Mumbai regner Live oppdateringer: Første dag av monsunen bringer Mumbai på kne; rød alarm i Raigad

0
38

Flere steder i Mumbai fikk kraftig regn på onsdag da Southwest Monsoon ankom en dag før sin normale dato. (Ekspressfoto av Ganesh Shirsekar)

Mumbai Rains Live Updates: Kraftig regn regnet Mumbai og dens forsteder på onsdag, noe som førte til trafikknark og kraftig vannlogging som etterlot veier, undergrunnsbaner, jernbanespor i forstaden og hele nabolag. Den sørvestlige monsunen ankom byen med et smell, mens MeT-avdelingen varslet om mer regnskyll. Den sørvestlige monsunen har ankommet to dager før den normale datoen. Siden det er fare for skred på grunn av kraftig regn, har 1139 mennesker fra 20 landsbyer blitt flyttet til tryggere steder, rapporterte PTI.

I lys av IMDs advarsel om kraftig til ekstremt kraftig nedbør i Konkan-regionen i Maharashtra mellom 11. og 15. juni, ba statsstyret onsdag National Disaster Response Force (NDRF) om å sende 12 lag til fem kystdistrikter . Statens katastrofehåndteringsmyndighet i statsregjeringen ba kommandanten i NDRF om å avsette lagene i distriktene Thane, Raigad, Palghar, Ratnagiri og Sindhudurg innen 10. juni ettermiddag.

India Meteorogical Department sendte et rødt varsel for Mumbai, Thane, Palghar og Raigad, noe som betyr en mulighet for & # 8216; veldig tungt til ekstremt kraftig regn på isolerte steder.

I følge India Meteorological Department (IMD), Mumbai registrerte 222,2 mm regn i løpet av 12 timer – 44 prosent av den månedlige gjennomsnittlige nedbøren i juni (505 mm). Det sa at byen vil fortsette å motta ekstremt kraftige regnformuleringer – mer enn 200 mm på 24 timer – til 13. juni. Rekorden for den høyeste 24-timers staver for måneden er 399 mm 9. juni 1991.

Med Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) nok en gang fanget på feil fot, til tross for flere forsikringer, bestemte tjenestemenn seg for å stenge nøkkelen til Andheri-t-banen, som var blant de første som ble oversvømt, i fire måneder over hele sesongen.

Live-blogg

Southwest Monsoon ankommer Mumbai to dager før datoen; kraftige regner pisker flere deler av byen, rapporterte trafikkavvik på grunn av vannlogging. Følg denne plassen for de siste oppdateringene

22:02 (IST) 10. juni 2021 Et vanntett jernbanespor i Mumbai blant kraftig nedbør

— Foto fra Reuters

20:41 (IST) 10. juni 2021 Mørke skyer sett bevege seg over Nariman Point i Mumbai

​​ – Foto av PTI

19:30 (IST) 10. juni 2021 Maha regner innvirkning: Kjøretøy ødelagt etter samfunnsmuren kollapser i Thanes Savarkar Nagar

18:26 (IST) 10. juni 2021 Hvor kraftig nedbør slo deler av Mumbai

18:05 (IST) 10. juni 2021 Flyoperasjoner ved Shivaji Maharaj internasjonale lufthavn suspendert på grunn av lav sikt

På grunn av lav sikt ble flyoperasjoner ved Chhatrapati Shivaji Maharaj internasjonale lufthavn suspendert mellom klokken 16: 04-16: 32 timer i dag som en forholdsregel. Flyplassen var vitne til to omganger og en omdirigering til Ahmedabad. Operasjonene har gjenopptatt og fortsetter som planlagt.

17:45 (IST) 10. juni 2021 Mumbai-byggekollaps: 12 døde, inkludert 8 barn

Tolv personer er rapportert omkommet, inkludert 8 barn, som en bygningen kollapser i Mumbai & rsquo; s Malad-området. Strukturen falt ned etter at Mumbai ble rammet av kraftig nedbør gjennom dagen. Den kollapsede strukturen ligger inne i New Collectors sammensatte område i Malad West.

15:47 (IST) 10. juni 2021 Malad bygnings sammenbrudd: Govt kunngjør Rs 5 lakh til pårørende til ofre

Maharashtra-regjeringen kunngjør ex-gratia av Rs 5 lakh hver til pårørende til de som mistet livet i huskollapshendelsen i Mumbai og Malwani-området. —PTI

13:42 (IST) 10. juni 2021 Maha regner: Rød alarm i Raigad; over 1000 mennesker flyttet til tryggere steder

Et rødt varsel har blitt utløst i Raigad-distriktet i Maharashtra, og advarte om kraftig til ekstremt nedbør til fredag, og fikk distriktsadministrasjonen til å flytte over 1000 mennesker fra 20 landsbyer til tryggere steder.

Distriktet fikk et gjennomsnittlig nedbør på 58 mm det siste døgnet, sa samler Nidhi Choudhary i en utgivelse. Hun sa i lys av spådommen om kraftig regnskyll at det er utstedt et rødt varsel i distriktet for torsdag og fredag ​​og et oransje varsel for 12. og 13. juni.

Siden det er fare for skred på grunn av kraftig regn, har 1139 mennesker fra 20 landsbyer blitt flyttet til tryggere steder, sa hun. (PTI)

12:38 (IST) 10. juni 2021 'Skyldige bak Malad-byggekollaps må ta ansvar', sier Mumbai-ordfører

Mumbai-ordfører Kishori Pednekar sa at synderne bak sammenbruddet av boligbygningen i Malad-området i Mumbai burde ta ansvar. “Mer enn å se på hvis administrasjon var der, det skulle sees at hvem som var ansvarlige for det. Hadde alle vært ansvarlige, hadde det ikke skjedd,” sa hun til ANI. & Nbsp;

11:56 (IST) 10. juni 2021 Femten NDRF-team utplassert i Maharashtra med tanke på kraftig regnspådom sa styrkesjefen torsdag.

Fire lag har vært basert i Ratnagiri, to hver i Mumbai, Sindhudurg, Palghar, Raigad, Thane og ett i Kurla (østlige Mumbai forstad), sa NDRFs generaldirektør S N Pradhan i en tweet.

Han sa at lagene blir forhåndsdistribuert eller posisjonert på disse stedene på forespørsel fra statsregjeringen som handlet som svar på spådommen om kraftig regn fra India Metrological Department (IMD). Et NDRF-team har vanligvis 47 personell, og de er utstyrt med oppblåsbare båter, tre- og stangkuttere og grunnleggende førstehjelpsutstyr for å redde regn og flom som rammes av ofrene og starte nødhjelpsoperasjoner. (PTI)

11:00 (IST) 10. juni 2021 Tidligere Maharashtra CM Fadnavis kondolerer tap av menneskeliv i Mumbai-bygningen

Tidligere Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis tok til Twitter for å kondolere tapet av menneskeliv etter at en bygning kollapset i Malad-området i Mumbai, og oppfordret myndighetene til å yte øyeblikkelig hjelp til de etterlatte familiene. & nbsp;

“Bedrøvet over å vite tap av liv i Malad-bygningen sammenbrudd i Mumbai. Mine tanker er til familier som mistet sine kjære og bønner for rask bedring av skadde,” skrev han. & Nbsp;

I det minste 11 mennesker ble drept og syv såret etter at en toetasjes struktur kollapset på en annen i en slumkvarter ved Malwani, Malad (Vest), sent på onsdag kveld. Hendelsen fant sted etter at byen var vitne til kraftig nedbør gjennom dagen. Søke- og redningsaksjoner er i gang.

10:56 (IST) 10. juni 2021 Mumbai-byggekollaps: Politiet anlegger sak mot eier av bygningen

Bli med kommissær for politiet i Mumbai, Vishwas Nangre Patil, fortalte nyhetsbyrået ANI & nbsp; at politiet vil anlegge sak mot eieren av boligbygningen som kollapset i Malad-området. & nbsp; “Mumbai Police for å registrere sak u/s 304 (2) av IPC (straffbart drap som ikke tilsvarer drap) mot eieren av strukturen som kollapset & entreprenøren. De hadde nylig gjort noen strukturelle endringer etter syklonen Tauktae,” Patil sa.

08:18 (IST) 10. juni 2021 Mumbai registrerte 222,2 mm regn i løpet av 12 timer

I følge India Meteorological Department (IMD) registrerte Mumbai 222,2 mm regn i løpet av 12 timer & mdash; 44 prosent av det månedlige gjennomsnittlige nedbøren i juni (505 mm). Det sa at byen vil fortsette å motta ekstremt kraftige regnformer og mdash; mer enn 200 mm på 24 timer & mdash; til 13. juni. Rekorden for den høyeste døgnåpningen for måneden er 399 mm 9. juni 1991.

08:17 (IST) 10. juni 2021 Dag 1 av monsunen bringer Mumbai på kne, tunge staver sannsynligvis i fire dager

Et tog som ble tvunget til å stoppe foran Kurla stasjon i Mumbai på onsdag. Da sørvest-monsunen satte inn over Mumbai, stormet det kraftige regnbyer, forstyrret togtjenester og førte til alvorlig vannlogging. (Ekspressfoto av Amit Chakravarty)

Mumbai var brakt til nesten stillstand den første dagen i årets monsun sesong med kraftig regn som surret de fleste deler av byen onsdag morgen, noe som førte til trafikknark og kraftig vannlogging som etterlot veier, undergrunnsbaner, forstadsjernbane og hele nabolag oversvømmet.

Med Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) nok en gang fanget på feil fot, til tross for flere forsikringer, bestemte tjenestemenn seg for å stenge nøkkelen til Andheri-t-banen, som var blant de første som ble oversvømt, i fire måneder på tvers av hele sesongen.

08:08 (IST) 10. juni 2021 Mumbai: 11 døde etter at en bygning kollapser på en annen i Malwani

Hendelsen ble rapportert rundt 23.10 fra New Collector sammensatt slum på Abdul Hamid-veien i Malvani gate nr. 8-området.

Minst 11 mennesker ble drept og syv skadde etter at en to-etasjes struktur kollapset på en annen i en slumkvarter ved Malwani, Malad (Vest), sent onsdag kveld. Hendelsen fant sted etter at byen var vitne til kraftig nedbør gjennom dagen. Søke- og redningsaksjoner er i gang.

I følge BMC-katastrofehåndteringscellen ble hendelsen rapportert rundt klokka 23.10 fra New Collector-sammensatte slum på Abdul Hamid-veien i Malvani gate nr. Slumlommen har kommet opp på Collectors land.

23:49 (IST) 9. juni 2021 Vannlogging kaster Thane, Navi Mumbai-trafikken ut av utstyr

Intens vannlogging på flere arterielle veier og lavtliggende områder nær Thane jernbanestasjon, la trafikken ut av utstyr i morgenrushet i Navi Mumbai og Thane onsdag. minst 55 steder, med to skredhendelser. Minst tre veggkollaps og 11 trefallshendelser på grunn av kraftig regn ble også rapportert. Les mer

23:11 (IST) 9. juni 2021 BMC hevder å ha fullført rengjøringsarbeid før monsun utsatt etter kraftig regn: Shelar

Da Mumbai-veier og jernbanespor ble oversvømmet i første monsunregn på onsdag, sa Maharashtra BJP-leder Ashish Shelar at BMCs påstand om å fullføre pre-monsunarbeidet står utsatt og påståtte massive uregelmessigheter i rengjøring av nullahs, kulverter, kloakk og åpne avløp i Mumbai i de siste fem årene.
& nbsp; & nbsp;
Shelar sa påstanden fra Shiv Sena-styrte Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) om at 104 prosent arbeid med å rense nullahs, kloakk og åpne avløp har blitt gjort før monsunen har blitt eksponert etter kraftig regn forårsaket vannlogging i forskjellige deler av by og flom på jernbanespor.

Hvert år tildeles mer enn Rs 150 crore til rengjøring av nullahs, kloakk og åpne avløp i byen, sa den tidligere ministeren. Imidlertid har en '' uhellig sammenheng '' mellom entreprenører, regjeringspartiet og offiserer & nbsp; ført til “plyndring” av & nbsp; Rs 1000 crore fra borgerkassen de siste fem årene, hevdet han. (PTI)

22:42 (IST) 9. juni 2021 Kraftig regn, vannlogging markerer monsunens ankomst til Mumbai

Den første regnen i årets monsonsesong i Mumbai forårsaket vannlogging i forskjellige deler av byen, og fikk trafikkpolitiet til å stenge fire undergrunnsbaner og tvang bilistene til å forlate kjøretøyene sine på veiene.

Den tunge regnskyllen også forstyrret lokaltogtjeneste, som bare kjører for personell som driver med helse og andre viktige tjenester, og som er utenfor bundet for generelle pendlere med tanke på COVID-19-pandemien. Se bilder

19:34 (IST) 9. juni 2021 Santacruz registrerer 220,6 mm nedbør på ni timer

Mumbai (Santacruz) registrerte 220,6 mm i løpet av ni timer på onsdag. Thane spilte inn 162,6 mm og Colaba registrerte 45,6 mm i samme periode

19:22 (IST) 9. juni 2021 Togtjenester stoppet mellom Thane og Vashi

​​Med vannlogging på spor ved Kurla-Sion og Chunabatti-stasjoner, togforbindelser mellom CSMT-Thane og CSMT-Vashi, og mellom Bandra og Goregaon, måtte stoppes, sa Central Railways til ANI.

Laster mer

Folk holder paraply mens de krysser en vei under regn på CST, i Mumbai, tirsdag 8. juni 2021. (PTI Photo)

I mellomtiden, i andre deler av landet, ble det observert ganske utbredt til utbredt lett til moderat nedbør over Arunachal Pradesh, Vest-Bengal & amp; Sikkim, East Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Vidarbha, Konkan & amp; Goa, Coastal Karnataka, Kerala & amp; Mahe og Andaman & amp; Nicobar-øyene det siste døgnet, sa IMD.

Været byrået sa isolert til spredt lett til moderat nedbør fant sted over Saurashtra & amp; Kutch, vest Madhya Pradesh, East Uttar Pradesh, Bihar, Madhya Maharashtra, Marathwada, Interior Karnataka, Coastal Andhra Pradesh, Telangana, Odisha og Tamil Nadu.

Bortsett fra begynnelsen over Kerala 3. juni har monsunen så langt avansert over den sørlige halvøya, Maharashtra og det nordøstlige India før den vanlige timeplanen.

  • Indian Express-nettstedet er rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.
  • Merkelapper:
  • monsun
  • Mumbai regner