Indianer har höga färdigheter inom maskininlärning, matematik men saknar datafärdigheter: Rapport

0
22

Över 5,7 miljoner elever från Indien gick med i Coursera med denna avsikt under det senaste året. (Bild: Pexels/representationsbild)

Trots hög kompetens inom områden som maskininlärning och matematik, spårar Indien in datafärdigheter, enligt en rapport från online-lärplattform Coursera. Indien rankar 55 i affärer, 66 i både teknik och datavetenskap. I Asien placeras Indien som 16, framför länder som Filippinerna och Thailand, dock under andra som Singapore och Japan.

Enligt Courseras Global Skills Report 2021 rankas Indien totalt 67: e globalt. Trots ökningen av anmälningar fortsätter Indien att bevittna en digital kompetensklyfta, avslöjar rapporten. Studien bygger på prestandadata sedan pandemin började från mer än 77 miljoner elever på plattformen för att mäta kompetens inom affärs-, teknik- och datavetenskap i över 100 länder.

Läs | Fjärrjobbssökningar med 966% höga, tekniska jobb är bäst betalade: Rapportera

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I en rapport från AWS uppskattas att digitalt kvalificerade arbetare endast representerar 12 procent av Indiens arbetskraft, och antalet anställda som kräver digital kompetens förväntas öka niofaldigt fram till 2025.

WEF och PwC avslöjar att nationell utbildning initiativ kan frigöra Indiens potential att uppnå en mycket snabbare ekonomisk tillväxt och förbättra sysselsättningsgraden. Emellertid förvärrar arbetskraftsförflyttningen på grund av pandemiens efterföljande vågor det befintliga klyftan.

”Tempoet för kompetensomvandling är långsammare än takten för digital omvandling i Indien, vilket är fallet i flera länder över hela världen. Eleverna måste investera i både mjuka och tekniska färdigheter för att förbereda sig för framtidens jobb, säger Raghav Gupta, VD & # 8211; Indien och APAC, Coursera.

Cloud Computing är Indiens starkaste teknikfärdighet med 83 procents kunskaper. En rapport från Wheebox rankar Indien bland de nio bästa nationerna för globala offentliga molntjänster, med en tillväxttakt högre än det globala genomsnittet.

Eftersom efterfrågan på dataforskare överstiger utbudet över hela världen, kämpar Indien också med brist på datavetenskapspersonal. Coursera's GSR 2021 indikerar att indianer har 52 procents kunskaper i ML & amp; 54 procent i matematiska färdigheter. Det finns dock betydande utrymme för förbättringar av dataanalys och statistisk programmering, endast med 25 procent respektive 15 procent kompetens.

Samtidigt visar Indien bevis på utvecklande könsdynamik när kvinnor antar online-lärande i ett av de snabbaste stegen globalt. Andelen totala kursregistreringar på Coursera såväl som STEM-kurser från kvinnliga elever i Indien såg en aldrig tidigare skådad ökning.

Baserat på resultatdata för miljontals elever på Coursera globalt avslöjar rapporten också de färdigheter och den tid som krävs för att förbereda sig för nybörjarroller.

Läs | Hyresutsikterna förväntas vara stabila under Q3 2021: Undersökning

Nyutexaminerade och mittväxlande karriärer kan utveckla nybörjare, digitala jobbfärdigheter på så lite som 35 till 70 timmar (eller 1-2 månader med 10 inlärningstid per vecka). Å andra sidan kan någon utan examen eller teknisk erfarenhet vara jobbklar på 80 till 240 timmar (eller 2-6 månader med 10 inlärningstimmar per vecka).

De mest överförbara färdigheterna över hela framtiden jobb är mänskliga färdigheter som problemlösning och kommunikation, datakunskap och karriärhantering.

Med 77 miljoner elever, 6000 institutioner och mer än 5 000 kurser från världens ledande universitet och branschpedagoger, har Coursera en av de största datamängderna för att identifiera och mäta kompetenstrender. Årets rapport berikas ytterligare av de pandemidrivna trenderna, inklusive 30 miljoner nya elever som gick med i plattformen 2020.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd