JKBOSE avbryter klass 11, 12 tavelprov

0
20

JKBOSE klass 12-styrelser avbröts (Foto: Suaib Masoodi/representationsbild)

Efter ledningen från andra statliga styrelser beslutade Jammu och Kashmir Board of Secondary Education (JKBOSE) idag att avbryta klass 11 och 12 styrelsexaminer mitt i den andra vågen av Covid-19.

”Med tanke på studerandes säkerhet och välbefinnande på grund av Covid-pandemi avbryts alla väntande JKBOSE-undersökningar 2020-21 (Regelbunden/Privat) för slutprov i klass XI och XII över JK UT för vilka examen/resultat väntar , ”Twittrade LG-kontoret för J & amp; K.

Det anges vidare att det detaljerade förfarandet för publicering av resultat tillsammans med ett schema för märkning kommer att vara slutfördes av JKBOSE inom kort.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Premiärminister Narendra Modi beslutade vid ett möte på hög nivå den 1 juni att avbryta CBSE-styrelsens examen i klass 12. Andra styrelser som CISCE och NIOS följde också efter och avbröt styrelseexamen.

Läs | 90 km från Srinagar, en by utan nätverk, en klass på en kulle

Flera andra stater som Tamil Nadu, Goa, Uttar Pradesh, Haryana, Himachal Pradesh bland andra har också skrotat statsstyrelsen tentor. Assam är emellertid ett undantag, eftersom den statliga regeringen tillkännagav att genomföra styrelseexamen i augusti.

Nyligen meddelade myndigheter i Jammu och Kashmir 48-dagars sommarlov för utbildningsinstitutioner upp till klass 12, inklusive erkända privata skolor, som faller i Jammu-divisionens sommarzon. En officiell order sade att alla regeringar och erkända privata skolor upp till klass 12 som faller i Jammu-divisionen (sommarzon) skulle iaktta sommarlovet från 8 juni till 25 juli enligt tidigare praxis.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd