Studenten die naar het buitenland reizen krijgen tweede dosis Covishield in speciale kampen in Vadodara, Surat

0
46

SMC heeft maandag in totaal 274 studenten gevaccineerd nadat ze zich online hadden aangemeld.

In een poging om studenten te helpen die in het buitenland studeren, vooral in de VS en Canada, waarvan de semesters zijn gepland om te beginnen, hebben de gemeentelijke bedrijven in Vadodara en Surat maandag een speciale actie gehouden om de tweede dosis Covishield-vaccin toe te dienen aan 216 studenten in Vadodara en 284 in Soera.

De VMC had een speciaal centrum opgezet op de verpleegschool, waar studenten die zich hadden aangemeld op het VMC-portaal voor het nemen van de tweede dosis vanwege hun speciale geval, samenkwamen om de prik te krijgen. Medical Officer for Health, VMC, Dr. Devesh Patel zei: “In totaal hadden 281 studenten zich geregistreerd, van wie 216 waren gevaccineerd voor de tweede dosis Covishield. Anderen die zich registreerden, konden om vele redenen de tweede dosis niet krijgen. Sommigen hadden 28 dagen niet voltooid, of sommigen hadden fouten gemaakt in de documenten en sommigen waren degenen die Covaxin kregen. Als meer van dergelijke studenten een tweede dosis zoeken, zullen we een ander kamp houden. Degenen die Covaxin hebben ingenomen, zullen de tweede dosis kunnen krijgen zodra de voorraad binnen is.”

De burgemeester van Vadodara, Keyur Rokadia, zei: “De beslissing om de tweede dosis toe te dienen aan de studenten die naar het buitenland willen reizen, is genomen in het grotere belang, zodat ze geen problemen ondervinden wanneer ze naar hun universiteiten buiten India reizen.” ;

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Onder degenen die maandag werden ingeënt, was een student die op weg is naar Canada. Ze zegt: “Ik had mijn eerste dosis op 3 mei genomen, in gedachten houdend dat ik mijn volgende vaccin tegen eind mei kon nemen. Maar ik voelde me angstig toen de beleidswijziging plaatsvond en de kloof werd vergroot tot 84 dagen. Ik moet voor eind juni vliegen… Als u beide doses van de vaccinatie heeft ingenomen, zal dit een grote hulp zijn Hoewel het geen voorwaarde is dat de leerlingen gevaccineerd moeten worden, is het wel een verademing dat de dosis is toegediend.”

Een andere student die naar de VS reist voor het semester dat begint in augustus-september, zei: “Ik ga lid worden van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en we hebben een bericht ontvangen dat inkomende studenten volledig moeten worden gevaccineerd. Het medisch hoofd van de universiteit heeft contact gehad met de studenten om de vaccinaties te verzekeren en te volgen en de studenten die aankomen uit landen waar vaccinatie niet beschikbaar is, is verteld dat ze bij aankomst op de campus door de FDA goedgekeurde doses zullen krijgen. Maar voor India verwachten ze dat de studenten worden ingeënt.”

De studenten kregen de Covishield-prik, ook het vaccin van hun eerste dosis. “Ik heb niet expres voor Covaxin gekozen omdat het nog niet is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie en de meeste landen het niet erkennen. Covishield is goedgekeurd in Canada, maar niet beschikbaar voor toediening in de VS en dus moeten de studenten die Covishield hebben gekregen de tweede dosis hier krijgen voordat ze vertrekken. Anders zou het krijgen van een tweede dosis van een ander farmaceutisch bedrijf in de VS gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken,” zei een student die naar de VS reist, wiens neef ook vanuit Vadodara naar Canada reist.

SMC heeft maandag in totaal 274 studenten gevaccineerd nadat ze zich online hadden aangemeld. Bronnen zeiden dat de SMC-gezondheidsafdeling de afgelopen drie dagen 875 studenten uit de stad en districten van Surat heeft geregistreerd.

SMC plaatsvervangend gezondheidscommissaris Dr Ashish Naik zei: “We zullen doorgaan met het online registreren en een tijdslot zal aan hen worden gegeven. We streven ernaar om 275 tot 300 studenten per dag te vaccineren. Deze rit gaat de komende dagen door.”

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.