Autosnelwegoverval in Kerala: klager dient claimrapport in bij de rechtbank om vrijgave van in beslag genomen geld te vragen

0
27

De indieners voerden aan dat het geld ten bedrage van Rs 1.4 crore, de gouden ornamenten en andere artikelen die door de politie in beslag waren genomen van de gearresteerde daders in de overvalzaak en voor de rechtbank waren overgelegd deel van het gestolen goed.

In een nieuwe draai aan de sensationele snelwegoverval waarin beschuldigingen van “hawala” Er werden connecties gemaakt tegen de Kerala BJP-leiding, drie mensen, waaronder de klager, dienden dinsdag een claimverzoek in bij een rechtbank hier om vrijgave van het geld en het voertuig dat door de politie in beslag werd genomen van de daders.

In hun verzoekschrift ingediend voor de rechtbank van de gerechtelijke magistraat in Irinjalakuda, hier vlakbij, hebben de klager in de zaak, Shamjeer, en twee anderen — Dharmaraj en Sunil Kumar — beweerde dat het geld dat uit de auto was geplunderd, bedoeld was voor zakelijke doeleinden.

Ze beweerden dat het gestolen geld en de auto die werd gebruikt om het te vervoeren van hen waren.

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

De ontwikkeling kwam een ​​dag nadat minister-president Pinarayi Vijayan de staatsvergadering had geïnformeerd dat de politie de details van het onderzoek had overgedragen aan de Kodakara hawala-overval op 4 april, waarbij naar verluidt de staats-BJP betrokken was leiding aan het Directoraat Handhaving (ED).

Lees ook | Uitgelegd: In Kerala snelwegoverval, stijgende buit & een opiniepeiling

De indieners voerden aan dat het geld ten bedrage van Rs 1.4 crore, de gouden ornamenten en andere artikelen die door de politie in beslag waren genomen van de gearresteerde daders in de overvalzaak en die voor de rechtbank waren overgelegd, deel uitmaakten van het gestolen goed.

Daarom hadden indieners Dharmaraj en Sunil Kumar, die het geld nodig hebben voor zakelijke doeleinden, de politie benaderd met het verzoek om in ieder geval het in beslag genomen geld aan hen terug te geven, zeiden ze.

Het gestolen geld is van de indieners, waarbij Dharmaraj de eigenaar is van een bedrag van Rs 3.25 crore en Sunil Kumar de eigenaar is van Rs 25 lakh. De derde indiener, Shamjeer, is de eigenaar van de Ertiga-auto waarin het geld werd bewaard, beweerden de indieners.

De BJP in Kerala, die wordt beschuldigd van het gebruik van “hawala” geld in de peilingen van de Assemblee van 6 april, heeft de door de CPI(M) geleide LDF-regering in de staat beschuldigd van het spelen van de “politiek van wraak” ertegen in verband met de snelwegoverval.

De saffraanpartij beweerde dat de politie in plaats van de oproeplijsten van de beschuldigden in de overvalzaak te controleren, de oproeplijst doornam van Dharmaraj, die de klager in de zaak is.

In plaats daarvan ging de politie door de oproeplijst van het oppakken van de overvallers en het terugkrijgen van het geld, bekijkt de politie hoe de zaak kan worden gekoppeld aan de BJP, aangezien de persoon die het geld verloor de partij had geholpen in haar verkiezingscampagne, zo beweerde zij.

De BJP heeft ook beweerd dat, op één na, alle anderen die in de zaak zijn gearresteerd, geassocieerd zijn met de CPI(M) en de CPI.

Op maandag heeft de “hawala” overval leidde tot een woordenstrijd tussen de eerste minister en de leider van de oppositie VD Satheesan in de staatsvergadering, nadat de congresleider had gevraagd of er een plan was van een deel van de linkse regering om de zaak voor de BJP in gevaar te brengen.

Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer

Volgens een klacht ingediend door Shamjeer Samsudheen op 7 april, een bende had zijn auto op het Kodakara-viaduct hier gestopt en Rs 25 lakh geplunderd die in het voertuig was bewaard toen hij op weg was naar Kochi vanuit Kozhikode.

< /p>

Hoewel de klacht had gezegd dat slechts Rs 25 lakh was gestolen, ontdekten de onderzoekers later dat het werkelijke bedrag ongeveer Rs 3,5 crore zou kunnen zijn en het was een "hawala" transactie.

De politie heeft 21 mensen gearresteerd in verband met de zaak.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.