Delhi vertrouwelijk: in afwachting van sessie

0
44

Genomineerde leden Swapan Dasgupta en Mahesh Jethmalani en Rajya Sabha parlementsleden uit Kerala John Brittas en V Sivadasan, die dinsdag de eed aflegden. (PTI)

De tweede golf van Covid-19 had aanvankelijk onzekerheid gecreëerd over het functioneren van het Parlement. De dip in nieuwe gevallen in Delhi lijkt echter een sfeer van geruststelling te hebben gecreëerd en heeft zelfs geleid tot enige activiteit in het parlementsgebouw. Op dinsdag legden twee genomineerde leden – Swapan Dasgupta en Mahesh Jethmalani – en nieuw gekozen Rajya Sabha-parlementsleden uit Kerala John Brittas en V Sivadasan de eed af. De eedaflegging wordt gezien als een indicatie dat het parlement langzaam zal gaan functioneren. Ambtenaren zeiden dat ze klaar waren om vergaderingen van het Permanent Comité te houden, maar een tekort aan personeel als gevolg van de afsluiting was een hindernis. Nu de stoepranden in Delhi gedeeltelijk zijn versoepeld, kunnen de vergaderingen van de commissie eind deze maand of de eerste week van juli beginnen. Als de sessie in juli of augustus moet worden gehouden, kunnen vaste commissies daarvoor bijeenkomen, dat is bekend.

Brief niet geschreven

Nu de BJP zich nu voorbereidt op de volgende peilingen van de Assemblee in Uttar Pradesh, gonst het van de geruchten over een leiderschapsverandering en herschikking in de deelstaatregering. Dinsdag stond het nationale leiderschap van de partij voor een verrassing toen een brief van minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah, waarin CM Yogi Adityanath werd gecomplimenteerd voor de manier waarop zijn regering de tweede golf aanpakte, opdook. Het Persinformatiebureau twitterde later om alle geruchten de kop in te drukken: “Deze brief is #Fake. Een dergelijke brief is niet geschreven door de minister van Binnenlandse Zaken @AmitShah van de Unie.” Partijleiders geven toe dat dit het resultaat is van een intensivering van de factievete in de UP-eenheid.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van de laatste krantenkoppen

Download de Indian Express-app voor al het laatste vertrouwelijke nieuws van Delhi.

  • De website van Indian Express heeft is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.