Mumbai regnar Liveuppdateringar: Monsons första dag gör Mumbai knä; röd varning i Raigad

0
24

Flera platser i Mumbai fick kraftigt regn på onsdag när sydvästra monsunen anlände en dag före sitt normala datum. (Expressfoto av Ganesh Shirsekar)

Mumbai Rains Live-uppdateringar: Kraftiga regn spände Mumbai och dess förorter på onsdagen, vilket ledde till trafikstörningar och kraftig vattenloggning som lämnade vägar, tunnelbanor, förortsjärnvägsspår och hela stadsdelar översvämmade. Den sydvästra monsunen anlände till staden med en smäll, medan MeT-avdelningen utfärdade en varning för mer regnskur. Den sydvästra monsunen har anlänt två dagar före sitt normala datum.

Under tiden hördes en röd varning i Raigad-distriktet i Maharashtra, där extremt kraftiga duschar sannolikt kommer att fortsätta till fredag. Eftersom det finns risk för jordskred på grund av kraftiga regn har 1139 personer från 20 byar flyttats till säkrare platser, rapporterade PTI.

Med tanke på IMD: s varning om kraftigt till extremt kraftigt nederbörd i Konkan-regionen i Maharashtra mellan 11 och 15 juni, begärde delstatsregeringen på onsdagen National Disaster Response Force (NDRF) att skicka 12 lag till fem kustdistrikt . Statens katastrofhanteringsmyndighet i statsregeringen bad befälhavaren för NDRF att ersätta lagen i distrikten Thane, Raigad, Palghar, Ratnagiri och Sindhudurg senast den 10 juni eftermiddagen.

Indiens meteorologiska avdelning utfärdade en röd varning för Mumbai, Thane, Palghar och Raigad, vilket innebär en möjlighet till & # 8216; Mycket kraftigt till extremt kraftigt regn på isolerade platser.

Enligt India Meteorological Department (IMD), Mumbai registrerade 222,2 mm regn på 12 timmar – 44 procent av det genomsnittliga genomsnittliga nederbörden i juni (505 mm). Det sägs att staden kommer att fortsätta att ta emot extremt kraftiga regnbesvär – mer än 200 mm på 24 timmar – till den 13 juni. Rekordet för den högsta 24-timmarsformuleringen för månaden är 399 mm den 9 juni 1991.

Med Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) återigen fångat på fel fot, trots flera försäkringar, beslutade tjänstemän att stänga den viktigaste Andheri-tunnelbanan, som var bland de första som blev översvämmade, i fyra månader under hela säsongen.

Live-blogg

Southwest Monsoon anländer till Mumbai två dagar före startdatumet; kraftiga regn regnar flera delar av staden, rapporterade trafikomläggningar på grund av vattenloggning. Följ det här utrymmet för de senaste uppdateringarna

22:02 (IST) 10 juni 2021 Ett vattendränkt järnvägsspår i Mumbai mitt i kraftigt regn

— Reuters foto

20:41 (IST) 10 juni 2021 Mörka moln sett röra sig över Nariman Point i Mumbai

​​ – Foto av PTI

19:30 (IST) 10 juni 2021 Maha regnar inslag: Fordon skadade efter samhällets sammansatta vägg kollapsar i Thanes Savarkar Nagar

18:26 (IST) 10 juni 2021 Hur kraftig nederbörd slog delar av Mumbai

18:05 (IST) 10 juni 2021 Flygoperationer vid Shivaji Maharaj International Airport avbryts på grund av låg sikt

På grund av låg sikt avbröts flygverksamheten vid Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport mellan 16: 04-16: 32 timmar idag som en försiktighetsåtgärd. Flygplatsen bevittnade två omgångar och en avledning till Ahmedabad. Verksamheten har återupptagits och fortsätter enligt schemat.

17:45 (IST) 10 juni 2021 Mumbai-byggnadskollaps: 12 döda, inklusive 8 barn

Tolv personer har rapporterats döda, inklusive 8 barn, som en byggnaden kollapsar i Mumbais Malad-område. Strukturen föll ner efter att Mumbai hade misshandlats med kraftig nederbörd hela dagen. Den kollapsade strukturen ligger inne i New Collectors förening i Malad West.

15:47 (IST) 10 juni 2021 Malad byggnadskollaps: Govt tillkännager offren för Rs 5 lakh till släktingar

Maharashtra-regeringen tillkännager ex-gratia av Rs 5 lakh till varje släkting till dem som förlorade sina liv i händelse av huskollaps i Mumbais Malwani-område. —PTI

13:42 (IST) 10 juni 2021 Maha regnar: Röd varning i Raigad; över 1 000 personer flyttade till säkrare platser

En röd varning har hörts i Raigad-distriktet i Maharashtra, varnar för kraftigt till extremt nederbörd fram till fredag, vilket fick distriktsförvaltningen att flytta över 1000 personer från 20 byar till säkrare platser.

Distriktet fick ett genomsnittligt nederbörd 58 mm under det senaste dygnet, sa samlare Nidhi Choudhary i en release. Hon sa med tanke på förutsägelsen av kraftiga regnskurar, en röd varning har utfärdats i distriktet för torsdag och fredag ​​och en orange varning för 12 och 13 juni.

Eftersom det finns risk för jordskred på grund av kraftiga regn har 1139 personer från 20 byar flyttats till säkrare platser, sa hon. (PTI)

12:38 (IST) 10 juni 2021 “Skyldiga bakom Malad-byggnadskollaps måste ta ansvar”, säger Mumbais borgmästare

Mumbais borgmästare Kishori Pednekar sa att de skyldiga bakom kollapsen av bostadsbyggnaden i Mumbais Malad-område borde ta ansvar. “Mer än att titta på vems administration där, det bör ses att vem som var ansvarig för det. Om alla hade varit ansvariga, så hade det inte hänt”, sa hon till ANI. & Nbsp;

11:56 (IST) 10 juni 2021 Femton NDRF-team utplacerade i Maharashtra med tanke på kraftigt regn förutsägelse

Femton National Disaster Response Force (NDRF) -lag har placerats i olika delar av Maharashtra med tanke på förutsägelsen av kraftiga regn i vissa delar av staten, sa kraftchefen på torsdagen.

Fyra lag har baserats i Ratnagiri, två vardera i Mumbai, Sindhudurg, Palghar, Raigad, Thane och ett i Kurla (östra Mumbai förort), sade NDRF: s generaldirektör S N Pradhan i en tweet.

Han sa att lagen distribueras eller placeras på dessa platser på begäran av den statliga regeringen som agerade som svar på förutsägelsen av kraftiga regn från Indiens metrologiska avdelning (IMD). Ett NDRF-team har vanligtvis 47 personal och de är utrustade med uppblåsbara båtar, ved- och stavskärare och grundläggande första hjälpen-kit för att rädda regn och översvämningar drabbade offren och starta hjälpåtgärder. 11:00 (IST) 10 juni 2021 Tidigare Maharashtra CM Fadnavis kondolerar förlust av människoliv i Mumbai-byggnadskollaps

Tidigare Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis tog till Twitter för att kondolera förlusten av liv efter att en byggnad kollapsade i Malad-området i Mumbai, och uppmanade myndigheterna att ge omedelbar hjälp till de efterlåtna familjerna. & nbsp;

“Bedrövad att känna förlust av människoliv i Malads byggnadskollapsincident i Mumbai. Mina tankar är till familjer som förlorade nära och kära och böner för snabb återhämtning av skadade”, skrev han. & Nbsp;

Åtminstone 11 personer dödades och sju skadades efter att en struktur i två våningar kollapsade på en annan i ett slumområde i Malwani, Malad (västra), sent på onsdagskvällen. Händelsen ägde rum efter att staden bevittnat kraftigt nederbörd under hela dagen. Sök- och räddningsinsatser pågår.

10:56 (IST) 10 juni 2021 Mumbai byggnadskollaps: Polisen väcker mål mot ägaren till byggnaden

Gå med i kommissionären för Mumbai Police Vishwas Nangre Patil sa till nyhetsbyrån ANI & nbsp; att polisen kommer att väcka talan mot ägaren till bostadsbyggnaden som kollapsade i Malad-området. & nbsp; “Mumbai-polisen registrerar ärende u/s 304 (2) av IPC (straffbart mord som inte motsvarar mord) mot ägaren av strukturen som kollapsade & entreprenören. De hade nyligen gjort några strukturella förändringar efter cyklonen Tauktae,” Patil sa.

08:18 (IST) 10 juni 2021 Mumbai registrerade 222,2 mm regn på 12 timmar

Enligt India Meteorological Department (IMD) registrerade Mumbai 222,2 mm regn på 12 timmar & mdash; 44 procent av den genomsnittliga genomsnittliga nederbörden i juni (505 mm). Det stod att staden kommer att fortsätta att få extremt kraftiga regnbesvär & mdash; mer än 200 mm på 24 timmar & mdash; till 13. juni. Rekordet för den högsta 24-timmarsformuleringen för månaden är 399 mm den 9 juni 1991.

08:17 (IST) 10 juni 2021 Dag 1 i monsunen ger Mumbai knä, kraftiga trollformler troligtvis i fyra dagar

Ett tåg som tvingades stanna före Kurla station i Mumbai på onsdag. När den sydvästra monsunen började över Mumbai slog kraftiga regn mot staden, vilket störde tågtrafiken och ledde till allvarlig vattenloggning. (Expressfoto av Amit Chakravarty)

Mumbai var nästan stillastående den första dagen i år & rsquo; s monsun säsong med kraftigt regn som surrar de flesta delar av staden onsdag morgon, vilket leder till trafikkvaddar och kraftig vattenloggning som lämnade vägar, tunnelbanor, förorts järnvägsspår och hela stadsdelar översvämmade.

Med Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) återigen fångat på fel fot, trots flera försäkringar, beslutade tjänstemän att stänga den viktigaste Andheri-tunnelbanan, som var bland de första som blev översvämmade, i fyra månader över hela säsongen.

08:08 (IST) 10 juni 2021 Mumbai: 11 döda efter att en byggnad kollapsar på en annan i Malwani

Händelsen rapporterades runt 23.10 från New Collector sammansatt slumområde på Abdul Hamid-vägen i Malvani gate nr 8-området.

Minst 11 personer dödades och sju skadades efter att en dubbelvåningsstruktur kollapsade på en annan i ett slumområde i Malwani, Malad (västra), sent på onsdagskvällen. Händelsen ägde rum efter att staden bevittnat kraftigt nederbörd under hela dagen. Sök- och räddningsinsatser pågår.

Enligt BMC: s katastrofhanteringscell rapporterades händelsen runt 23.10 från slumkvarteret New Collector på Abdul Hamid-vägen i Malvani gate nr 8-området. Slumfickan har kommit upp på Collectors land.

23:49 (IST) 09 juni 2021 Vattenloggning kastar Thane, Navi Mumbai-trafiken ur redskap

Intensiv vattenloggning på flera arteriella vägar och lågt belägna områden nära Thane järnvägsstation, lämnade trafiken ur utrustning under morgonrusningen i Navi Mumbai och Thane på onsdag.

Medborgerliga tjänstemän i Thane sa att vattenloggning rapporterades från kl. minst 55 platser, med två fall av jordskred. Minst tre väggkollaps och 11 fall av trädfall på grund av kraftigt regn rapporterades också. Läs mer

23:11 (IST) 9 juni 2021 BMC-påstående att ha slutfört rengöringsarbetet före monsun utsatt efter kraftiga regn: Shelar

När Mumbai-vägar och järnvägsspår översvämmade i första monsunregn på onsdag sa Maharashtra BJP-ledare Ashish Shelar att BMC: s påstående om att slutföra arbetet före monsun står utsatt och påstådda massiva oegentligheter vid rengöring av nullahs, culverts, avlopp och öppna avlopp i Mumbai i de senaste fem åren.
& nbsp; & nbsp;
Shelar sa påståendet från Shiv Sena-styrda Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) att 104 procent arbete med rengöring av nullahs, avlopp och öppna avlopp har gjorts innan monsunen har exponerats efter kraftiga regn orsakade vattenavverkning i olika delar av stad och översvämningar på järnvägsspår.

Varje år anslås mer än 150 kronor för rengöring av nullahs, avlopp och öppna avlopp i staden, sade den tidigare ministern. Men en '' ohelig samverkan '' mellan entreprenörer, regerande parti och officerare & nbsp; har lett till “plundring” av & nbsp; Rs 1000 crore från borgerkassan under de senaste fem åren, påstod han. (PTI)

22:42 (IST) 9 juni 2021 Kraftiga regn, vattendränkning markerar monsunens ankomst till Mumbai

De första regnen under årets monsonsäsong i Mumbai orsakade vattenavverkning i olika delar av staden, vilket fick trafikpolisen att stänga fyra tunnelbanor och tvingade bilister att överge sina fordon på vägar.

Den kraftiga regnet regnar också störda lokala tågtjänster, som endast körs för personal som bedriver hälso- och andra väsentliga tjänster, och är utom räckhåll för allmänna pendlare med tanke på COVID-19-pandemin. Se bilder

19:34 (IST) 9 juni 2021 Santacruz registrerar 220,6 mm nederbörd på nio timmar

Mumbai (Santacruz) registrerade 220,6 mm under en sträcka av nio timmar på onsdag. Thane spelade in 162,6 mm och Colaba registrerade 45,6 mm under samma period

19:22 (IST) 09 juni 2021 Tågtrafiken stoppades mellan Thane och Vashi

​​Med vattenloggning på spår vid stationerna Kurla-Sion och Chunabatti, tågförbindelser mellan CSMT-Thane och CSMT-Vashi och mellan Bandra och Goregaon, måste stoppas, berättade Central Railways till ANI.

LADDA MER

Människor håller paraply när de korsar en väg under regn vid CST, i Mumbai, tisdagen den 8 juni 2021. (PTI Photo)

Under tiden i andra delar av landet observerades ganska utbredd till utbredd lätt till måttlig nederbörd över Arunachal Pradesh, Västbengalen & amp; Sikkim, East Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Vidarbha, Konkan & amp; Goa, Karnataka, Kerala & amp; Mahe och Andaman & amp; Nicobaröarna under det senaste dygnet, sa IMD.

Väderbyrån sa att isolerat till spridd lätt till måttlig nederbörd ägde rum över Saurashtra & amp; Kutch, västra Madhya Pradesh, East Uttar Pradesh, Bihar, Madhya Maharashtra, Marathwada, Interior Karnataka, Coastal Andhra Pradesh, Telangana, Odisha och Tamil Nadu.

Förutom början över Kerala den 3 juni har monsunen så långt avancerat över södra halvön, Maharashtra och nordöstra Indien före sitt vanliga schema.

  • Indian Express-webbplatsen har fått GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.
  • Taggar:
  • monsun
  • Mumbai regnar