Mamata försäkrar stöd till jordbrukarnas uppståndelse, säger “bulldozing states not good for federal structure”

0
18

Västbengals chefsminister Mamata Banerjee med bondledaren Rakesh Tikait i Nabanna. (Expressfoto av Partha Paul)

Västbengals chefsminister Mamata Banerjee onsdag försäkrade sitt fulla stöd till bönderna & # 8217; rörelse mot de omtvistade jordbrukslagarna vid ett möte med jordbrukarnas ledare Rakesh Tikait och Yudhvir Singh.

Bharatiya Kisan Unionens ledare Tikait och Singh hade träffat TMC-chefen för att diskutera frågor som rör jordbruk och lokala jordbrukare.

Tusentals jordbrukare, mestadels från Punjab och Haryana, har campat vid gränserna till den nationella huvudstaden de senaste sex månaderna i protestera mot lagar som antogs av parlamentet i september förra året.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Efter mötet meddelade Banerjee att hon & # 8220; stöd för bönderna & # 8217; rörelse kommer att finnas där & # 8221; och i en uppenbar inställning i centrum, sa att & # 8220; Indien väntar hungrigt på politik som kommer att hjälpa till att bekämpa Covid-19, hjälpa jordbrukare och industri. & # 8221;

Tikait tackade CM Banerjee för hennes stöd och tillade att Bengal bör fungera som en modell där bönder ges fler fördelar. 26 protestsamtal

TMC-chefen sade att det borde finnas en plattform där staterna kunde prata om politiska frågor. & # 8220; Bulldozing-stater är inte bra för den federala strukturen, & # 8221; sa hon.

Innan församlingsvalet hade Tikait besökt Västbengalen och uppmanat människor att inte rösta på BJP . Han hade talat till sammankomster av bönder i Kolkata och i Nandigram i East Midnapore-distriktet tillsammans med socialaktivisten Medha Patkar.

CM Banerjee slog sig ut i centrum och sa att BJP-regeringen inte brydde sig att prata med bönderna fram till nu. Med hänvisning till uppdelningen i kommunikationen mellan centrumet och bönderna frågade Chief Minister retoriskt, & # 8220; & # 8230; varför är det så svårt att prata med bönderna? & # 8221;

Västbengals chefsminister Mamata Banerjee med bondledaren Rakesh Tikait, Yashwant Sinha och andra i Nabanna. (Expressfoto av Partha Paul)

Hon krävde vidare att de tre jordbrukslagarna omedelbart skulle dras tillbaka.

Banerjees stöd för de nordindiska bönderna & # 8217; fackföreningar kommer dagar efter att TMC meddelade att partiet skulle sprida sina fotspår utanför Västbengals geografiska gränser.

Läs också | Ett års utfärdande av lantbruksförordningar: Jordbrukare markerar dagen som Kranti Diwas, bränner lagkopior, protesterar på 250 platser

De protesterande bönderna spekulerar i att de nya lagarna kommer att kommersialisera jordbruket utan adekvat skydd för småbönder från exploatering av stora detaljhandelskedjor och industri. Centralregeringen har dock förnekat anklagelserna.

Ytterligare skärpa attacken mot den Narendra Modi-ledda centralregeringen, sade Mamata, & # 8220; BJP-regeln har varit katastrofal för alla sektorer från vård till jordbrukare till industri. Indien lider & # 8230; vi står inför både naturliga och politiska katastrofer. & # 8221;

CM sa också att jordbruksledarna har bett henne att prata med andra statsledare om bönderna & # 8217; utfärda och organisera en dialog med jordbrukarnas fackföreningar. Ytterligare hävdar att bönderna & # 8217; rörelse var inte bara för Punjab, Haryana eller Uttar Pradesh utan för hela landet, sade Mamata att det var nödvändigt för stater att samlas för att diskutera politiska frågor och stå tillsammans mot orättvisa.

Med PTI-insatser

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna i Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd