Graft-rad: Kerala BJP-chef träffar toppledare idag

0
23

Källor sade att BJP-statens president K Surendran anlände till den nationella huvudstaden på tisdag kväll. (File)

Kerala BJP-president K Surendran, som är inblandad i en kontrovers över ett ransfall på motorvägen före församlingens omröstningar, som också står inför anklagelser om att en BSP-kandidat fick betalt mutor och fick dra sig tillbaka från valkretsen Manjeshwaram, varifrån han bestridit omröstningarna utan framgång, förväntas träffa partiets nationella ledare på onsdag.

Källor sa att Surendran anlände till den nationella huvudstaden på tisdag kväll.

Med BJP-statliga enheten under ett moln av påstådda hawala-transaktioner och kämpar med en intensifierad fraktionalism förväntas Surendran diskutera med de nationella ledarskapsstrategierna för statenheten och vägen framåt, säger källor.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Medan rivaliserande fraktionsledare i staten sa att Surendran har kallats av BJP: s centrala ledning och kallat det en indikation på en möjlig ledarskapsförändring i staten, bekräftade inte partiledarna om han hade blivit ombedd att komma till Delhi.

Olyckliga över utvecklingen inom den statliga enheten hade premiärminister Narendra Modi och inrikesminister Amit Shah bett en oberoende panel bestående av tre pensionerade byråkrater, som arbetar nära BJP, att undersöka och skicka in en rapport om distribution och användning av valfonder till partiet. På måndagen rapporterade Indian Express att panelmedlemmarna – V Amanda Bose, Jacob Thomas och E Sreedharan – har lämnat in sina individuella rapporter till Modi.

Flera BJP-ledare undersöks av Kerala-polisen i samband med ett rån av Rs 3,5 cr , som misstänks vara outräknat för valfonder. Polisen har redan ifrågasatt ledande partiledare och till och med Surendrans personliga assistent i ärendet.

Den senaste utvecklingen kommer mitt i växande krav på ledarskifte i Kerala-enheten efter att BJP mötte ett förödmjukande nederlag i det senaste valet till församlingen – det förlorade Nemam, det enda säte som partiet hade vunnit 2016, och såg sin röstandel glider från 14,4 per 2016 till 11,3 procent den här gången.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna i Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd