AFCAT II 2021: Detaljert strategi for tre måneder for å fjerne eksamen

0
34

Med den kommende AFCAT-eksamen kunngjort og eksamensdatoer bekreftet, er det bare en begrenset tid før hvilke kandidater som må fullføre forberedelsene til eksamen, samtidig som de gir ekstra tid til revisjoner i siste øyeblikk. (Foto: AglaSem)

Det indiske luftforsvaret ga nylig ut den offisielle meldingen om AFCAT 02 2021 der de inviterte kvalifiserte kandidatene til rekruttering som gruppe A-Gazeted Officers i Flying and Ground Duty branches. AFCAT 02 2021-påmeldinger pågår allerede, og siste dato for å søke eksamen er 30. juni 2021.

Med den kommende AFCAT-eksamen kunngjort og eksamensdatoer bekreftet, er det bare en begrenset tid før kandidater må fullføre forberedelsene til eksamen, samtidig som de gir ekstra tid til revisjoner i siste øyeblikk. Med AFCAT 02 2021 planlagt å bli holdt fra 28. til 30. august 2021, er det bare rundt tre måneder igjen før eksamen, og kandidatene må bruke den gjenværende tiden med omhu.

Den første strategien for å forberede seg til den kommende eksamenen er å sikre at pensum er dekket tilstrekkelig. AFCAT-pensum er allerede varslet av IAF, og det forventes at aspiranter vet om alle viktige emner som skal dekkes nå. En detaljert strategi må inneholde en studieplan. Kandidater må prioritere emnene/emnene de er svake i og sikte på å fullføre forberedelsen av disse emnene først. Følgelig kan milepæler settes på tvers av studietidslinjen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Det er viktig at kandidater er godt kjent med kritiske vitenskapelige begreper på nivå med nødvendige standarder. Mens det er sterkt anbefalt å lese gjennom lærebøker, kan kandidater også henvise til flere guidebøker, søke kollegahjelp og også gjennomføre selvstudier/forskning for å bygge en solid forståelse av grunnleggende konsepter.

Siden AFCAT-spørreoppgaven vanligvis involverer numeriske problemer, utgjør praksis en viktig suksessfaktor for å knekke AFCAT-eksamen. Å henvise til AFCAT forrige års spørsmålsoppgaver mens du praktiserer viktige problemer/numeriske kan hjelpe kandidater til å bli kjent med typen og mønsteret på spørsmålene som blir stilt i eksamen. Å øve på mentale beregninger kan også være gunstig i tidsstyring under eksamen.

AFCAT-eksempler og spørsmålspapirer er lett tilgjengelig fra forskjellige utgivere i India, og kandidater må også delta i omfattende praksis ved å bruke slike læringsressurser. Spesielt de siste dagene før AFCAT, må kandidatene regelmessig revidere og øve på engelsk, GA og numeriske evner. Kandidater må også holde seg oppdatert om Military Aptitude ettersom det blir stilt spørsmål om dette emnet hvert år.

Kandidater rådes også til å løse AFCAT mock-tester så mye som mulig før eksamen for å forbedre deres tidsstyringsmetoder mens de tar sikte på å svare på så mange spørsmål riktig som mulig i eksamen. Mens man praktiserer fra eksisterende spørsmål, kan man også henvise til AFCAT-svarnøkkelen for det tilsvarende året for å få løsningene.

Når aspiranter er trygge på å prøve og utføre det godt basert på nivået på forberedelse, må de regelmessig revidere viktige konsepter og læringsressurser. For dette kan kandidater ty til korte notater mens de studerer. Disse korte notatene kan ikke bare hjelpe til med å huske viktige fakta og tall utenat, men kan også tjene som raskt revisjonsmateriell de siste dagene før eksamen. Spesielt de siste dagene etter at AFCAT-innrømmelseskortet er utgitt, kan slike korte notater/flashkort forbedre kandidatens evne til å huske og huske viktig informasjon senere under eksamen.

Sist men ikke minst må de som har tenkt å ta seg til topps på AFCATs merittlister i år, legge ned litt ekstra arbeid for å forberede seg til eksamen. Vi anbefaler å utarbeide en hjelpestudieplan som tar hensyn til alle viktige og høyt poenggivende emner fra de siste årene.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste jobbnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd