China heeft het vermogen om te proberen de op regels gebaseerde orde VS te verstoren, zijn bondgenoten verdedigen sterk: Blinken

0
22

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. (AP)

China is de enige natie die militair, economisch, diplomatiek en politiek de mogelijkheid heeft om te proberen de op regels gebaseerde orde te verstoren die de Verenigde Staten, hun vrienden en bondgenoten krachtig verdedigen, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken zei.

Hij zei ook dat China zowel de meest ingrijpende als de meest gecompliceerde relatie is die de VS heeft. Het (China) is de enige natiestaat die militair, economisch, diplomatiek en politiek het vermogen heeft om te proberen de op regels gebaseerde orde te versterken die we krachtig verdedigen omdat het onze eigen veiligheid en welvaart gedurende zoveel jaren heeft bevorderd, Blinken vertelde de wetgevers dinsdag tijdens een hoorzitting in het Congres.

Blinken, die voor de Senaatscommissie voor kredieten getuigde tijdens de hoorzitting over het budgetverzoek voor 2022 voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat de relatie tussen de VS en China steeds meer vijandige aspecten heeft. Het heeft zeker competitieve. En het heeft ook nog een aantal coöperatieve. Maar de gemeenschappelijke noemer is om elk van die aspecten van de relatie vanuit een sterke positie te benaderen. Ik denk dat kracht begint met een paar dingen, zei hij.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Blinken zei dat het begint met allianties en partnerschappen. Dit is een unieke strategische troef voor ons, iets waar China niet van geniet. Daarom werken we eraan om die allianties en partnerschappen nieuw leven in te blazen. Het omvat onze betrokkenheid bij internationale organisaties en het internationale leven, want als we ons terugtrekken, vult China de regels in en begint ze vorm te geven en de normen te bepalen, zei hij.

Het omvat absoluut ons leger en ons afschrikkingsvermogen. Zoals u weet, beter dan ik, zijn we enkele jaren geleden begonnen met het verplaatsen van middelen naar de Azië-Pacific, waaronder ongeveer 60 procent van onze marine. Blijf de nodige stappen nemen om ervoor te zorgen dat we een sterk afschrikmiddel hebben, zei Blinken.

Lees |US 'Indo-Pacific strategy', vorming van kliekjes zal leiden tot verdeeldheid, chaos: Chinees leger

Ten slotte gaat het om het doen van de juiste investeringen in onszelf, zei hij. Investeringen in onze technologie, investeringen in onze werknemers, investeringen in innovatie en onderzoek en ontwikkeling, al die elementen samen of hoe we China benaderen vanuit een sterke positie, zei Blinken.

In antwoord op een vraag, de staatssecretaris zei dat China meer investeert in zijn nucleaire programma en probeert zijn arsenaal op te bouwen. Dit is iets dat ik denk dat we moeten doen, omdat het een steeds grotere uitdaging vormt. Dit is dus iets waar we ons op focussen. We werken eraan, zei hij.

Blinken zei dat de fundamentele band met China het vanuit een sterke positie moet benaderen. De elementen van die kracht zijn sterke allianties en partnerschappen.

Dat is een strategische troef voor ons die China niet heeft. Wanneer we collectief werken en praten met anderen die zich ergeren aan de Chinese praktijken op een of ander gebied, zijn we veel sterker. We zijn veel effectiever alleen op economisch gebied, om een ​​voorbeeld te noemen, zei hij.

Lees |Biden order verbiedt investeringen in tientallen Chinese defensie-, technologiebedrijven

Alleen zijn we ongeveer 20 procent, 25 procent van het wereldwijde BBP. Als we samenwerken met andere democratieën, zijn we 50 of 60 procent van het mondiale BBP. Het is veel moeilijker voor China om te negeren. Dus allianties en partnerschappen, dat is een cruciaal onderdeel, zei Blinken.

Ten tweede is eigenlijk leunen op betrokkenheid bij deze zeer onvolmaakte internationale instellingen, zei hij.

De uitdaging daar is dat deze instellingen de neiging hebben om de regels, de normen, de normen vast te stellen. Als we ons terugtrekken, vult China in en heeft het een sterkere hand bij het bepalen van de regels voor nieuwe technologieën, bijvoorbeeld leaning. We leunen naar voren en zorgen er samen met onze bondgenoten en partners voor dat we aanwezig zijn, zei hij.

Lees |Biden zegt dat de VS achter de Europese bondgenoten staat voor de top van Poetin

Ten derde, wat u zojuist hebt gedaan of op het punt staat te doen, denk ik vanmiddag, met deze zeer belangrijke wetgeving die de juiste investeringen doet in onszelf en onze technologie, in onderzoek en ontwikkeling, in onze werknemers, dat is in wezen onze grootste krachtbron als het gaat om concurreren en effectief omgaan met China, zei Blinken.

Hij zei natuurlijk, ons leger, ons afschrikkingsvermogen, al die dingen moeten samen worden gehuwd. .

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd