Alternativt klassesystem for klasse 12 for å redde utenlandske universiteter fra å miste indiske studenter

0
53

Utenlandske universiteter forventer at CBSE og statlige styrer vil offentliggjøre klasse 12-resultater innen utgangen av juli. (Ekspressfoto av Bhupendra Rana/Representasjon)

Usikkerheten om klasse 12-styreeksamen avsluttet i forrige uke da sentralregjeringen kunngjorde kanselleringen av CBSE-styreeksamen for dette året. Rett etter fulgte CISCE og statsstyrene etter. Tavler utvikler nå en alternativ ordning for gradering av studenter. Avgjørelsen har kommet som et lettelsens sukk for studenter over hele landet, spesielt de som ønsket å studere i utlandet.

”Usikkerheten nærmet seg for komfort. Studentene hadde allerede fått tilbud om opptak for flere måneder siden (basert på karakterene i klasse 9-11) og trengte bare resultatene i klasse 12 for å fullføre opptaket. Hvis eksamenene eller resultatene hadde blitt forsinket utover juli, ville ikke studentene ha fått sine CBSE-sertifikater, og amerikanske universiteter ville ha tapt på en enorm mengde studenter, “sa Glen Besterfield, dekan for opptak, University of South Florida (USF) .

I henhold til dataene fra departementet for eksterne saker, var det ved utgangen av januar 2021 mer enn 10,9 lakh indiske studenter i så mange som 85 land. Av disse var nesten to lakh-studenter i Canada og rundt 1,9 lakh i USA, etterfulgt av UAE (nesten 2,1 lakh).

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p> For å starte en bachelorgrad ved en høyere utdanningsinstitusjon i Amerika, må studentene bekrefte instituttet at det tilsvarer et amerikansk videregående diplom som er tildelt før semesterstart.

Akshay Chaturvedi, grunnlegger og administrerende direktør for plattformen Leverage Edu i utlandet, sa at det er rimelig og logisk for skoler å frigjøre foreløpige eller forutsagte karakterark for å hjelpe studentene med å fortsette med søknadene og forårsake ingen forsinkelser. Mens universitetene foreløpig er åpne for å godta foreløpige karakterark, er klasse 12 prosent et viktig kriterium, og vi ser ikke at universiteter vurderer søkere helt blottet for det.

Les | CBSE oppretter spesialkomité, evalueringspolitikk for klasse 12 som skal være ferdig innen 15. juni

& # 8220; Universitetene godtar foreløpige karakterark og prediktive poeng med nesten alle kurs som tilbys i januar 2022. Dette vil gjøre det mulig for studenter som ikke kan delta i september 2021-inntaket på grunn av forsinkelser (hvis noen) til å bli med i årskullet i 2022. Imidlertid har universitetene ikke kommet med noen videre kommunikasjon om vurderingsmetoder ennå, men alle øyne er rettet mot de alternative vurderingsmetodene som skal vedtas av indiske styrer, & # 8221; la han til.

En talsperson fra Hong Kong University of Science and Technology, var også enig i at opptak vil bli bekreftet basert på karakterene i klasse 12. & # 8220; Vi forstår at CBSE- og CISCE Standard 12-undersøkelser er kansellert på grunn av Covid-19 pandemi. Vi vil bruke resultatene fra klasse 12 generert av respektive eksamensstyrer for å bekrefte søkere & # 8217; tilbud. For å gi studentene mer tid til å forberede seg på søknaden, godtar vi fremdeles søknader der det er ledige plasser, & # 8221; sa talsmannen.

Les | Hva som venter for opptak ved utenlandske og indiske universiteter midt i den andre COVID-19-bølgen

For 2021 har USF allerede mottatt 4298 søknader fra indiske studenter (for både UG- og PG-kurs) og har gjort det langt innlagt 1.355. I 2020 for høst- og sommersemestrene mottok universitetet 2.932 søknader (for lavere og høyere utdannelse) og innrømmet 1128.

Utenlandske opptak vil neppe bli berørt ettersom alle internasjonale universiteter har justert opptakspolitikken på grunn av de uforutsette omstendighetene som oppstår som et resultat av en global pandemi, sier Kavita Shukla, visepresident, studentrekruttering, Amity University Dubai.

& # 8220; Siden studieåret vårt begynner i midten av september hvert år; vi fortsetter å utstede betingede tilbudsbrev basert på forutsagte karakterer som er gitt av studentene. Det er noen forsinkelser i den endelige bekreftelsen av seter av studenter og foreldre etter kanselleringen av klasse 12-styreeksamen, ettersom skolene nå holder interne avsluttende eksamener i de kommende månedene (juni og juli). Resultatene forventes å bli kunngjort innen utgangen av juli eller den første uken i august, & # 8221; Shukla la til.

Indiske studenter utgjør et flertall av universitetsstudentpopulasjonen, og av mer enn 1000 indiske søkere hadde i fjor nesten 70 prosent blitt med på sine respektive kurs. I år er søknadene fortsatt åpne, og de endelige dataene om innleggelser er ennå ikke behandlet.

Besterfield sa at hvis eksamen hadde blitt holdt og resultatene ble forsinket utover juli, ville studentene ikke ha vært i stand til å melde seg til høsten 2021 og ville ha savnet stipendet sitt, som kan utgjøre opptil 70 prosent av studieavgiften. p>

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd