Maratha-kvote, GST-avgifter: Team Uddhav møter PM Modi, håp om positiv respons

0
42

Maharashtra Chief Minister Uddhav Thackeray, Vice Chief Minister Ajit Pawar and Cabinet Minister Ashok Chavan appelled Prime Minister Narendra Modi. (Twitter/@ PMOIndia)

KUN I sitt andre møte med statsminister Narendra Modi siden han ble Maharashtra-sjefminister, holdt Uddhav Thackeray tirsdag samtaler med statsministeren i New Delhi om statlige spørsmål, samt møtte ham privat omtrent 30 minutter – setter politiske sirkler i forvirring i staten.

I samtaler til media uttrykte Thackeray tilfredshet over møtene, der han og to kabinetsmedlemmer tok opp 12 saker, og det viktigste blant dem var reservasjon for Marathas- ​​og GST-avgifter. “Vi møtte statsministeren om viktige saker i staten og ga ham notater om alle. Han hørte oss seriøst og lovet å se på dem. Vi håper statsministeren vil løse problemene positivt. ” CM sa at han også takket Modi for endringen i vaksinepolitikken, under hvilken senteret nå vil anskaffe. Kunte.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

På sitt enkeltmøte med Modi sa CM: ”I dag er vi ikke politisk sammen, men det betyr ikke at forholdet har brutt. Det er ingenting galt hvis jeg møter ham. Jeg gikk ikke for å møte Nawaz Sharif. & # 8221; Kommentaren til Nawaz Sharif var tilsynelatende en referanse til Modis overraskelsesbesøk hos den tidligere pakistanske statsministeren i desember 2015. Thackeray ga imidlertid ingen detaljer om hva han diskuterte med statsministeren.

Les også | PM's -til ett møte med Uddhav en del av protokollen, sier Fadnavis

Chavan, som er styreleder for en underkomité for Maharashtra kabinett om Maratha-kvoten, sa at i henhold til den nylige høyesterettsbestemmelsen, ligger det siste ordet om inkludering eller ekskludering av SEBC (sosialt og pedagogisk tilbakestående klasser) for reservasjoner hos Senter. ”Så vi ba statsministeren om å starte den juridiske prosessen. Selv om stater får strøm for SEBC-reservasjoner, vil det ikke være nyttig på grunn av 50% øvre grense for reservasjon. Det er behov for å slappe av den grensen. Statsministeren forsikret oss om at han vil få informasjon om dette og ta ytterligere skritt, ”sa kongresslederen.

Da Høyesterett oppholdt seg statens reservasjon av 27% av setene i lokale organer for OBC, ba Thackeray Modi om å oppgi relevante data fra folketellingen 2011 og inkludere OBC som en egen kategori i folketellingen 2021. OBC-er, sa det, burde få konstitusjonell status, den samme som planlagte kaster og planlagte stammer, i stedet for å forbli lovbestemt.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

CM oppfordret statsministeren til også å flytte toppdomstolen til å avhende alle ventende begjæringer om reservasjoner i kampanjer.

Rekken over land for et Bombay Metro-billager kom også opp, med Thackeray som ønsket en enstemmig løsning utenfor retten. Shiv Sena har ledet saken fra fronten, og det vil sannsynligvis få politisk fart foran BMC-målingene tidlig neste år. “Vi forventer nå at hindringene vi står overfor blir fjernet og alle mennesker, ikke bare i Maharashtra, men i landet, blir vaksinert så snart som mulig. & # 8221;

De andre spørsmålene som ble tatt opp av den Thackeray-ledede delegasjonen, var navnene på 12 nominerte seter til det lovgivende rådet som er under behandling med guvernøren; økning i kompensasjon for mennesker som er rammet av naturlige ulykker; 'Beed-modellen' for avlingsforsikring, som sørger for at bedriftene ikke tjener mer enn 20%, og skal implementeres av senteret; og betaling av GST-avgifter på R30,306 crore til Maharashtra, samt på Rs 2,562 crore restanser som skal gis til lokale organer i henhold til 14. finanskommisjon.

Da det kom nyheter om det separate møtet i Modi-Thackeray, hevdet BJP-parlamentariker Udayan Raje at det ville sette i gang gjenforening av Shiv Sena og BJP, og & # 8220; en ny omstilling av politiske krefter i staten & # 8221 ;. & # 8220; Målet med møtet var å få slutt på bitterheten mellom BJP og Sena, & # 8221; Raje sa.

Sena og BJP har vært på dolker trukket siden alliansen deres smuldret opp i 2019. Sena hadde fortsatt å knytte seg til NCP og kongressen for en Mahavikas Aghadi-regjering i Maharashtra.

Opposisjonsleder Devendra Fadnavis slo imidlertid ned møtet og sa at det var i henhold til protokollen og at det ikke skulle være knyttet noe politisk motiv til det. Han fortalte media i Mumbai: & # 8220; Når en CM leder en delegasjon for å møte statsministeren, gir han et publikum til hele delegasjonen for å diskutere temaene som er oppført på agendaen. Etter det er den generelle normen at statsministeren hver for seg har samtaler med CM om viktige statlige spørsmål & # 8230; Jeg var CM og ledet flere delegasjoner til statsministeren. & # 8221;

Sena-leder Sanjay Raut, senior Kongressminister Balasaheb Thorat og Maharashtra NCP-president Jayant Patil hevdet at MVA-alliansen var sterk og at regjeringen vil fullføre hele sin periode. Thorat sa, & # 8220; CM-PM-møter finner sted år etter år. & # 8221;

Patil sa & # 8220; det er ingenting å være redd for & # 8221 ;. & # 8220; Vi har et hjertelig forhold til ledere for andre politiske partier. NCP-sjef Sharad Pawar opprettholder slike forhold. Noen ganger skjer det kontroverser. Det er ikke noe nytt med det. & # 8221;

Raut sa: “Vår holdning er at det ikke skal være en konflikt mellom senteret og statene. Stater trenger hjelp fra senteret under en krise, og CM og PM bør ha dialog for det. & # 8221;

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd