Mumbai regent Live-updates: de eerste dag van de moesson brengt Mumbai op de knieën; rood alarm in Raigad

0
24

Verscheidene plaatsen in Mumbai kregen woensdag zware regen toen de zuidwestelijke moesson een dag eerder dan de normale datum arriveerde. (Express foto door Ganesh Shirsekar)

Mumbai Rains Live Updates: Zware regenval teisterde Mumbai en zijn voorsteden op woensdag, wat leidde tot verkeersopstoppingen en ernstige wateroverlast waardoor wegen, metro's, voorstedelijke spoorlijnen en hele buurten onder water kwamen te staan. De zuidwestmoesson arriveerde met een knal in de stad, terwijl de MeT-afdeling een waarschuwing afgaf voor meer stortbui. De zuidwestmoesson is twee dagen eerder dan de normale datum gearriveerd.

Ondertussen is een rood alarm afgegaan in het Raigad-district van Maharashtra, waar extreem zware buien waarschijnlijk tot vrijdag zullen aanhouden. Aangezien er een risico is op aardverschuivingen als gevolg van zware regenval, zijn 1.139 mensen uit 20 dorpen verplaatst naar veiligere plaatsen, meldde PTI.

Met het oog op de waarschuwing van het IMD over zware tot extreem zware regenval in de Konkan-regio van Maharashtra tussen 11 en 15 juni, heeft de deelstaatregering woensdag de National Disaster Response Force (NDRF) verzocht om 12 teams naar vijf kustdistricten te sturen. . De staatsautoriteit voor rampenbeheer van de deelstaatregering verzocht de commandant van de NDRF om de teams in de districten Thane, Raigad, Palghar, Ratnagiri en Sindhudurg tegen 10 juni 's middags te detacheren.

Het Indiase Meteorogische Departement heeft een rood alarm afgegeven voor Mumbai, Thane, Palghar en Raigad, wat duidt op een mogelijkheid van “zeer zware tot extreem zware regenval op geïsoleerde plaatsen”.

Volgens de India Meteorological Department (IMD), Mumbai registreerde 222,2 mm regen in een tijdsbestek van 12 uur – 44 procent van de maandelijkse gemiddelde regenval in juni (505 mm). Het zei dat de stad tot 13 juni extreem zware regenbuien zal blijven krijgen – meer dan 200 mm in 24 uur. Het record voor de hoogste periode van 24 uur voor de maand is 399 mm op 9 juni 1991.

Met de Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) opnieuw op het verkeerde been gezet, ondanks verschillende toezeggingen, besloten ambtenaren om de belangrijkste Andheri-metro, die als een van de eersten onder water kwam te staan, gedurende het hele seizoen vier maanden te sluiten.

Liveblog

Zuidwestmoesson arriveert twee dagen voor de begindatum in Mumbai; zware regenval teistert verschillende delen van de stad, verkeersomleidingen gemeld als gevolg van wateroverlast. Volg deze ruimte voor de laatste updates

22:02 (IST)10 jun 2021 Een drassig spoor in Mumbai te midden van hevige regenval

— Reuters-foto

20:41 (IST) 10 juni 2021 Donkere wolken zien bewegen boven Nariman Point in Mumbai

–Foto door PTI

19:30 (IST)10 juni 2021 Maha-regens: voertuigen beschadigd nadat de samengestelde muur van de samenleving instort in Savarkar Nagar in Thane

18:26 (IST)10 juni 2021 Hoe zware regenval delen van Mumbai teisterde

18:05 (IST)10 juni 2021 Vluchtoperaties op Shivaji Maharaj International Airport opgeschort vanwege slecht zicht

Vanwege het slechte zicht werden de vluchtoperaties op Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport vandaag tussen 16:04-16:32 uur uit voorzorg opgeschort. De luchthaven was getuige van twee doorstarts en één omleiding naar Ahmedabad. De operaties zijn hervat en gaan door volgens schema.

17:45 (IST)10 jun 2021 Gebouw in Mumbai ingestort: ​​12 doden, waaronder 8 kinderen

Twaalf mensen zijn dood gemeld, waaronder 8 kinderen, als een gebouw stort in in het Malad-gebied van Mumbai. Het gebouw stortte in nadat Mumbai de hele dag door hevige regenval werd geteisterd. De ingestorte structuur bevindt zich in de compound van New Collector in Malad West.

15:47 (IST)10 juni 2021 Malad gebouw instorten: Regering kondigt Rs 5 lakh aan verwanten van slachtoffers aan

Maharashtra-regering kondigt ex-gratia van Rs 5 lakh aan elk aan verwanten van hen die hun leven hebben verloren in een huisinstortingsincident in het Malwani-gebied van Mumbai. —PTI

13:42 (IST)10 juni 2021 Maha-regens: rood alarm in Raigad; meer dan 1.000 mensen verhuisden naar veiligere plaatsen

Er is een alarmsignaal afgegeven in het Raigad-district van Maharashtra, waarbij wordt gewaarschuwd voor zware tot extreme regenval tot vrijdag, waardoor het districtsbestuur meer dan 1.000 mensen van 20 dorpen naar veiligere plaatsen heeft verplaatst.

Het district ontving een gemiddelde regenval van 58 mm in de afgelopen 24 uur, zei Collector Nidhi Choudhary in een release. Ze zei dat gezien de voorspelling van hevige regenbuien er een rode waarschuwing is afgegeven in de wijk voor donderdag en vrijdag en een oranje waarschuwing voor 12 en 13 juni.

Omdat er een risico is op aardverschuivingen als gevolg van zware regenval, zijn 1.139 mensen uit 20 dorpen verplaatst naar veiligere plaatsen, zei ze. (PTI)

12:38 (IST)10 juni 2021 'De boosdoeners achter de instorting van het Malad-gebouw moeten hun verantwoordelijkheid nemen', zegt de burgemeester van Mumbai

De burgemeester van Mumbai, Kishori Pednekar, zei dat de daders achter de ineenstorting van het woongebouw in het Malad-gebied van Mumbai hun verantwoordelijkheid moeten nemen. “Meer dan te kijken naar wiens administratie er was, moet worden nagegaan wie er verantwoordelijk voor was. Als iedereen verantwoordelijk was geweest, zou het niet zijn gebeurd”, vertelde ze aan ANI. 

11:56 (IST) 10 jun 2021 Vijftien NDRF-teams ingezet in Maharashtra met het oog op voorspelling van zware regen

Vijftien teams van de National Disaster Response Force (NDRF) zijn gepositioneerd in verschillende delen van Maharashtra met het oog op de voorspelling van zware regenval in bepaalde delen van de staat, zei de korpschef donderdag.

Vier teams zijn gestationeerd in Ratnagiri, twee in Mumbai, Sindhudurg, Palghar, Raigad, Thane en één in Kurla (voorstad in het oosten van Mumbai), zei NDRF-directeur-generaal SN Pradhan in een tweet.

Hij zei dat de teams vooraf worden ingezet of op deze locaties worden gepositioneerd op verzoek van de deelstaatregering die handelde in reactie op de voorspelling van zware regenval door de India Metrological Department (IMD). Een NDRF-team heeft meestal 47 personeelsleden en ze zijn uitgerust met opblaasbare boten, hout- en stoksnijders en elementaire EHBO-koffers om door regen en overstromingen getroffen slachtoffers te redden en hulpoperaties te starten. (PTI)

11:00 (IST)10 jun 2021 Voormalig Maharashtra CM Fadnavis condoleert het verlies van levens in Mumbai gebouw instorting

Voormalig Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis ging op Twitter om het verlies van levens te condoleren nadat een gebouw instortte in het Malad gebied van Mumbai, en riep de autoriteiten op om onmiddellijke hulp te bieden aan de nabestaanden. 

“Bedroefd om het verlies van levens te vernemen bij het instorten van het Malad-gebouw in Mumbai. Mijn gedachten zijn bij families die dierbaren hebben verloren en gebeden voor een spoedig herstel van gewonden”, schreef hij. 

Minstens 11 mensen werden gedood en zeven raakten gewond nadat een gebouw met twee verdiepingen op een ander in een sloppenwijk in Malwani, Malad (West), woensdagavond laat instortte. Het incident vond plaats nadat de stad de hele dag getuige was geweest van hevige regenval. Zoek- en reddingsoperaties zijn aan de gang.

10:56 (IST)10 juni 2021 Instorten gebouw Mumbai: politie dient zaak in tegen eigenaar van gebouw

Join commissaris van de politie van Mumbai Vishwas Nangre Patil vertelde persbureau ANI  dat de politie een zaak zal aanspannen tegen de eigenaar van het woongebouw dat instortte in het Malad-gebied. “Mumbai politie registreert zaak u/s 304 (2) van IPC (dood door schuld die niet neerkomt op moord) tegen de eigenaar van het ingestorte gebouw en de aannemer. Ze hadden onlangs enkele structurele veranderingen aangebracht na de cycloon Tauktae,” Patil zei.

08:18 (IST)10 juni 2021 Mumbai registreerde 222,2 mm regen in een tijdsbestek van 12 uur

Volgens de India Meteorological Department (IMD) registreerde Mumbai 222,2 mm regen in een tijdsbestek van 12 uur — 44 procent van de maandelijkse gemiddelde neerslag in juni (505 mm). Het zei dat de stad extreem zware regenbuien zal blijven krijgen — meer dan 200 mm in 24 uur — tot 13 juni. Het record voor de hoogste periode van 24 uur voor de maand is 399 mm op 9 juni 1991.

08:17 (IST)10 juni 2021 Dag 1 van de moesson brengt Mumbai op de knieën, zware periodes waarschijnlijk voor vier dagen

Een trein die woensdag moest stoppen voor het Kurla-station in Mumbai. Toen de zuidwestmoesson boven Mumbai begon, teisterde zware regenval de stad, waardoor de treindiensten werden verstoord en er ernstige wateroverlast ontstond. (Expressfoto door Amit Chakravarty)

Mumbai was op de eerste dag van het moessonseizoen van dit jaar bijna tot stilstand gekomen met zware regenval die woensdagochtend de meeste delen van de stad teisterde, wat leidde tot verkeersopstoppingen en ernstige wateroverlast waardoor wegen, metro's, voorstedelijke spoorlijnen en hele buurten overstroomd.

Toen de Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) opnieuw op het verkeerde been werd gezet, ondanks verschillende toezeggingen, besloten ambtenaren om de belangrijkste Andheri-metro, die als een van de eersten onder water kwam te staan, vier maanden te sluiten. maanden over het hele seizoen.

08:08 (IST)10 juni 2021 Mumbai: 11 doden nadat een gebouw instort op een ander in Malwani

Het incident werd rond 23.10 uur gemeld door de New Collector samengestelde sloppenwijk op Abdul Hamid Road in Malvani Gate nr 8 gebied.

Minstens 11 mensen werden gedood en zeven gewonden nadat een gebouw met twee verdiepingen woensdagavond laat instortte op een ander gebouw in een sloppenwijk in Malwani, Malad (West). Het incident vond plaats nadat de stad de hele dag getuige was geweest van hevige regenval. Zoek- en reddingsoperaties zijn aan de gang.

Volgens de BMC-cel voor rampenbeheer werd het incident rond 23.10 uur gemeld vanuit de sloppenwijk New Collector aan de Abdul Hamid-weg in het Malvani-poort nr. 8-gebied. De sloppenwijk is op Collector's land terechtgekomen.

23:49 (IST)09 juni 2021 Wateroverlast gooit Thane, Navi Mumbai-verkeer uit de versnelling

Intense wateroverlast op verschillende verkeersaders en laaggelegen gebieden in de buurt van het treinstation van Thane, zorgde ervoor dat het verkeer in de ochtendspits in Navi Mumbai en Thane op woensdag uit de hand liep.

De burgerlijke autoriteiten van Thane zeiden dat wateroverlast werd gemeld vanaf om ten minste 55 locaties, met twee aardverschuivingen. Er werden ook minstens drie instortingen van muren en elf gevallen van boomval als gevolg van hevige regen gemeld. Lees meer

23:11 (IST)09 jun 2021 BMC claim van voltooiing van pre-moesson schoonmaakwerk blootgesteld na zware regenval: Shelar

Terwijl de wegen en spoorlijnen in Mumbai woensdag tijdens de eerste moessonregens onder water kwamen te staan, zei Ashish Shelar, leider van de Maharashtra BJP, dat de claim van de BMC om het werk voor de moesson te voltooien, bloot staat en vermeende enorme onregelmatigheden bij het schoonmaken van nullahs, duikers, riolen en open afvoeren in Mumbai in de afgelopen vijf jaar.
  
Shelar zei dat de bewering van de door Shiv Sena geregeerde Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) dat 104 procent werk van het schoonmaken van nullahs, riolen en open afvoeren is gedaan voordat de moesson is blootgesteld nadat zware regenval wateroverlast veroorzaakte in verschillende delen van de stad en overstromingen op het spoor.

Elk jaar wordt meer dan Rs 150 crore  toegewezen voor het schoonmaken van nullahs, riolen en open rioleringen in de stad, zei de voormalige minister. Echter, een 'onheilige band' tussen aannemers, de regerende partij en officieren heeft in de afgelopen vijf jaar geleid tot 'plundering' van 1,000 Rs 1.000 crore van de staatskas, beweerde hij. (PTI)< /strong>

22:42 (IST)09 juni 2021 Zware regenval, wateroverlast markeren de aankomst van de moesson in Mumbai

De eerste regens van het moessonseizoen van dit jaar in Mumbai zorgden voor wateroverlast in verschillende delen van de stad, waardoor de verkeerspolitie vier metro's moest afsluiten en automobilisten dwongen hun voertuigen op de weg achter te laten.

Ook de hevige stortbui verstoorde lokale treindiensten, die alleen rijden voor personeel dat zich bezighoudt met gezondheids- en andere essentiële diensten, en niet op weg zijn voor algemene pendelaars met het oog op de COVID-19-pandemie. Foto's bekijken

19:34 (IST)09 jun 2021 Santacruz registreert 220,6 mm regen in negen uur

Mumbai (Santacruz) registreerde op woensdag 220,6 mm in een tijdsbestek van negen uur. Thane registreerde 162,6 mm en Colaba registreerde 45,6 mm in dezelfde periode

19:22 (IST)09 juni 2021 Treindiensten stopgezet tussen Thane en Vashi

Met wateroverlast op de sporen op de stations Kurla-Sion en Chunabatti, treindiensten tussen CSMT-Thane en CSMT-Vashi, en tussen Bandra en Goregaon, moesten worden stopgezet, vertelde Central Railways aan ANI.

LOAD MEER

Mensen houden paraplu vast terwijl ze een weg oversteken tijdens regen bij CST, in Mumbai, dinsdag 8 juni 2021. (PTI-foto)

Ondertussen werd in andere delen van het land vrij wijdverbreide tot wijdverbreide lichte tot matige regenval waargenomen boven Arunachal Pradesh, West-Bengalen & Sikkim, Oost Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Vidarbha, Konkan & Goa, kust Karnataka, Kerala & Mahé en Andaman & Nicobaren in de afgelopen 24 uur, zei het IMD.

Het weerbureau zei dat geïsoleerde tot verspreide lichte tot matige regenval plaatsvond boven Saurashtra & Kutch, west Madhya Pradesh, East Uttar Pradesh, Bihar, Madhya Maharashtra, Marathwada, binnenland Karnataka, Coastal Andhra Pradesh, Telangana, Odisha en Tamil Nadu.

Behalve voor het begin boven Kerala op 3 juni, heeft de moesson tot dusver gevorderd over het zuidelijke schiereiland, Maharashtra en Noordoost-India vóór het gebruikelijke schema.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld voor zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde dienst die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.
  • Tags:
  • moesson
  • Mumbai regent