Bygg din formue med fleksible tradisjonelle livsforsikringsbesparelsesplaner: Kjenn fordeler

0
31

Når det gjelder tradisjonelle livsforsikringsplaner, må man forstå de forskjellige sidene ved disse planene før man bestemmer seg for å investere i en. (Representativt bilde)

Skrevet av Anil Kumar Singh

Den pandemidrevne bevisstheten om livsforsikring har ytterligere understreket dens uunnværlige natur i slike vanskelige tider. Mens bevissthet styrer folket mot å utforske livsforsikringsdekning, kan det hende at det ikke nødvendigvis gir verktøyene for å ta en kunnskapsrik beslutning om det mest passende dekket for selv og familie.

Det er forsvarlig å understreke din nåværende og fremtidige økonomiske behov, forstå de forskjellige alternativene som er tilgjengelige, og velg deretter et smart valg som samsvarer med dine behov.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Når det gjelder tradisjonelle livsforsikringsplaner, må man forstå de forskjellige aspektene av disse planene før man bestemmer seg for å investere i en. Tradisjonelle planer er livsforsikringsprodukter med lav risiko som vanligvis investerer i obligasjoner og er egnet for personer med lav risikoappetitt. Disse planene gir kundene en delvis eller fullstendig garanti på kontantstrømmene de mottar i løpet av løpetiden.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Tradisjonelle planer passer for noen som søker langsiktig økonomisk stabilitet, risikodekning og garantert avkastning, og en kontinuerlig kontantstrøm for forutsigbare kommende livshendelser som ekteskap, barns utdannelse eller pensjonering.

Man kan utøve fleksibilitetsfunksjon for å tilpasse disse planene for å dekke deres økonomiske behov og oppfylle sine roller og ansvar på forskjellige stadier av livet. Følgende er fordelene med en fleksibel tradisjonell livsforsikringsplan:

  • Valg av fordelealternativer: Tradisjonelle planer tilbyr nå flere fordeler som en kunde kan velge mellom. Disse alternativene spenner fra kortsiktig inntekt, langsiktig inntekt, til hele livsinntekt (til 100 år) og imøtekommer behov i alle livsfaser. Man kan evaluere deres behov på forskjellige stadier og velge et alternativ som vil være best for deres situasjon og kjære. Fleksibiliteten til å velge terminen gjør at forsikringstakeren kan oppnå milepæler uten å gå på akkord med levestandarden.
  • Garantert inntekt: Den økonomiske usikkerheten forårsaket av pandemien har økt behovet for en garantert/sekundær inntektskilde som reduserer den økonomiske byrden og fungerer som et økonomisk sikkerhetsverktøy. En tradisjonell garantert inntekt eller spareplan vil gi en regelmessig inntektsstrøm i løpet av den valgte utbetalingsperioden, samtidig som du sparer penger. Tiltak som disse gjør det mulig for en person å rive ut økonomisk usikkerhet uten å få et betydelig slag i livsstilen.
  • Bonusutbetalinger: Bortsett fra en vanlig inntekt, tilbyr visse tradisjonelle livsforsikringsplaner også fleksible bonusutbetalinger. Slike planer gir full fleksibilitet mot å motta bonuser i kontanter fra slutten av det første forsikringsåret og så videre. Denne funksjonen gir umiddelbar likviditet og akkumulering for langsiktig velstandsskaping.
  • Fortsatt fordel: En av de største bekymringene for noen med avhengige er å sikre familiens økonomiske stabilitet selv i fravær. Tradisjonelle livsforsikringsplaner tilbyr innebygd kontinuitetsfordel som fraviker fremtidige premier i tilfelle en eventualitet. Dette sørger for økonomisk sikkerhet for de kjære selv i forsikringstakerens fravær.
  • Forbedre omslaget ditt: Tradisjonelle livsforsikringsplaner kan tilpasses for å forbedre beskyttelsesaspektet gjennom egnede ryttere som er tilgjengelige for forsikringstakeren mot en nominell tilleggskostnad. En tilpasset livsforsikring kan absorbere økonomiske sjokk som er spesifikke for deg og din livsstil ved å gi garantert inntekt og beskyttelse.
  • Skattefri avkastning: Med tradisjonell livsforsikring, en forsikringstaker mottar en skattefri fondverdi pluss bonuser. Den skattefrie karakteren og den garanterte avkastningen til en tradisjonell plan passer for folk som foretrekker investeringer som ikke er underlagt markedsstyrkelser.

Tradisjonelle livsforsikringsbesparelsesplaner gjør det mulig for forsikringstakerne å sikre seg nå og planlegge sin økonomiske fremtid. Disse planene er investeringer med lav risiko som støtter behovet for velstandsskaping i ulike livsfaser.

& nbsp;

Forfatteren er sjef aktuar i Aditya Birla Sun livsforsikring. Visninger som er gitt, er forfatterens.

Indian Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express-appen for alle de siste forretningsnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd