AFCAT II 2021: Gedetailleerde strategie van drie maanden om het examen te behalen

0
26

Nu het aanstaande AFCAT-examen is aangekondigd en de examendatums zijn bevestigd, is er slechts een beperkte tijd voor welke kandidaten hun voorbereidingen voor het examen moeten voltooien en tegelijkertijd extra tijd moeten laten voor last-minute herzieningen. (Foto: AglaSem)

De Indiase luchtmacht heeft onlangs de officiële kennisgeving vrijgegeven van AFCAT 02 2021, waarbij in aanmerking komende kandidaten worden uitgenodigd voor werving als Group A Gazetted Officers in Flying en Ground Duty-vestigingen. AFCAT 02 2021-registraties zijn al aan de gang en de laatste aanvraagdatum voor het examen is 30 juni 2021. 

Nu het aanstaande AFCAT-examen is aangekondigd en de examendata zijn bevestigd, is er slechts een beperkte tijd voordat kandidaten hun voorbereidingen voor het examen moeten voltooien, terwijl ze ook extra tijd overlaten voor last-minute herzieningen. Met AFCAT 02 2021 gepland van 28 tot 30 augustus 2021, zijn er nog maar ongeveer drie maanden tot het examen en kandidaten moeten de resterende tijd verstandig gebruiken.

De eerste strategie om je voor te bereiden op het komende examen, is ervoor te zorgen dat de syllabus voldoende is behandeld. De AFCAT-syllabus is al aangemeld door de IAF en van aspiranten wordt verwacht dat ze nu op de hoogte zijn van alle belangrijke onderwerpen die moeten worden behandeld. Een gedetailleerde strategie moet een studieplan bevatten. Kandidaten moeten prioriteit geven aan de onderwerpen/onderwerpen waar ze zwak in zijn en ernaar streven om deze onderwerpen in eerste instantie voor te bereiden. Dienovereenkomstig kunnen mijlpalen worden ingesteld over de studietijdlijn.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Het is belangrijk dat kandidaten goed thuis zijn in kritische wetenschappelijke concepten die voldoen aan de noodzakelijke normen. Hoewel het lezen van studieboeken ten zeerste wordt aanbevolen, kunnen kandidaten ook aanvullende gidsen raadplegen, hulp van collega's zoeken en ook zelfstudie/onderzoek doen om een ​​gedegen begrip van fundamentele concepten op te bouwen.

Aangezien de AFCAT-vragenlijst meestal numerieke problemen bevat, vormt de praktijk een belangrijke succesfactor bij het behalen van het AFCAT-examen. Verwijzen naar AFCAT-vragen van vorig jaar tijdens het oefenen van belangrijke problemen/numeriek kan kandidaten helpen kennis te maken met het type en patroon van vragen die tijdens het examen worden gesteld. Het oefenen van mentale berekeningen kan ook nuttig zijn bij het beheer van de tijd tijdens het examen.

AFCAT-voorbeelden en modelvragen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij verschillende uitgevers in India en kandidaten moeten ook uitgebreid oefenen door dergelijke leermiddelen te gebruiken. Vooral tijdens de laatste paar dagen voor AFCAT moeten kandidaten regelmatig Engelse, GA en numerieke vaardigheden gebaseerde vragen herzien en oefenen. Kandidaten moeten ook op de hoogte blijven van militaire bekwaamheid, aangezien er elk jaar vragen over dit onderwerp worden gesteld.

Kandidaten wordt ook geadviseerd om AFCAT-neptests zo veel mogelijk vóór het examen op te lossen om hun tijdmanagementmethoden te verbeteren en tegelijkertijd zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden in het examen. Terwijl je oefent met bestaande vragen, kun je ook de AFCAT-antwoordsleutel van het overeenkomstige jaar raadplegen om de oplossingen te krijgen.

Zodra aspiranten er zeker van zijn het examen af ​​te leggen en er goed in te presteren op basis van het voorbereidingsniveau, moeten ze regelmatig belangrijke concepten en leermiddelen herzien. Hiervoor kunnen kandidaten tijdens het studeren hun toevlucht nemen tot korte aantekeningen. Deze korte notities kunnen niet alleen helpen om belangrijke feiten en cijfers gemakkelijk te onthouden, maar dienen ook als snel revisiemateriaal tijdens de laatste paar dagen voor het examen. Vooral tijdens de laatste paar dagen nadat de AFCAT-toelatingskaart is vrijgegeven, kunnen dergelijke korte notities/flashcards het vermogen van de kandidaat om belangrijke informatie later tijdens het examen te onthouden en terug te roepen aanzienlijk verbeteren.

Last but not least, degenen die van plan zijn om dit jaar de top van de AFCAT-verdienstelijsten te halen, moeten extra moeite doen om zich voor te bereiden op het examen. We raden aan om een ​​aanvullend studieplan op te stellen waarin rekening wordt gehouden met alle belangrijke en hoog scorende onderwerpen van de examens van de afgelopen jaren.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste banennieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd