Coronavirus India Live Updates: Centrum vraagt ​​staten om plannen voor te bereiden om de dekking van de 2e dosis onder gezondheidswerkers te bespoedigen

0
21

COVID-19-patiënten worden behandeld in het CWG Covid Care Center in New Delhi.

Live-updates coronavirus India: Het Centrum noemde de lage dekking van Covid-vaccinatie onder de gezondheidswerkers en eerstelijnswerkers een reden tot “ernstige bezorgdheid”, en adviseerde donderdag de staten en de Uniegebieden om effectieve plannen op te stellen voor het bespoedigen van de tweede dosisdekking onder deze prioriteitsgroepen, PTI meldde. Tijdens een vergadering op hoog niveau, voorgezeten door de minister van Volksgezondheid, Rajesh Bhushan, met de staten om de voortgang van de vaccinatie te beoordelen, werd benadrukt dat terwijl het nationale gemiddelde voor de toediening van de eerste dosis onder de gezondheidswerkers (HCW's) 82 procent is, voor de tweede dosis , het is slechts 56 procent, aldus een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid.

Delhi registreerde donderdag 305 nieuwe gevallen van Covid-19 en 44 doden, terwijl de positieve rat werd teruggebracht tot 0,41%. Woensdag had de nationale hoofdstad 337 nieuwe infecties geregistreerd met een positiviteitspercentage van 0,46 procent en 36 dodelijke slachtoffers.

India heeft de afgelopen 24 uur 94.052 Covid-19-gevallen en 6.148 sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dit is het hoogste aantal doden dat het land op een dag heeft gezien sinds het begin van de pandemie. De stijging van het aantal doden kwam nadat Bihar zijn tol op woensdag had herzien en 3.951 niet eerder getelde doden aan zijn totaal heeft toegevoegd.

Bharat Biotech zei woensdag dat de volledige gegevens van fase III-onderzoeken voor Covaxin in juli openbaar zullen worden gemaakt, meldde ANI. De gegevens zullen eerst worden ingediend bij de Central Drugs Standard Control Organization, gevolgd door peer-reviewed tijdschriften met een tijdlijn van drie maanden voor publicatie. Bharat Biotech vertelde ANI dat zodra de definitieve analyse van de fase III-gegevens beschikbaar is, het een volledige licentie voor Covaxin zou aanvragen.

Bharat Biotech had eerder gezegd dat Covaxin in fase III-onderzoeken een algehele tussentijdse klinische werkzaamheid van 78 procent en 100 procent werkzaamheid tegen ernstige Covid-19-ziekte heeft aangetoond. De tussentijdse analyse was gebaseerd op meer dan 87 symptomatische gevallen van Covid-19.

Intussen is het plan van premier Narendra Modi om vanaf 21 juni gratis vaccins te verstrekken aan staten voor alle burgers ouder dan 18 jaar. waarschijnlijk kost de schatkist nog eens Rs 15.000 crorevergeleken met de begrotingstoewijzing van Rs 35.000 crore. “Het is te vroeg om met meerdere leveranciers en verschillende prijzen een juiste schatting te geven. Maar de ruwe schatting is dat de totale uitgaven voor vaccins voor dit jaar Rs 45.000-50.000 crore kunnen bedragen. In de begroting hadden we Rs 35.000 crore verstrekt, en hiervan heeft de regering ongeveer Rs 5.000 crore uitbetaald, “vertelde een hoge regeringsfunctionaris die niet met naam genoemd wilde worden aan The Indian Express.

Live Blog

Meer dan 1,33 crore Covid-19-vaccindoses nog steeds beschikbaar bij staten, zegt Centre; Vaccinatie zal de toeristische sector nieuw leven inblazen, zegt de minister van toerisme van de Unie; Volg deze ruimte voor meer updates over de coronaviruspandemie.

22:34 (IST)10 juni 2021 Haryana meldt 539 nieuwe gevallen van Covid-19

Haryana meldt 539 nieuwe gevallen van Covid-19

21:26 (IST)10 juni 2021 Ongeplande vaccinatie kan gemuteerde stammen van Covid-19 bevorderen: gezondheidsexperts rapporteren aan PM

Een groep volksgezondheidsexperts, waaronder artsen van AIIMS en leden van de nationale taskforce voor COVID-19 , hebben gezegd dat massale, willekeurige en onvolledige vaccinatie het ontstaan ​​van gemuteerde stammen kan veroorzaken en adviseerden dat het niet nodig is om degenen te inenten die een gedocumenteerde coronavirusinfectie hadden.

In hun laatste rapport zeiden de experts van de Indian Public Health Association (IPHA), Indian Association of Preventive and Social Medicine (IAPSM) en Indian Association of Epidemiologists (IAE) dat het vaccineren van de kwetsbaren en degenen die risico lopen, in plaats van massale populatie-brede inenting inclusief kinderen, zou nu het doel moeten zijn. Lees meer

19:26 (IST)10 juni 2021 Centra vraagt ​​staten om plannen voor te bereiden om de dekking van de tweede dosis onder gezondheidswerkers te versnellen

Het Centrum noemde de lage Covid-vaccinatiedekking onder de gezondheidswerkers en eerstelijnswerkers, vooral voor de tweede dosis, een reden van “ernstige zorg”, adviseerde het Centrum de staten en de Uniegebieden op donderdag om hun focus te verscherpen en effectieve plannen voor te bereiden om de tweede dosis te versnellen dekking onder deze prioriteitsgroepen. Tijdens een bijeenkomst op hoog niveau, voorgezeten door de minister van Volksgezondheid, Rajesh Bhushan, met de staten om de voortgang van de vaccinatie te beoordelen, werd benadrukt dat terwijl het nationale gemiddelde voor de toediening van de eerste dosis onder de gezondheidswerkers (HCW's) 82 procent is, voor de tweede dosis is het slechts 56 procent, aldus een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid. –PTI

19:11 (IST)10 juni 2021 Rajasthan meldt 538 nieuwe gevallen

Rajasthan meldt 538 nieuwe gevallen

19:05 (IST)10 juni 2021 Mizoram meldt record 346 nieuwe COVID-19-gevallen, nog 3 doden

Mizoram registreerde donderdag de hoogste eendaagse piek van 346 nieuwe COVID-19-gevallen, wat het aantal in de staat op 14.533 bracht, zei een functionaris. Het dodental steeg tot 61, omdat er nog drie personen zijn bezweken aan de coronavirusinfectie, zei hij. Van de nieuwe gevallen werden 246 gemeld uit het district Aizawl, gevolgd door 50 uit Kolasib, 31 uit Lawngtlai en 12 uit Lunglei. De overige gevallen werden geregistreerd in verschillende andere districten. Maar liefst 81 kinderen behoren tot de nieuwe patiënten, zei de functionaris. –PTI

18:57 (IST)10 juni 2021 Zorg voor voldoende vaccinvoorziening in plaats van te voorkomen dat staten aandeleninformatie delen: Sisodia to Centre

De plaatsvervangend hoofdminister van Delhi, Manish Sisodia, zei donderdag dat de centrale regering zich moet concentreren op het verzekeren van een adequate levering van vaccins aan alle staten in plaats van te voorkomen dat ze informatie delen over de resterende voorraden. Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat het Centrum staten en vakbondsgebieden had geschreven om hen te adviseren de gegevens van het Electronic Vaccine Intelligence Network (eVIN)-systeem over vaccinvoorraden en de temperatuur van vaccinopslag in het publieke domein niet te delen, en zei dat het “gevoelig is” informatie en alleen te gebruiken voor programmaverbetering”. In een tweet zei Sisodia: “Ik sta versteld van het bevel van de centrale regering die staten verhindert informatie over vaccinvoorraden te delen! van het publiek.” –PTI

17:35 (IST)10 juni 2021 HC vraagt ​​Maha om advies over het voorkomen van COVID-19 bij kinderen op grote schaal bekend te maken

Het Hooggerechtshof van Bombay heeft de regering van Maharashtra donderdag opgedragen om brede publiciteit te geven aan haar advies over het voorkomen van COVID-19-infectie bij kinderen. Een bank van Chief Justice Dipankar Datta en Justice GS Kulkarni zei dat de deelstaatregering moet overwegen de do's en don'ts op regionale nieuwszenders uit te zenden om ervoor te zorgen dat de boodschap een grotere bevolking bereikt, vooral die in landelijke gebieden. De aanwijzingen kwamen nadat advocaat-generaal Ashutosh Kumbhakoni van Maharashtra de rechtbank had medegedeeld dat de staat een taskforce had opgericht om pediatrische gevallen van COVID-19 en aanverwante aandoeningen aan te pakken. Onlangs is er een gedetailleerde videoconferentie gehouden tussen districts- en gezondheidsfunctionarissen en 65.000 ASHA-medewerkers, waarin verschillende factoren, zoals het identificeren van symptomen, preventiemethoden en het gebruik van oximeters, werden besproken, zei Kumbhakoni. –PTI

17:14 (IST)10 juni 2021 Tripura meldt 625 nieuwe gevallen van COVID-19, 14 nieuwe dodelijke slachtoffers

Het aantal COVID-19 van Tripura steeg donderdag tot 56.794 toen nog 625 mensen positief testten op de infectie, terwijl 14 nieuwe dodelijke slachtoffers, de hoogste piek in één dag, het dodental van het coronavirus in de staat op 588 bracht, zei een gezondheidsfunctionaris. De staat heeft nu 5.400 actieve COVID-19-gevallen, zei hij. Maar liefst 363 meer mensen zijn genezen van de ziekte, waarmee het totale aantal genezingen op 50.743 komt. In de afgelopen 24 uur zijn in totaal 16.804 monsters getest op COVID-19, waarbij het positiviteitspercentage 3,72 procent was. –PTI

17:02 (IST)10 juni 2021 Delhi registreert 305 COVID-19-gevallen, 44 dodelijke slachtoffers

Delhi op donderdag registreerde 305 COVID-19-gevallen, 44 dodelijke slachtoffers; positiviteitspercentage 0,41 procent.

15:13 (IST)10 juni 2021 Harde Vardhan spreekt eerste vergadering toe van WHO-coalitie op hoog niveau over gezondheid, energie

De COVID-19-pandemie heeft een enorme onderlinge afhankelijkheid tussen verschillende sectoren herhaald, terwijl de noodzaak wordt onderstreept om te zorgen voor onderlinge verbondenheid tussen de sectoren, wordt weerspiegeld in beleid voor effectieve en duurzame dienstverlening, zei de minister van Volksgezondheid van de Unie, Harsh Vardhan. Vardhan maakte de opmerkingen tijdens de eerste bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie High-Level Coalition on Health and Energy Platform of Action op woensdagavond via videoconferentie, aldus een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid.

“De pandemie, evenals de enorme inspanningen om deze te beheersen, hebben de enorme onderlinge afhankelijkheid tussen verschillende sectoren herhaald. Het heeft ook de noodzaak onderstreept om ervoor te zorgen dat de onderlinge verbondenheid tussen sectoren tot uiting komt in ons beleid om een ​​effectieve en duurzame dienstverlening”, zei hij in zijn adres, volgens de verklaring. “Een deskundige instantie genaamd het Nationaal Actieplan inzake klimaatverandering en menselijke gezondheid werd opgericht door onze regering met de meervoudige doelstellingen om de algemene bevolking, zorgverleners en beleidsmakers bewust te maken van de impact van klimaatverandering op de menselijke gezondheid,” Vardhan zei. –PTI

14:33 (IST)10 juni 2021 Voer een audit uit van sterfgevallen tijdens de tweede golf van Covid-19: Uttarakhand HC aan de staatsoverheid

Het Hooggerechtshof van Uttarakhand heeft de deelstaatregering gevraagd een audit uit te voeren van de sterfgevallen die zich hebben voorgedaan tijdens de tweede golf van coronavirus in de staat, en ook de mogelijkheid te onderzoeken om huis-aan-huisvaccinatie uit te voeren in afgelegen heuvelgebieden. Tijdens het horen van petities met betrekking tot de aanpak van de pandemie door de staat, vroegen opperrechter RS ​​Chauhan en rechter Alok Verma de deelstaatregering woensdag of er met de hulp van de sociale dienst een taskforce op districtsniveau kan worden opgericht om tegemoet te komen aan mensen die niet om hun immunisatie te krijgen wegens gebrek aan ID-kaarten.

Het hooggerechtshof vroeg de deelstaatregering om de mogelijkheid te onderzoeken om een ​​systeem te creëren dat mensen in de afgelegen heuvelgebieden met voorrang bereikt, en stelde voor om een ​​panel van ASHA-vrijwilligers, huiswachten en verpleegsters op te richten om een ​​huis-aan-huis uit te voeren. onderzoek om ervoor te zorgen dat de “verspreide” bevolking in dergelijke gebieden wordt ingeënt. (PTI)

14:07 (IST)10 juni 2021 Toeristische bestemmingen Kerala worden 100 procent gevaccineerde zones

Alle populaire vakantiebestemmingen in Kerala kunnen binnenkort worden uitgeroepen tot complete “gevaccineerde zones”, aangezien de deelstaatregering overweegt om Covid-19-prikken te bieden aan iedereen in de toeristische sector, die enorme verliezen heeft geleden als gevolg van de pandemie. De regering is al begonnen met het verstrekken van vaccins aan degenen die in de industrie werken, nadat ze ze op de lijst met prioriteiten hadden geplaatst, aangezien ze werden beschouwd als frontlinie-covid-strijders, vertelde minister van Toerisme P A Mohammed Riyas de staatsvergadering hier op dinsdag.

“We zijn aan het nadenken om met de steun van de gezondheidsafdeling beroemde toeristische bestemmingen in de staat 100 procent gevaccineerde zones te maken tegen 15 juli”, zei hij tijdens het vragenuur. De minister zei ook dat de staatstoerismesector verliezen heeft geleden voor een bedrag van Rs 33.675 crore als gevolg van de Covid-19-situatie. (PTI)

14:04 (IST)10 juni 2021 Landelijke campagne om geruchten over vaccinatiecampagne tegen te gaan: Naqvi

Er zal een landelijke campagne worden gelanceerd door sociale en onderwijsinstellingen om “geruchten en angsten verspreid door snode en gevestigde belangen in bedwang te houden en te verpletteren” over 's werelds grootste vaccinatiecampagne tegen het coronavirus die wordt uitgevoerd in India, zei de minister van Minderheden van de Unie, Mukhtar Abbas Naqvi, hier op donderdag. Staats-Haj-comités, Waqf-besturen, hun geassocieerde organisaties, Central Waqf Council, Maulana Azad Education Foundation en andere sociale en educatieve instellingen zullen deel uitmaken van de campagne “Jaan Hai To Jahaan Hai”, die vooral in dorpen en afgelegen gebieden van de land, zei hij. (PTI)

13:49 (IST)10 juni 2021 Arunachal Pradesh registreert 247 nieuwe gevallen van Covid-19, nog twee doden

Minstens 247 meer mensen testten positief op Covid-19 in Arunachal Pradesh, wat het aantal op 30.247 bracht, zei een hoge gezondheidsfunctionaris hier op donderdag. De tol van de grensstaat steeg tot 128 met nog twee personen die bezweken aan de infectie, zei de functionaris. Een 37-jarige vrouw uit het district Lohit en een 41-jarige man uit Lower Subansiri stierven woensdag aan de ziekte, zei de surveillant van de staat, dr. Lobsang Jampa.

Changlang registreerde het maximale aantal nieuwe gevallen op 48, gevolgd door de Capital Complex Region op 44, East Kameng op 20, Lower Dibang Valley op 18, East Siang en Kra Daadi op 13 elk en Lower Subansiri en Namsai op 12 elk. Van de 247 nieuwe gevallen werden er 237 gedetecteerd via snelle antigeentests, drie via RT-PCR en zeven met TrueNat, zei de SSO, eraan toevoegend dat 130 mensen symptomen hadden ontwikkeld. (PTI)

13:25 (IST)10 juni 2021 Delhi, Bengalen regering berispt door SC voor het verstrekken van onjuiste informatie over kinderen die ouders verloren aan Covid

“De regering van Delhi en West-Bengalen werd door het Hooggerechtshof berispt voor het verstrekken van onjuiste informatie over kinderen die wees waren of wiens ouders stierven als gevolg van Covid. Deze informatie is ook niet beschikbaar op het Bal Swaraj-portaal. Wat heb je nog meer nodig dan deze spiegel, Kejriwal en Mamata?” Minister van de Unie Prakash Javadekar gevraagd. (ANI)

13:14 (IST)10 juni 2021 India ontvangt aandeel van 80 miljoen Amerikaanse vaccins via COVAX: ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken

India zal een deel van de 80 miljoen (8 crores) ongebruikte Covid-19-vaccins ontvangen via het door de VN gesteunde COVAX wereldwijde programma voor het delen van vaccins dat president Joe Biden heeft aangekondigd, volgens een hoge functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op 2 juni kondigde president Biden aan dat de VS 75 procent — bijna 1,9 crores van de eerste tranche van 2,5 crore-doses — van ongebruikte Covid-19-vaccins uit de voorraad via het door de VN gesteunde COVAX wereldwijde programma voor het delen van vaccins naar landen in Zuid- en Zuidoost-Azië en Afrika.

De verhuizing maakt deel uit van het kader van zijn regering om tegen eind juni wereldwijd 80 miljoen (8 crores) vaccins te delen. (PTI)

13:02 (IST)10 juni 2021 14 nieuwe gevallen brengen Covid-19-aandeel van Andamans op 7.168

Het aantal gevallen van Covid-19 op de Andamanen en Nicobaren steeg tot 7.168 toen nog 14 mensen positief testten op de ziekte in het Union Territory, zei een ambtenaar van de gezondheidsafdeling donderdag. Van de nieuwe patiënten hebben er vier een reisgeschiedenis en werden er 10 gedetecteerd tijdens contactopsporing, zei hij. Het dodental bleef op 125 omdat er de afgelopen 24 uur geen nieuwe dodelijke slachtoffers als gevolg van de infectie zijn gemeld. In die periode werden nog minstens 17 mensen van de ziekte genezen, waarmee het totale aantal herstellingen in de archipel op 6.952 komt. Het grondgebied van de Unie heeft nu 91 actieve gevallen.

Zuid-Andaman is het zwaarst getroffen district, aangezien er momenteel 87 actieve gevallen zijn. De lokale overheid is streng geweest om de verspreiding van de ziekte in te dammen en heeft een aanpak gevolgd van volgen, testen en behandelen, zei de functionaris, eraan toevoegend dat mensen die hier vanuit het vasteland aankomen verplicht een Covid-test moeten ondergaan. (PTI)

12:41 (IST)10 juni 2021 Puducherry registreert 507 nieuwe gevallen van Covid-19, 9 doden

Puducherry zag een lichte daling van het aantal nieuwe gevallen van Covid-19 aangezien 507 infecties werden gemeld in de laatste 24 uur eindigend op donderdag om 10.00 uur.

De regio Puducherry was goed voor 366, gevolgd door Karaikal 98, Yanam 20 en Mahe 23. De nieuwe gevallen werden geïdentificeerd aan het einde van het onderzoek van 8215 swabs in alle vier de regio's Puducherry, Karaikal, Mahe en Yanam. Terwijl er 6.705 actieve gevallen waren, werden de afgelopen vierentwintig uur 646 patiënten ontslagen uit ziekenhuizen, zei directeur van Health S Mohan Kumar. De totale caseload in het Union Territory steeg tot 1.11.255 na toevoeging van 507 zaken. Nog eens negen mensen bezweken aan de virale infectie, waardoor de tol op 1.657 staat. (PTI)

12:24 (IST)10 jun 2021 Recht op leven ook voor mensen zonder internet, zorg voor inloopvaccins voor iedereen: Rahul Gandhi

Congresleider Rahul Gandhi eiste donderdag dat iedereen die een Covid-19-vaccinatiecentrum binnenloopt, de prik moet krijgen, en zei dat degenen die geen toegang hebben tot internet ook recht hebben op leven. Het congres vecht voor vaccins voor de armen, vooral voor degenen die in afgelegen en landelijke gebieden wonen, die geen digitale toegang of smartphones hebben. De oppositiepartij heeft ook geëist dat CoWIN-registratie niet verplicht zou moeten zijn om het Covid-vaccin te krijgen. “Online registratie is niet genoeg voor het vaccin. Elke persoon die een vaccinatiecentrum binnenloopt, moet het vaccin krijgen. Wie geen toegang heeft tot internet, heeft ook recht op leven”, zei hij in een tweet in het Hindi.

