Aligarh doser i Gr Noida: Politiet arkiverer FIR i vaksine ‘avledning’ sak

0
34

Minst 10 innbyggere, som talte på betingelse av anonymitet, sa at leirene ble holdt i samfunnet 21. mai og 27. mai. Opptegnelser viser at støttemottakere ble utstedt sertifikater fra UPHC i Naurangabad. (Representasjon)

ALIGARH POLICE registrerte en FIR tirsdag kveld i saken om Covid-19 vaksinasjonsleirer som ble holdt i forrige måned i Jaypee Greens boligsamfunn i Greater Noida hvor nesten 200 innbyggere fikk vaksiner, men mange fikk sertifikater fra en PHC i Naurangabad, i Aligarh-distriktet.

Gautam Budh (GB) Nagar-politiet hadde søndag registrert en sak mot arrangørene av de to vaksinasjonsleirene.

Nestleder SP Raghvendra Singh sa at FIR er basert på en klage fra sjefsmedisinen. offiser (CMO) i Aligarh, BP Singh Kalyani, mot ukjente personer under IPC-seksjon 380 (tyveri) og 414 (bistår med å skjule eller avhende eller gjøre opp med stjålet eiendom).

https: //images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

Kalyani fortalte The Indian Express: “Basert på rapporter om at vaksiner ble administrert til beboere i et større Noida-boligsamfunn og sertifikater ble utstedt fra Nauraganbad PHC, sendte vi inn en klage til politiet for å undersøke hvordan vaksiner fra PHC nådde Greater Noida.”

En FIR ble arkivert på Beta-2 politistasjon i GB Nagar sent søndag kveld under flere IPC-seksjoner, inkludert under seksjon 420 (juks), mot leilighetskompleksets beboers velferdsforeningspresident Shubh Gautam og minst fem andre. De har blitt beskyldt for å ha organisert “vaksineleirer uten forutgående tillatelse fra helseavdelingen i distriktet Gautam Buddh Nagar”.

FIR arkivert i GB Nagar inkluderer også anklager i henhold til IPC-seksjoner 188 (ulydighet til å beordre behørig kunngjort av offentlig tjenestemann), 269 (uaktsom handling som sannsynligvis vil spre infeksjon av sykdom farlig for livet) og 270 (ondartet handling som sannsynligvis vil spre infeksjon av sykdom farlig for livet) & # 8212; og artikkel 3 i Epidemic Diseases Act (ulydige regler eller pålegg).

DSP Singh sa: “Vi vil undersøke hvordan vaksiner fra Aligarh nådde Greater Noida og hvem som sto bak dette.”

På mandag hadde Indian Express rapportert at nesten 200 innbyggere i Jaypee Greens ble vaksinert gratis i to leirer som ble gjennomført i forrige måned; mottakerne inkluderte de mellom 18 og 44 år, som også de over 45.

Mens ytterligere CMO for GB Nagar, Dr. Neeraj Tyagi, hadde bekreftet at det ikke var gitt tillatelse til leirene, hadde Gautam benektet alle anklager. Naurangabad UPHC-ansvarlig Dr. Ramya hadde hevdet at “vaksinering av disse mottakerne ble gjort i mitt senter”, og ikke utenfor.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.