Åkesson: Sverige borde också ha asylläger i Afrika

0
46

Publicerad 9 juni 2021 kl 07.11

Inrikes. SD-ledaren Jimmie Åkesson hyllar den socialdemokratiska regeringen i Danmark för dess beslut att “outsourca” sitt asylmottagande till tredje världen. Det rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det danska lagförslaget röstades igenom av en stor majoritet i majoritet i folketinget förra veckan.

Beslutet innebär att Danmark ska sluta avtal med ett land i tredje världen – exempelvis Rwanda – om att skicka alla sina asylsökare dit. På så sätt ska Danmark helt avveckla sitt asylmottagande på hemmaplan.

Lagen hyllas av Jimmie Åkesson.

– Förhoppningsvis kan Stefan Löfven lära sig något av de danska Socialdemokraterna när det kommer till en ansvarsfull invandringspolitik, även om det nog är att hoppas på för mycket, säger Åkesson till Aftonbladet.

Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard säger att hennes parti delar Danmarks “problembeskrivning och brister i dagens asylsystem”. Hon hävdar dock att Sverige inte “kan” göra som Danmark nu gör eftersom Sverige “saknar Danmarks EU-undantag”, skriver Aftonbladet.