Express-app voor al het laatste Explained News.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd