På det sivile sykehuset Panchkula: Stort rush på dag 1 ved psykiatrisk OPD, klandrer doktorer Covid-utmattelse

0
52

De fleste leger slet med angstlidelser forårsaket av Covid, panikkproblemer og rusmisbruk. (Representasjon)

PSYCHIATRY OPD for Panchkula Civil Hospital så et stort rush på onsdag, den første dagen for gjenåpning, med alle de 50 spilleautomatene som ble booket innen en time. Økningen i psykiske helserelaterte problemer i løpet av den andre bølgen har vært betydelig høyere både i helsearbeidere og i befolkningen generelt.

”Onsdag var den første dagen vi startet OPD-ene våre på nytt med maksimalt 50 spilleautomater, som skulle kjøre i to timer. Men svaret var overveldende med at alle spor ble fylt. Vi hadde mer enn 15 personer som sto overfor covid-relaterte angstlidelser. Denne prosentandelen har økt kraftig, ”sier MP MP Sharma, leder for psykiatri-avdelingen ved det sivile sykehuset.

Mens de fleste mennesker med Covid-relaterte psykiske helseproblemer er de som ikke fikk viruset, er tilfeller av angst og OCD – spesielt relatert til renslighet har økt, sa Dr Sharma. “Vi får flere tilfeller av stress på grunn av arbeidsledighet så vel som tilfeller av ekteskapstvister mye oftere enn før,” bemerket han.

Helsearbeidere som er hardt rammet

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Da den andre Covid-bølgen begynte fra slutten av mars, var det sivile sykehusets psykiatri avdeling begynte sine eksklusive tjenester. «Jeg jobbet også på Covid-avdelinger, og til tross for at jeg var psykiater, følte jeg det tyngste. Å vite at andre også må ha det på samme måte, diskuterte jeg det med DGHS, og vi startet konsultasjonstjenestene i Panchkula, ”sa Dr. Sharma.

Konsultasjonen skiftet snart online da OPD-er ble stengt. Samtalene startet raskt nok, og avdelingen har siden hjulpet mer enn 50 leger og sykepleier. “Antallet er ganske betydelig. Av det totale personalet på nesten 300 helsearbeidere som jobber på Covid, ringte mer enn 50 med akutte psykiske problemer. Minst to leger ved avdelingen fikk i oppgave å hjelpe dem, ”la doktor Sharma til.

De fleste leger slet med angstlidelser forårsaket av Covid, panikkproblemer og rusmisbruk.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Strakt tynn på grunn av den høye pasientbelastningen, var en vanlig bekymring helsepersonell overfor å ta viruset hjem. Søvnløshet sammen med en konstant følelse av hjelpeløshet steg også betydelig. “De ville være vitne til opptil ti dødsfall om dagen. Ingen var forberedt på det. De konstante dødsfallene under forfallne forhold, i en høyrisikosone mens de forsøkte å redde pasientene, katalyserte en hendelseskjede med hensyn til bekymringer angående familiemedlemmer som førte til psykiske sammenbrudd, ”la han til.

Flere helsearbeidere klaget også over kontinuerlig traumeblink. “Mens mange ikke klarer å sove på grunn av traumene og får tilbakeblikk, har flere andre hatt drømmer om å løpe rundt og prøve å redde folk,” sa Dr. Sharma.

Sammenligning av effekten av den første og den andre bølge, bemerket han, “Virkningen på psykiske lidelser var betydelig høy i denne bølgen. Mens jeg fikk ti anrop i den første bølgen, som i seg selv var ganske alarmerende, overgikk antallet fem ganger denne gangen. Bruntet er høyt når trettheten begynner. Det er betydelig utbrenthet når vi forbereder oss på en tredje bølge. ”

Økt skjermtid hos barn

“Vi har til og med begynt å se barn som lider av problemer forårsaket av dagens situasjon. Foreldrene til en 6-åring besøkte meg nylig og mistenkte at datteren deres hadde mental retardasjon og hyperaktivitetsforstyrrelse. De klaget over at avdelingen deres ikke forsto hva de sa, bare ville snakke når hun ville, og at hun alltid beveget seg, ”fortalte doktor Sharma.

En undersøkelse av barnet beviste at hun hadde aldersbestemt intellektnivå. “Det var at skjermtiden hennes hadde økt så mye at hun ikke hadde kontakt med noen,” bemerket han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.