macOS Monterey ger jacken

0
60
Apple

Apple presenterade just den nya macOS Monterey, och den är laddad med funktioner för både anslutning och produktivitet. Universal Control mellan Mac och iPad toppar vår lista, men det finns också nya genvägar, AirPlay till Mac, SharePlay, FaceTime, en Safari-redesign och mer.

Universal Control

Om du tillbringar dagen med att flytta mellan din iPad och Mac, notera: den nya Universal Control-funktionen låter dig använda en enda mus och ett tangentbord mellan de två för en sömlös upplevelse utan installation krävs. Funktionen gör det enkelt att snabbt dra och släppa innehåll fram och tillbaka mellan båda. Det är perfekt för att piska upp en ritning med din Apple Pencil på en iPad och sedan lägga till den i ditt bildspel på en Mac.

Genvägar

Vi är alla för allt som automatiserar uppgifter och gör livet enklare. Nu ger macOS Monterey genvägar till Mac för att göra just det med alla dina favoritappar. Funktionen levereras med ett artilleri av förbyggda åtgärder bara för Mac och det låter dig dela filer, skapa GIF och mer med minimal ansträngning.

Avancerade användare kan skapa ytterligare anpassade genvägar efter behov. Genvägar är integrerade i hela macOS för saker som Finder, menyraden, Siri och mer, så du har gott om alternativ. Användare kan också importera aktuella Automator-arbetsflöden till genvägar med minimal inställning.

Safari

Apple

Det är inte bara operativsystemet som får en uppdatering, Safari har också en! En helt ny flikdesign ger upphov till fler sidors fastigheter för användarna. Det nya flikfältet ändrar färger med din webbsida och det kombinerar verktygsfältet, sökfältet och dina öppna flikar till en enda kompakt design.

Med den praktiska flikgruppsfunktionen kan du, gruppera dina flikar för bättre organisation. Det här är bra om du behöver en massa flikar öppna för arbete, skola, shopping och planering av en semester. Dessutom synkroniserar flikgrupper dina flikar automatiskt över alla dina Apple-enheter för en sömlös upplevelse.

AirPlay till Mac

IPhones och iPads är fantastiska, men deras skärmar är små. AirPlay till Mac gör det enkelt att visa eller presentera innehåll på någon av dessa enheter på din Mac. Med Mac: s Retina-skärm och hi-fi-högtalare är ett utmärkt medium för att titta på videor eller lyssna på podcaster.

Anteckningar

En ny funktion, kallad Quick Note, har kommit in på arenan! Snabb anteckning gör det ännu enklare att öppna en ny anteckning direkt när du behöver det, till exempel för att skriva ner ett telefonnummer. Det är också appmedvetet och gör det enkelt att fånga text, webbadresser och mer från appar som Safari eller Maps och klistra in dem i din anteckning.

Användare kan också lägga till omnämnanden och se tidigare ändringar. När du är klar kan du kategorisera anteckningar med taggar för enkel sökning i framtiden via taggbläddraren och i taggbaserade smarta mappar.

Fokus

Apple

Håll dig uppdaterad med ny fokusfunktion. Det filtrerar automatiskt ut aviseringar som inte är relaterade till det du arbetar med och sparar dem för senare. När du aktiverar den här funktionen kommer den att ställa in din status i enlighet med alla dina enheter för att varna dem som försöker kontakta dig om att du kanske inte svarar omedelbart.

Apple meddelade också massor av andra kommande funktioner för de kommande uppdateringarna av iPadOS 15 och iOS 15. Var noga med att kolla in resten av vår täckning för Apple WWDC 2021 så att du känner till det!