Tre på topp 200, India er uendret i internasjonale universitetsranger

0
25

IISc er fortsatt verdens beste forskningsuniversitet og opprettholder en perfekt poengsum på 100/100. (File)

Med undervisningsforstyrrelser og de fleste utdanningsinstitusjoner som beveger seg online over hele verden etter Covid-utbruddet i fjor, har ikke India i topp 200 universitetene vist noen endring for femte år i rad.

Bortsett fra IIT-Bombay, IIT-Delhi og Indian Institute of Science (IISc) i Bengaluru, har ingen annen indisk institusjon vært i stand til å slå seg inn blant de 200 beste siden 2017, ifølge den siste utgaven av Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings (WUR).

Det totale antallet indiske høyere utdanningsinstitusjoner som er plassert blant verdens 1000 beste har heller ikke vist noen vesentlig endring. Mens 22 indiske universiteter er omtalt blant de 1000 beste denne gangen, var det 21 i QS WUR 2021, 23 i 2020, 24 i 2019 og 20 i 2018.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Les | THE Asia universitetsrangering 2021: IISc, IIT Ropar, IIT Indore i topp 100

Blant de 22 indiske institusjonene blant de 1000 beste, har fire (IIT-Bombay, IISc, IIT Roorkee og OP Jindal Global University) falt i rang de siste 12 månedene. Syv (IIT-Delhi, IIT-Madras, IIT-Kanpur, IIT-Kharagpur, IIT-Guwahati, IIT-Hyderabad og Savitribai Phule Pune University) har steget i posisjon. I fjor hadde så mange som 14 universiteter falt i rang, og bare fire hadde fått.

Bortsett fra dette, fem institusjoner & # 8212; IIT-Madras, IIT-Kanpur, IIT-Kharagpur, IIT-Guwahati og Savitribai Phule Pune University & # 8212; har oppnådd sin beste rangering på fem år i den siste utgaven av rangeringene.

Ytterligere sju beholdt sin status, og fire har debutert på rangering og kommet inn i 1000-klubben. Blant dem som debuterer er Jawaharlal Nehru University (561-570), Pondicherry University (801-100), IIT Bhubaneswar (701-750) og Siksha & # 8216; O & # 8217; Anusandhan (801-100).

Ved å snakke med Indian Express om den siste rangeringen sa sekretær for høyere utdanning Amit Khare: “Den nye nasjonale utdanningspolitikken som ble erklært i fjor, har begeistret fakultetet og forskerne. Statsministerens veiledning og samhandling med visekanslerne og institusjonslederne har ført til en ny kultur for autonomi og forskning, og dette har ført til forbedring av rangeringene. ”

I mellomtiden, statsminister Narendra Modi hyllet i en tweet IISc Bangalore, IIT-Bombay og IIT-Delhi for prestasjonen. Han la til at det arbeides for å sikre at flere universiteter og institusjoner i India skalere global fortreffelighet og støtte intellektuell dyktighet blant ungdommen.

Aligarh Muslim University, Banaras Hindu University (BHU) og Amrita Vishwa Vidyapeetham er ikke lenger blant de 1000 beste, etter å ha falt fra 801-1.000 bandet til 1.001-1.200.

IIT-Bombay fortsetter å være India & # 8217; s beste høyere utdanningsinstitusjon for fjerde år på rad, og holdt 177. posisjon, selv om den falt fem plasser i løpet av det siste året. IIT-Delhi kommer neste, og stiger fra 193 til 185 i løpet av de siste 12 månedene, og overgår IISc, som ligger på 186. IISc er fortsatt verdens beste forskningsuniversitet og opprettholder en perfekt poengsum på 100/100 for denne beregningen.

I følge en QS-uttalelse har indiske universiteter forbedret prestasjonene sine på akademisk omdømme og forskningseffekt, men fortsetter å kjempe for beregningen av undervisningskapasiteten. Ingen indiske universitet er blant de 250 beste for fakultet-student-forholdet.

Globalt er MIT toppuniversitet for 10. år på rad. University of Oxford har steget til andre rang for første gang siden 2006, mens Stanford University og University of Cambridge deler tredjeplassen. Singapores nasjonale universitet i Singapore og Nanyang teknologiske universitet, og Kinas Tsinghua universitet og Peking universitet, er de eneste asiatiske universitetene i verdensklasse 20.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.