Bygg din rikedom med flexibla planer för livförsäkringssparande: Vet fördelarna

0
34

När det gäller traditionella livförsäkringsplaner måste man förstå de olika aspekterna av dessa planer innan man väljer att investera i en. (Representativ bild)

Skriven av Anil Kumar Singh

Den pandemidrivna medvetenheten om livförsäkring har underströk dess oumbärliga natur under sådana tuffa tider. Medan medvetenheten styr folket mot att utforska livförsäkringsskydd, kanske det inte nödvändigtvis ger verktygen för att fatta ett kunnigt beslut om det lämpligaste skyddet för själv och familj.

Det är klokt att understryka ditt nuvarande och framtida ekonomiska behov, förstå de olika tillgängliga alternativen och gör sedan ett smart val som överensstämmer med dina krav.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

När det gäller traditionella livförsäkringsplaner måste man förstå de olika aspekterna av dessa planer innan man beslutar att investera i en. Traditionella planer är livriskförsäkringsprodukter som vanligtvis investerar i obligationer och är lämpliga för personer med låg riskaptit. Dessa planer ger kunderna en helt eller delvis garanti för de kassaflöden de får under perioden.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Traditionella planer är lämpliga för någon som söker långsiktig finansiell stabilitet, risktäckning och garanterad avkastning och ett kontinuerligt kassaflöde för förutsägbara kommande livshändelser som äktenskap, barns utbildning eller pension.

Man kan utöva flexibilitetsfunktion för att anpassa dessa planer för att tillgodose deras ekonomiska behov och uppfylla sina roller och ansvar i olika stadier av livet. Följande är fördelarna med en flexibel traditionell livförsäkringsplan:

  • Val av förmåner: Traditionella planer erbjuder nu flera fördelar som en kund kan välja mellan. Dessa alternativ sträcker sig från kortfristiga inkomster, långfristiga inkomster, till hela livsinkomster (till 100 års ålder) och tillgodoser behov i alla stadier av livet. Man kan utvärdera deras behov i olika stadier och välja ett alternativ som bäst gynnar deras situation och nära och kära. Flexibiliteten att välja tidsperiod gör att försäkringstagaren kan uppnå sina milstolpar utan att kompromissa med livslängden.
  • Garanterad inkomst: Den ekonomiska osäkerheten orsakad av pandemin har ökat behovet av en garanterad/sekundär inkomstkälla som minskar den ekonomiska bördan och fungerar som ett finansiellt säkerhetsverktyg. En traditionell garanterad inkomst eller sparplan ger ett regelbundet inkomstflöde under din valda utbetalningsperiod samtidigt som du sparar ditt sparande. Åtgärder som dessa gör det möjligt för en person att rycka ut finansiell osäkerhet utan att få sin livsstil att drabbas kraftigt.
  • Bonusutbetalningar: Förutom en vanlig inkomst erbjuder vissa traditionella livförsäkringsplaner också flexibla bonusutbetalningar. Sådana planer möjliggör fullständig flexibilitet mot att ta emot bonusar kontant från slutet av det första försäkringsåret och så vidare. Denna funktion ger omedelbar likviditet och ackumulering för långsiktig skapande av välstånd.
  • Fortsättningsfördel: En av de största bekymmerna för någon med anhöriga är att säkerställa familjens ekonomiska stabilitet även i frånvaro. Traditionella livförsäkringsplaner erbjuder inbyggd försäkringsförmån som avstår från framtida premier i händelse av en eventualitet. Detta säkerställer ekonomisk säkerhet för dina nära och kära även i försäkringstagarens frånvaro.
  • Förbättra ditt skydd: Traditionella livförsäkringsplaner kan anpassas för att förbättra skyddsaspekten genom lämpliga förare som är tillgängliga för försäkringstagaren till en nominell extra kostnad. En skräddarsydd livförsäkring kan absorbera ekonomiska chocker som är specifika för dig och din livsstil genom att erbjuda garanterad inkomst och skydd.
  • Skattefria avkastningar: Med traditionell livförsäkring, en försäkringstagare får ett skattefritt fondvärde plus bonusar. Den skattefria karaktären och den garanterade avkastningen för en traditionell plan är lämplig för människor som föredrar investeringar som inte är föremål för marknadsförändringar.

Traditionella livförsäkringssparplaner gör det möjligt för försäkringstagarna att säkra sitt nu och planera för sin ekonomiska framtid. Dessa planer är investeringar med låg risk som stöder behovet av förmögenhetsskapande i olika livssteg.

& nbsp;

Författaren är aktuariechef på Aditya Birla Sun Livförsäkring. Visade åsikter är författarens.

Indian Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste affärsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd