INI CET 2021 erkännande-kort släppt: Hur man laddar ner

0
39

För att få tillgång till antagningskortet behöver kandidater sitt registrerings-ID, lösenord och sin unika kod (EUC) ). (Foto: AglaSem)

All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Delhi, släppte erkännandekortet för Institute of National Importance Combined Entrance Test (INI CET 2021). Tentamen är planerad att hållas den 16 juni 2021. Alla registrerade kandidater kan ladda ner antagningskort från aiimsexams.ac.in. För att få tillgång till antagningskortet behöver kandidater sitt registrerings-ID, lösenord och sin unika kod (EUC).

Antagningskortet har bara släppts online för de kandidater som ansökte om examen i föreskrivet format. För att ladda ner kandidatkandidater för INI CET 2021 kan du följa stegen nedan:

Steg 1: Besök aiimsexams.ac.in och leta reda på INI CET 2021-inloggningen för nedladdning av godkännandekortet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Steg 2: Få åtkomst till inloggningen genom att ange registrerings-ID, lösenord och undersökningens unika kod (EUC).

Steg 3: Klicka på knappen för nedladdningskort under “MyPage & # 8221;”.

Steg 4: Tillträdeskortet kommer nu att visas på skärmen.

Kandidaterna måste ladda ner erkännandekortet och ta en utskrift av det. Bär en papperskopia av antagningskortet till examenscentret. Sökande måste notera att AIIMS, New Delhi, inte skickar bekräftelsekortet via e-post eller post. Intygskortet kommer också att utfärdas endast till de som har fyllt i alla steg i ansökningsformuläret.

Läs | INI CET 2021: Viktiga förberedelsestips för att få tag på inträdesprovet

Efter att tilldelningskortet har laddats ner måste kandidaterna kontrollera alla detaljer på det. Om några detaljer på tillträdeskortet inte stämmer överens med uppgifterna i ansökningsformuläret, ska du informera det om examinationssektionen, AIIMS, New Delhi via e-post, aiims.inicet@gmail.com. E-postmeddelandet måste skickas från kandidatens registrerade e-id. Den måste ha kandidatens registreringsnummer och tilldelade rollnummer.

INI CET 2021 var ursprungligen planerad att hållas den 8 maj men omplacerades till 16 juni 2021 på grund av den pågående pandemin. Tentan kommer att vara ett datorbaserat test som kandidaterna måste ta från sina respektive examenscentra enligt tilldelningskortet.

INI CET kommer att vara tre timmar. Frågeställningen från INI CET 2021 kommer att innehålla 200 frågor av objektiv typ och de kommer att vara av olika slag. Frågorna kan ha ett enda rätt val och flera korrekta valfrågor.

AIIMS har inte specificerat någon specifik uppsättning ämnen som kursplanen för INI CET 2021. Kandidater måste förbereda sig enligt MBS, BDS-kursen.

Institute of National Importance Combined Entrance Test (INI CET) 2021 är den nationella nivån PG medicinsk inträdesprov som hålls för antagning till MD, MS, DM (6 år), M.Ch (6 år) och MDS-kurser i AIIMS, JIPMER, PGIMER, NIMHANS.

Efter att provet är över kan kandidaterna kontrollera svarsnyckeln i INI CET 2021. Även om svarsnycklarna inte släpps officiellt, finns de inofficiellt som minnesbaserade svarsknappar. De minnesbaserade svarstangenterna innehåller svaren på de minnesbaserade frågorna som delas av kandidaterna efter att tentan är över. Den tillhandahålls av experter och coachningscentra. Kandidater kan endast använda samma för referensändamål.

För att kvalificera INI CET 2021 måste UR-kandidaterna, OCI, EWS och sponsrade/deputerade/utländska medborgare göra poäng upp till 50: e percentilen. Medan kandidaterna för OBC, SC, ST, PwBD, Bhutanese Nationals (PGI Chandigarh) måste göra upp till 45: e percentilen.

Resultatet av INI CET 2021 kommer också att deklareras online endast på aiimsexams.ac. i. Datumet för deklaration av resultatet har ännu inte meddelats, men vanligtvis meddelar AIIMS resultatet inom en vecka efter provet.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd