Geld van de burger… waarom neemt de premier krediet voor gratis doses, vraagt ​​Mamata Banerjee

0
52

West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee. (Bestand)

DAGEN NADAT premier Narendra Modi aankondigde dat het Centrum gratis vaccins zou verstrekken aan staten voor inenting van iedereen boven de 18 jaar, bekritiseerde de West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee hem omdat hij “de eer opeiste” en zei dat de beslissing eerder had moeten worden genomen.

“Waarom strijkt de premier de eer op voor gratis vaccins? Gratis vaccinatie is het recht van alle burgers, het zijn de burgers’ geld, niet de BJP’s,” zei ze op een persconferentie.

“In februari, en daarna meerdere keren, had ik de premier geschreven met vermelding van onze al lang bestaande eis om iedereen gratis vaccins te verstrekken. Het kostte hem 4 maanden, maar na veel druk heeft hij eindelijk naar ons geluisterd en geïmplementeerd wat we al die tijd vroegen,” ze twitterde ook.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Het welzijn van de mensen in India had sinds het begin van deze pandemie prioriteit moeten krijgen. Helaas heeft dit uitgestelde besluit van PM al vele levens gekost. In de hoop op een beter beheerde #VaccinatieDrive deze keer die zich richt op mensen & geen propaganda,” ze twitterde.

“De Rijksoverheid is een mislukking in elke sector. Het mag geen krediet krijgen voor gratis vaccinatie. De premier nam de beslissing nadat de Hoge Raad het initiatief had genomen. We hebben ook een beëdigde verklaring bij de rechtbank ingediend,” zei Banerjee.

“Voor de verkiezingen in Bihar had de regering een gratis vaccin beloofd… wat er daarna gebeurde,” zei ze.

“De centrale overheid neemt GST op medische apparatuur die nodig is voor Covid-behandeling. Van Covid tot landbouwwetten, het hele land heeft hier de dupe van. We zijn niet eens op de hoogte van het exacte Covid-beleid”, zei ze.

“We hebben tot nu toe 20 miljoen mensen ingeënt. We hebben niets van de premier ontvangen, behalve toespraken. We willen alleen maar zeggen dat we willen dat Modi wordt verwijderd,” zei ze.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.