FM Sitharaman vraagt ​​Infosys om technische problemen met het nieuwe e-filingportaal voor inkomstenbelasting op te lossen

0
63

Minister van Financiën Nirmala Sitharaman.

Minister van Financiën Nirmala Sitharaman vroeg dinsdag Infosys en haar voorzitter Nandan Nilekani om technische problemen op te lossen die werden aangetroffen op de nieuwe e-filingwebsite van de afdeling inkomstenbelasting, nadat gebruikers haar Twitter-tijdlijn hadden overspoeld met klachten.

Infosys kreeg in 2019 een contract toegewezen om het volgende generatie aangiftesysteem voor inkomstenbelasting te ontwikkelen om de verwerkingstijd voor aangiften te verkorten van 63 dagen naar één dag en teruggaven te versnellen.

De portal is gisteravond live gegaan.

Top Nieuws op dit moment

Klik hier voor meer

Vroege dinsdagochtend ging Sitharaman naar Twitter om de lancering van de nieuwe portal, http://www.incometax.gov.in, aan te kondigen. de “belangrijke mijlpaal om de compliance-ervaring belastingvriendelijker te maken” ging maandag om 2045 uur live.

Maar al snel werd haar tijdlijn overspoeld met klachten van gebruikers.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Ik zie in mijn TL grieven en glitches. Hoop @Infosys & @NandanNilekani zal onze belastingbetalers niet teleurstellen in de kwaliteit van de dienstverlening,” twitterde ze later.

TL staat hier voor tijdlijn.

“Gemak van naleving voor de belastingbetaler moet onze prioriteit zijn,” zei ze terwijl ze een tweet citeerde van een gebruiker die niet kon inloggen op het nieuwe e-filingportaal.

Een paar uur later reageerde Infosys-voorzitter Nandan Nilekani op de tweet van Sitharaman en zei dat het bedrijf “deze aanvankelijke problemen betreurt en verwacht dat het systeem zich in de loop van de week zal stabiliseren”. Hij voegde eraan toe dat het nieuwe e-filingportaal het indieningsproces zal vergemakkelijken en de ervaring van de eindgebruiker zal verbeteren.

Infosys had ook het GST Network (GSTN)-portaal ontwikkeld, gebruikt voor GST-betaling en aangifte. De softwaremajoor had te maken gehad met luchtafweergeschut vanwege het traag functioneren van de GSTN-portal.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste zakelijke nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.