Forklart: Hvorfor hjernerystelseskompensasjon i NFL basert på farge var skandaløs

0
33

Pittsburgh Steelers & # 039; Najeh Davenport i Pittsburgh. (AP Photo/Gene J. Puskar, File)

Amerikansk fotballs teltkonkurranse, National Football League (NFL) har besluttet å fjerne et angivelig rasekriterium for å avgjøre om en spiller skal gis erstatning under ligaens hjernerystelsesoppgjør.

NFL har brukt rasenorming for å avgjøre om en spillers kognitive ferdigheter har redusert på grunn av skade. Prosessen vurderer en spillers løp med å avgjøre om han er kvalifisert for kompensasjon – og reduserer i det vesentlige sjansene for at svarte spillere tjener oppgjør sammenlignet med hvite spillere.

Ligaen kunngjorde sin beslutning om å avslutte den kontroversielle praksisen tidligere denne måneden. . I tillegg hevdet organet at det vil gå gjennom tidligere saker og korrigere avgjørelser der rasenorming spilte en rolle i spillere som mottok mindre eller ingen kompensasjon.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Alle er enige om at rasebaserte normer bør byttes ut, men det finnes ikke noe hyllealternativ, og det er derfor disse ekspertene jobber for å løse dette tiår gamle problemet,” het en uttalelse rapportert av The New York Times. >

“Erstatningsnormene vil bli anvendt prospektivt og retrospektivt for de spillerne som ellers ville ha kvalifisert seg for en pris, men for anvendelse av løpsbaserte normer.”

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Hva er NFLs hjernerystelsesoppgjør?

Tidligere spillere hvis kognitive ferdigheter har blitt redusert, og/eller har lidd av demens på grunn av skader som ble påført mens de spilte i NFL, er kvalifisert for å søke om programmet. Hvis det blir gitt, gir ligaen økonomisk kompensasjon til spilleren.

Spillerne som fremsetter krav blir undersøkt av nevropsykologer.

Så langt, angivelig, har NFL betalt for over 1200 av de 3100 påstandene som ble fremsatt (ifølge ABC News) og kommer til et beløp på rundt 800 millioner dollar (NYT).

Hva er rasenormering?

Under en nevropsykologundersøkelse beregnes en spillers kognitive testpoeng. Rase-normering trer i kraft når disse poengene deretter sammenlignes med gjennomsnittspoengene eller normene for en demografisk gruppe som den spilleren – som vurderer rase.

For eksempel ble svarte spillere sjokkerende antatt å komme fra lokalsamfunn der kognitive ferdigheter er lavere enn hvite samfunn. Derfor, hvis testresultatene til en svart spiller er lave, antas det at spillerens kognitive ferdigheter allerede var lave i begynnelsen av karrieren. I hovedsak må en svart spiller vise større kognitive tilbakegang enn en hvit spiller for å få kompensasjon.

Hvordan påvirket det spillerne?

I I september reiste to tidligere spillere Kevin Henry og Najeh Davenport, som hadde vist symptomer på demens, en søksmål mot NFL for å ha brukt denne praksisen etter å ha blitt avvist et rettferdig oppgjør.

“Jeg vil bare bli sett på samme måte som en hvit fyr,” hadde Henry sagt til ABC News. “Vi bytter koteletter sammen, bro. Vi gikk ut sammen og vi spilte hardt sammen. Du vet hva jeg mener? Det var ikke en hvit eller svart ting. Vi tapte sammen. Vi vant sammen. “

Davenport gikk videre for å kalle det rasisme.

” Hva NFL gjør mot oss akkurat nå … når de bruker en annen skala for afroamerikanere versus alle annet løp? ” sa han til ABC News. “Det er bokstavelig talt definisjonen av systematisk rasisme.”

Nyhetsnettverket hadde gjennomført sin egen studie for å måle hvordan rase-normering kan endre resultatene. Den fikk tilgang til 85 forskjellige poeng registrert av rundt 40 medisinske eksperter mellom 2016 og 2020. Fra de 85 ville 34 spillere være berettiget til kompensasjon, men når løpsnormering trer i kraft, faller tallet ned til 10.

Funnene viste også at åtte tidligere spillere hadde scoret en “Nivå 2” nevrokognitiv svikt – eller “moderat demens.” Race-norming justerte poengsummen til “Nivå 0” – eller ingen svekkelse.

Tilsvarende hadde 13 spillere scoret nivå 1.5 – eller tidlig demens – som igjen ble redusert til nivå 0 etter at løpsnormering ble anvendt.

Coronavirus Forklart

Klikk her for mer

Hvorfor brukes programmet?

Dr Scott Millis, en nevropsykolog som kom med praksis, sa til ABC News at rase-normering var å “korrigere for at visse rasegrupper konsekvent oppnådde uforholdsmessig lave score på kognitiv testing og dermed ble feil klassifisert som kognitivt svekket . Feildiagnoser av kognitive svikt … kan være veldig skadelige. En feildiagnostisert pensjonist kan gjennomgå unødvendig behandling, eller planlegge fremtiden sin basert på en misforståelse av hans nåværende evner og sannsynlig progressiv tilbakegang. ”

I følge ABC News anbefalte NFL & # 8216; bruk av rase-normering under kognitiv poengsum. Imidlertid hevdet en kliniker at hvis ikke løpsnormer ble brukt, ville NFL ha & # 8220; flere henvendelser pålagt dem. & # 8221;

Også i Forklart | Hvorfor Panghals tap ved Asian Championships har tvunget en AIBA-probe

Hvorfor endret NFL sin holdning?

Det offentlige presset hadde begynt å bygge seg opp mot ligaen ved hjelp av øvelsen. Lovgivere i den amerikanske kongressen hadde begynt å stille spørsmål ved NFLs metoder.

Og, som rapportert av NYT, mens Davenport og Henrys sak ble avvist i retten i mars, organiserte og sendte over et dusin koner av svarte tidligere spillere en begjæring til dommeren med over 50 000 underskrifter, i håp om å få slutt på rase-normering.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Explained News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd