Bouw uw vermogen op met flexibele traditionele spaarplannen voor levensverzekeringen: Ken de voordelen

0
55

Als het gaat om traditionele levensverzekeringsplannen, moet men de verschillende aspecten van deze plannen begrijpen voordat men besluit er in te beleggen. (Representatieve afbeelding)

Geschreven door Anil Kumar Singh

Het door pandemie gedreven bewustzijn over levensverzekeringen heeft het onmisbare karakter ervan in zulke moeilijke tijden nog eens onderstreept. Hoewel bewustzijn mensen ertoe aanzet om levensverzekeringsdekkingen te onderzoeken, biedt het niet noodzakelijk de tools om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over de meest geschikte dekking voor zichzelf en familie.

Het is verstandig om uw huidige en toekomstige financiële behoeften te onderstrepen, de verschillende beschikbare opties te begrijpen en vervolgens een slimme keuze te maken die aansluit bij uw vereisten.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Als het gaat om traditionele levensverzekeringsplannen, moet u de verschillende aspecten van deze plannen begrijpen voordat u besluit er in te beleggen. Traditionele plannen zijn levensverzekeringsproducten met een laag risico die meestal in obligaties beleggen en geschikt zijn voor mensen met een lage risicobereidheid. Deze plannen bieden de klanten een gedeeltelijke of volledige garantie op de cashflows die ze gedurende de looptijd ontvangen.

Top News Right Now

Klik hier voor meer

Traditionele plannen zijn geschikt voor iemand die op zoek is naar financiële stabiliteit op lange termijn, risicodekking en gegarandeerd rendement, en een continue cashflow voor voorspelbare toekomstige levensgebeurtenissen zoals huwelijk, opvoeding van het kind of pensionering.

Men kan de flexibiliteitsfunctie om deze plannen aan te passen aan hun financiële behoeften en hun rollen en verantwoordelijkheden in verschillende levensfasen te vervullen. Hieronder volgen de voordelen van een flexibel traditioneel levensverzekeringsplan:

  • Keuze uit uitkeringsopties:Traditionele plannen bieden nu meerdere voordelen waaruit een klant kan kiezen. Deze opties variëren van inkomen op korte termijn, inkomen op lange termijn tot inkomen voor het hele leven (tot 100 jaar) en voorzien in behoeften in alle levensfasen. Men kan hun behoeften in verschillende stadia evalueren en een optie kiezen die het meest gunstig is voor hun situatie en dierbaren. De flexibiliteit om de looptijd te kiezen, stelt de polishouder in staat zijn mijlpalen te bereiken zonder concessies te doen aan de levensstandaard.
  • Gegarandeerd inkomen:Door de financiële onzekerheden die door de pandemie zijn veroorzaakt, is de behoefte aan een gegarandeerde/secundaire inkomstenbron toegenomen die de financiële lasten vermindert en als instrument voor financiële zekerheid fungeert. Een traditioneel gegarandeerd inkomen of spaarplan zorgt voor een regelmatige inkomstenstroom tijdens de door u gekozen uitkeringsperiode, terwijl uw spaargeld veilig blijft. Met dit soort maatregelen kan iemand financiële onzekerheden overwinnen zonder een substantiële impact op zijn levensstijl.
  • Bonusuitbetalingen:Naast een vast inkomen bieden bepaalde traditionele levensverzekeringsplannen ook flexibele bonusuitbetalingen. Dergelijke plannen bieden volledige flexibiliteit voor het ontvangen van bonussen in contanten vanaf het einde van het eerste polisjaar, enzovoort. Deze functie biedt onmiddellijke liquiditeit en accumulatie voor het creëren van rijkdom op de lange termijn.
  • Voortdurende voordelen:Een van de grootste zorgen van iemand met personen ten laste is om de financiële stabiliteit van hun gezin te verzekeren, zelfs als ze afwezig zijn. Traditionele levensverzekeringsplannen bieden ingebouwde polisvoortzettingsvoordelen die afzien van de toekomstige premies in geval van een eventualiteit. Dit zorgt voor financiële veiligheid voor de dierbaren, zelfs bij afwezigheid van de verzekeringnemer.
  • Verbeter uw dekking:Traditionele levensverzekeringsplannen kunnen worden aangepast om het beschermingsaspect te verbeteren door middel van geschikte renners die beschikbaar zijn voor de polishouder tegen een nominale meerprijs. Een levensverzekering op maat kan financiële schokken opvangen die specifiek zijn voor u en uw levensstijl door een gegarandeerd inkomen en bescherming te bieden.
  • Belastingvrij rendement: Met traditionele levensverzekeringen, een verzekeringnemer ontvangt een belastingvrije fondswaarde plus bonussen. Het belastingvrije karakter en het gegarandeerde rendement van een traditioneel plan is geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan investeringen die niet onderhevig zijn aan marktschommelingen.

Traditionele spaarplannen voor levensverzekeringen stellen de polishouders in staat om hun nu veilig te stellen en plannen te maken voor hun financiële toekomst. Deze plannen zijn beleggingen met een laag risico die de behoefte aan vermogensopbouw in verschillende levensfasen ondersteunen.

 

De auteur is Chief Actuarial Officer bij Aditya Birla Sun Life Insurance. De meningen zijn die van de auteur.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste zakelijke nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd