Moesson intensiveert vanaf 10 juni, brengt zware regenval over Vidarbha, Midden- en Oost-India, Noordoost: IMD

0
71

De India Meteorological Department (IMD) heeft vanaf 10 juni wijdverbreide zware tot zeer zware (64 mm tot 204 mm in 24 uur) regenval voorspeld in het noordoosten, Odisha en Gangetic West-Bengalen. (Bestand )

NOORDOOSTELIJKE STATEN, samen met Odisha, Jharkhand, Chhattisgarh, Oost-Madhya Pradesh, gebieden langs Gangetic West-Bengalen en Vidarbha in Maharashtra zullen later deze week allemaal zware tot zeer zware regenval krijgen.

De Met-afdeling zei maandag dat de verhoogde regenval zal worden geassocieerd met de vorming van het eerste lagedruksysteem van de moesson boven de Noord-Baai van Bengalen, verwacht rond 11 juni. versterken en deze twee factoren zullen tegen het einde van deze week leiden tot een toename van de totale regenval in Centraal-, Oost- en Noordoost-India.

De Indiase Meteorologische Afdeling (IMD) heeft vanaf 10 juni wijdverbreide zware tot zeer zware (64 mm tot 204 mm in 24 uur) regenval voorspeld in het noordoosten, Odisha en Gangetic West-Bengalen, met geïsoleerde extreem zware (meer dan 204 mm in 24 uur ) spreuken waarschijnlijk op 12 juni boven Odisha. Chhattisgarh, Jharkhand, East Madhya Pradesh en Vidarbha zullen op 11 en 12 juni zware buien ervaren. Telangana, Yanam, de kust en het zuidelijke binnenland van Karnataka zullen zeer zware regenval krijgen van 11 tot 13 juni, heeft het IMD gewaarschuwd.

< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De zuidwestelijke moesson, die op 3 juni de kust van Kerala trof, maakte snelle vooruitgang tot zondag. De noordelijke grens van de moesson ging maandag verder door Alibaug, Pune, Medak, Nalgonda en Sriharikota zonder nieuwe vooruitgang.

Verdere vooruitgang zal waarschijnlijk pas dit weekend plaatsvinden, aangezien gunstige systemen zich boven de Golf van Bengalen zullen ontwikkelen. In de komende fase van vooruitgang zal de moesson waarschijnlijk de rest van Maharashtra, Telangana en Andhra Pradesh rond 11 juni bestrijken en, in zijn daaropvolgende voortgang, dicht bij 13 juni, Gujarat, Madhya Pradesh en Odisha bereiken, waarbij de normale begindata in deze regio's.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd