De politie van Antigua is begonnen met het onderzoeken van de 'ontvoering' van Mehul Choksi: premier Gaston Browne

0
54

Mehul Choksi wordt woensdag 2 juni 2021 in Roseau, Dominica, in Roseau, Dominica, door de politie naar de rechtbank gebracht na zijn arrestatie wegens illegale binnenkomst in het land. ( AP/PTI-bestandsfoto)

De Koninklijke Politie van Antigua en Barbuda is een onderzoek gestart naar de vermeende ontvoering van de onderduikende diamantair Mehul Choksi naar het naburige Dominica op basis van een klacht ingediend door zijn advocaten, vertelde premier Gaston Browne aan een lokaal mediakanaal.

Browne zei dat de advocaten van Choksi de namen van de mensen die betrokken waren bij de vermeende ontvoering in een klacht aan de politiecommissaris hebben gegeven, zo meldt de Antigua News Room.

De premier van Antigua en Barbuda zei ook dat als de beweringen waar zijn, het een serieuze zaak is.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Browne zei dat de politie de klacht serieus nemen, aldus het rapport.

Lees ook |10 dagen in het leven van Mehul Choksi: een Indiase 'operatie', een Bulgaarse vrouw, de beschuldiging van de vrouw

“Choksi heeft een klacht ingediend bij de Koninklijke Politie van Antigua en Barbuda voor zover bekend dat hij is ontvoerd. Hij heeft via zijn advocaten formeel beweerd dat hij uit Antigua is ontvoerd en naar Dominica is gebracht, dus het is een rapport dat de politie serieus neemt en momenteel onderzoekt de ontvoering,” Browne.

Een ander rapport in de Associates Times prikte gaten in de theorie van Dominica oppositieleider Lennox Linton, die naar verluidt beweerde dat Choksi op 23 mei rond 22:00 uur naar Dominica was gebracht in het jacht Calliope van Arne. .

De familie van Choksi had beweerd dat hij op 23 mei tot 17.00 uur in Antigua was, wat het onmogelijk maakt om een ​​afstand van 120 mijl in vier tot vijf uur af te leggen, wat ongeveer 12-13 uur duurt, aldus de publicatie.

In het rapport stond dat volgens het douanedocument de boot op 23 mei om 10.00 uur uit Antigua was vertrokken, terwijl het huishoudelijk personeel van Choksi had gezegd dat hij tot 17.00 uur in zijn woning was, wat erop wijst dat Choksi dat niet had gedaan. reis met de boot die Linton claimt.

Uitgelegd |Juridische problemen bij het terugbrengen van Mehul Choksi naar India

Het citeerde niet nader genoemde artsen van het Dominica China Friendship Hospital, waar Choksi is opgenomen, dat een nagelverwonding die door zijn advocaten wordt aangehaald, een oude is, terwijl andere blauwe plekken nieuw kunnen zijn en zelfs veroorzaakt kunnen zijn door een “lichte duw”. 8221;.

Choksi was op 23 mei op mysterieuze wijze vermist uit Antigua en Barbuda, waar hij sinds 2018 als staatsburger verblijft.

Hij werd vastgehouden in het naburige eilandland, Dominica , voor illegale binnenkomst na een mogelijke romantische escapade met zijn vermeende vriendin.

Zijn advocaten beweerden dat hij uit Jolly Harbor in Antigua was ontvoerd door politieagenten die er Antiguaans en Indiaas uitzagen en op een boot naar Dominica was gebracht.

Choksi werd voor een Roseau-magistraat gebracht, op bevel van het hooggerechtshof van Dominica, om te antwoorden op beschuldigingen van illegale binnenkomst waar hij pleitte niet schuldig te zijn, maar borgtocht werd geweigerd.

Hij werd opgenomen in het Dominica China Friendship Hospital.

Het Dominica Hooggerechtshof heeft de hoorzitting van de habeas corpus petitie ingediend door zijn advocaten.

Choksi en zijn neef Nirav Modi waren India ontvlucht in de eerste week van januari 2018, weken voordat Rs 13.500 crore-zwendel in Punjab National Bank (PNB) de Indiase banksector op zijn kop zette.

Het duo zou de functionarissen van de bank hebben omgekocht. staatsbank om Letters of Undertaking (LoU) te krijgen op basis waarvan ze gebruik maakten van buitenlandse banken die onbetaald bleven.

Top News Right Now

Klik hier voor meer

De vermeend corrupte functionarissen hebben deze LoU's niet ingevoerd in de kernbanksoftware van PNB, waardoor ze elke controle ontweken. De niet-betaling van deze LoU's of bankgaranties ter waarde van Rs 13.500 crore resulteerde in wanbetaling en werd een verplichting op de bank.

< /p>

Modi ontsnapte naar Europa en werd uiteindelijk vastgehouden in Londen, waar hij zijn uitlevering aan India betwist, terwijl Choksi in 2017 het staatsburgerschap van Antigua en Barbuda aannam, waar hij verbleef sinds zijn ontsnapping uit Delhi.

/p>

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.