11:50 (IST)10 juni 2021 Arvind Kejriwal maakt de balans op van de bouw van een zuurstofopslagtank

Delhi CM Arvind Kejriwal inspecteert de bouw van een zuurstofopslagtank van 57 ton in de buurt Siraspur. “Om ervoor te zorgen dat er in de derde golf geen zuurstoftekort ontstaat, hebben we op verschillende plaatsen O2-tanks opgesteld. Binnenkort zullen nog 19 O2-tanks worden gelanceerd en twee zuurstofproductie-installaties van bijna 1.350 ton worden opgezet,” hij zei. (ANI)

LOAD MEER

Dinsdag op Plaza in Sector 17 van Chandigarh. (Foto: Kamleshwar Singh)

India's herziene vaccinatiebeleid tegen Covid-19: alles wat je moet weten

Op maandag kondigde premier Narendra Modi aan dat India zal verschuiven naar gecentraliseerde aanschaf van Covid-19-vaccins, nadat verschillende staten problemen hadden ondervonden bij het verkrijgen en beheren van de financiering van vaccins.

Dit markeert een verandering ten opzichte van het vorige beleid van 1 mei, toen het Centrum staten had gevraagd 25% van de doses van de open markt te kopen om de leeftijdsgroep van 18-44 jaar te vaccineren. Daarvoor (16 januari tot 30 april) had het Centrum vaccindoses aan de staten aangeschaft en toegewezen voor gratis vaccinatie van drie prioriteitsgroepen: gezondheidswerkers, eerstelijnswerkers en personen boven de 45 jaar.

Op dinsdag, slechts een dag nadat de premier aankondigde dat het centrum 75 procent van de totale doses om elke volwassene in het land gratis te vaccineren rechtstreeks zal aanschaffen, plaatste het ministerie van Volksgezondheid een voorschot om 44 crore-doses van de twee vaccinfabrikanten in het land.

Agra-ziekenhuis gesloten na video van eigenaar: 'schijnboor… zuurstoftoevoer afsnijden'

Het districtsbestuur beval dinsdag de afsluiting van het Shri Paras-ziekenhuis, een prominent privéziekenhuis in Agra, naar aanleiding van een vermeende videoclip van de eigenaar waarin hij vertelt hoe het ziekenhuis de zuurstoftoevoer naar Covid-19-patiënten gedurende vijf minuten afsloot als onderdeel van een “schijnoefening” om erachter te komen “wie er zal sterven”. Hij zegt dat 22 patiënten “uitgefilterd” werden tijdens dit “experiment” omdat ze “blauw werden”.

In een gesprek met The Indian Express bevestigde de districtsmagistraat Prabhu Narain Singh van Agra dat de persoon in de videoclip de eigenaar van het ziekenhuis was, Dr. Arinjay Jain. Het incident zou hebben plaatsgevonden in de ochtend van 26 april en de video is gemaakt op 28 april.

Terwijl Jain praat over 22 patiënten die “blauw werden”, zei Singh dat vier Covid-19-patiënten stierven op 26 april en drie op 27 april.

Eerste keer sinds maart, enkelcijferige sterfgevallen gemeld in Mumbai

Mumbai meldde dinsdag zeven doden als gevolg van Covid-19, het laagste in de afgelopen tweeënhalve maand sinds de stad op 20 maart zeven doden registreerde bij het begin van de tweede golf van de pandemie. Hiermee overschreed Mumbai de grens van 15.000 tol voor Covid-19.

De tol van dinsdag is de eerste keer dat Mumbai tijdens de tweede golf sterfgevallen in één cijfer meldde. De totale tol van de stad staat nu op 15.006.

Op dinsdag werden 682 nieuwe Covid-19-gevallen geregistreerd in Mumbai – het dagelijkse aantal zaken is gedaald van 900 tot 1.000 gevallen twee weken geleden. Hoewel het totale aantal actieve gevallen meer dan 15.000 bedraagt, is het positiviteitspercentage de afgelopen dagen stabiel gebleven onder de 3 procent.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld voor zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde dienst die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd

  • Tags:
  • Coronavirus
  • COVID-19
  • Covid-19 lockdown
  • Narendra Modi