Ex-frikyrkoman får fängelse för flera sexualbrott

0
52

En man i 30-årsåldern döms till 4,5 års fängelse för våldtäkt, grovt sexuellt övergrepp och sju fall av sexuellt ofredande mot nio olika kvinnor, meddelar Attunda tingsrätt. – Två av gärningarna sticker ut som särskilt allvarliga. Men även i de övriga delarna av målet har det av målsägandena uppfattats som mycket skrämmande att en främmande person kommit fram och förgripit sig på dem, säger rådmannen Mikael Swahn i ett pressmeddelande. Gärningarna har ägt rum under sommartid 2018–2020 i Uppsala och på olika platser norr om Stockholm, mestadels i anslutning till badplatser. Mannen, som i stort erkänt gärningarna, har förklarat dessa med att han varit djupt deprimerad. En rättspsykiatrisk undersökning nådde slutsatsen att mannen inte lider av en allvarlig psykisk störning eller gjorde det då brotten begicks. Mannen, som tidigare haft en framträdande roll i en frikyrka, greps efter att han berättat om brotten för sin fru.