Chhattisgarh CM for å møte stammene som protesterer mot sikkerhetsleiren

0
21

Chhattisgarh CM Bhupesh Baghel

En delegasjon av stammeinnbyggere som protesterer mot etableringen av en ny sikkerhetsleir i Chhattisgarhs Silger vil snart møte Chief Minister Bhupesh Baghel, en regjeringserklæring sa tirsdag.

En gruppe sosiale aktivister, som tidligere ble stoppet på vei til Silger, møtte Baghel og guvernør Anusuiya Uikey på tirsdag med en liste over innbyggernes krav. De sa at demonstrantene har søkt et publikum med både Baghel og Uikey.

Demonstrantene har hatt to møter med regjeringsrepresentanter, som begge endte i et dødvande.

https: //images.indianexpress .com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for flere

Stammebeboere i mer enn 30 landsbyer i distriktene Sukma, Bijapur og Dantewada har protestert mot sikkerhetsleiren i Silger siden 14. mai.

17. mai døde tre menn etter sikkerhet personell skjøt mot demonstrantene etter at et sammenstøt brøt ut. Politiet hevdet at tre var maoister som åpnet ild mot sikkerhetspersonellet i dekning av mengden. Familiene deres har avvist påstandene.

Ifølge demonstrantene åpnet politiet skudd mot publikum som førte til fire dødsfall; tre menn døde på stedet, mens en kvinne undergikk skadene som ble påført i den påfølgende stormløpet.

Delegasjonen som møtte Baghel og Uikey på tirsdag inkluderte aktivisten Bela Bhatia Chhattisgarh Bachao Andolan-konferansier Alok Shukla, Chhattisgarh Kisan Sabha President Sanjay Parate og fagforeningsorganisasjon ACTU Generalsekretær Bijendra Tiwari.

Brevet som ble sendt til Baghel besto av 8 forslag, inkludert å sikre etterfølgelse av Panchayats (Extension to Scheduled Areas) Act og andre regler, der det er aktuelt, for stammens innbyggere i staten. Brevet krevde også at saker om brutalitet mot stammer fra tiden for tidligere BJP-regjering ble undersøkt.

Et lignende brev ble sendt til guvernøren.

Bhatia sa, & # 8220; Hun (guvernør Uikey) sa at hun er klar over situasjonen og kommer til å se på det, ettersom det er et femte tidsplanområde. Samtalen med begge dignitarene var positiv, og vi forventer at regjeringen snart vil møte delegasjonen av demonstranter. & # 8221;

Shukla sa til Indian Express: & # 8220; Vi fortalte ham hvordan vi hadde det stoppet og hvordan statsmaskineriet oppførte seg dårlig. Vi har informert CM om at vi drar til demonstrantene igjen, når blokken er gjenopprettet til ikke-inneslutningssonestatus. ”

Demonstrantene hadde startet med kravet om at leiren skulle fjernes og landet den ble bygget på, ble gitt tilbake til eierne. Etter at de tre mennene døde, har kravene økt til handling mot sikkerhetspersonellet som er ansvarlig for dødsfallene og andre brutaliteter, sammen med løftet om at minnesmerket som ble bygget for den avdøde ikke skulle bli skadet når de stopper sin protest.

< p>

& # 8220; Vi kan ikke bo her for alltid, vi kommer tilbake til hjemmene våre og kommer tilbake om noen få uker. Men vi vil fortsette å protestere over leiren. Imidlertid ønsker vi ikke at minnesmerket vårt skal rives, aldri, & # 8221; Sures Kadti, sa en av demonstrantene.

Aktivistene ble stoppet ved grensen til Bijapur da de var på vei for å møte demonstrantene i Tarrem, rundt 5 km fra landsbyen Silger, på søndag.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.