Pakistan: Den forbudte journalisten Hamid Mir beklager at han kom med uttalelser mot hæren

0
43

Pakistansk journalist Hamid Mir sitter på kontoret sitt i Islamabad, Pakistan. (AP)

En fremtredende pakistansk journalist, som ble tatt ut av luften på ubestemt tid for å komme med hardtslående bemerkninger mot landets mektige militære etablering i kjølvannet av et angrep på en stipendiat, har beklaget og sagt at han hadde ingen intensjon om å ærekrenke hæren.

Hamid Mir, den populære programlederen for det politiske talkshowet Capital Talk & # 8217; av Geo News-kanalen, holdt 28. mai en brennende tale ved en protest iscenesatt av skriftlærde mot et angrep av tre & # 8220; ukjente & # 8221; personer på journalist og YouTuber Asad Ali Toor i Islamabad.

Mir krevde ansvar for angrepet, som var en serie av slike overgrep på mediepersoner som er kritiske til landets militær. Etter talen hans ble han tatt av luften 30. mai.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

En felles uttalelse av en komité dannet av Rawalpindi Islamabad Union of Journalists (RIUJ), National Press Club og Mir på tirsdag sa at han ikke hadde til hensikt å ærekrenke hæren og respektere den som en institusjon helt fra hjertet./p> Forklart | I Pak-uro over journalistens slag, en merkelig undertekst: tilbakeslag mot Gen Bajwas forsøk på å forbedre forholdet til India

Hensikten med talen min var ikke i det hele tatt å skade andres følelser og følelser, men likevel oppriktig unnskyld hvis ordene mine sårte følelsene til noen, sa Mir.

Hæren, som har styrt Pakistan i mer enn halvparten av sine 70 pluss år med eksistens, har hittil hatt betydelig makt i spørsmål om sikkerhet og utenrikspolitikk. Imidlertid har militæret nektet å blande seg i landets politikk. ført for retten. Imidlertid spiret han tilsynelatende på forespørsel fra andre journalister som ønsket å deaktivere spenningen.

I samtale med media sa Mir at han hadde kommet med en forklarende uttalelse før et valgt organ for journalister. Han sa at Geo TV-ledelsen også hadde søkt en forklaring fra ham, men han svarte ikke ettersom han hadde holdt sin tale fra Pakistan Federal Union of Journalists (PFUJ) plattform og ikke Geo.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste nyhetene i Pakistan, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.