Wat betekent “HODL”?

0
49
Morrowind/Shutterstock

Je scrolt door sociale media en je komt iemand tegen die zegt dat ze “HODLING” of iemand anders vertellen om “HODL.” Verward? Dit is wat het woord betekent in de wereld van cryptocurrency en financiën en waarom het niet verkeerd gespeld is.

HODL = WACHTEN

“HODL” is een aan cryptocurrency gerelateerd jargon dat staat voor het woord “hold” verkeerd gespeld. Het verwijst vaak naar het vasthouden van crypto-activa die u voor een langere periode bezit, zelfs tijdens een zeer volatiele marktbeweging. “Hodl” is bedoeld om mensen aan te moedigen niet impulsief te verkopen wanneer een cryptocurrency dramatisch daalt of stijgt om zeer winstgevend te worden om te verkopen.

“HODL” fungeert ook als een acroniem voor “Hold on for dear life.” Je zult de term vaak zien in verschillende cryptocurrency-forums en sociale media-kringen. Sommige influencers moedigen hun volgers zelfs aan om “hodl” verschillende crypto-tokens als onderdeel van hun langetermijnstrategie.

De oorsprong van Hodl

Het woord “houden” wordt al heel lang in de financiële wereld gebruikt als onderdeel van de buy-and-hold-strategie. Deze investeringsmethode houdt in dat u een financieel actief koopt en voor onbepaalde tijd vasthoudt. Dit houdt verband met de opvatting dat een belegger zich niet moet laten beïnvloeden door marktbewegingen op korte termijn en naar de langetermijnvisie moet kijken.

GERELATEERDWat is Bitcoin en hoe werkt het? De term “HODL” komt voort uit een bericht dat in 2013 werd geplaatst op het cryptocurrency-forum Bitcointalk, kort nadat een actie van de Chinese overheid ervoor zorgde dat de prijs van Bitcoin binnen een dag drastisch daalde. Een dronken lid typte een bericht met de titel “I AM HODLING” als reactie, waarin hij zijn algemene slechte geluk met beleggen beschrijft en zijn wens om zijn vermogen in de toekomst vast te houden.

Kort na dat incident werd de term “hodling” werd gemeengoed in de gemeenschap van cryptocurrency-enthousiastelingen. Het vond zijn weg naar memes en op sociale media en werd een manier om de wens van een token-eigenaar te signaleren om zijn activa vast te houden.

& #8220;Hodl” en cryptovaluta

De grootste reden waarom “hodl” zo'n populaire term is geworden, is de algemene volatiliteit van de prijzen van cryptocurrencies. Veel cryptocurrency-tokens, zelfs relatief stabiele zoals Bitcoin en Ethereum, hebben vaak zeer volatiele marktschommelingen. De kosten van deze tokens kunnen de ene maand met 100% dalen en de komende maanden met 300% stijgen.

Cryptovalutaprijzen zijn ook gevoelig voor de bewegingen van walvissen (een term voor mensen of organisaties die een zeer grote hoeveelheid van een bepaald token). Als zelfs maar één walvis besluit om een ​​bepaald token te verkopen, kunnen ze de prijs volledig verlagen.

“HODL” wordt gezien als een manier om deze prijsschommelingen tegen te gaan. Een aandeelhouder die de strategie volgt, verkoopt niet, ook niet als de markt verandert. Veel mensen die “HODL” schenken niet eens veel aandacht aan de dagelijkse marktbeweging van crypto's, maar geven er de voorkeur aan hun tokens op de lange termijn te bekijken.

Waarom doen mensen “Hodl?”

Andreanicolini/Shutterstock

Een van de grootste redenen waarom mensen “hodl” als een haalbare strategie is hun geloof in de onderliggende technologie en de use case erachter. Bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies zijn gebaseerd op een technologie genaamd blockchain, die veel toepassingen kent, waaronder een manier om veilig en anoniem betalingen te doen via internet. Sommige mensen geloven dat Bitcoin de toekomst is van alle financiële transacties in plaats van fiat-valuta's zoals dollars en euro's.

GERELATEERDWat is een “Blockchain”?

Voor veel eigenaren van cryptocurrency is “hodling” is een intrigerend vooruitzicht. De waarde van een enkele Bitcoin is gedaald van minder dan een dollar toen het meer dan tien jaar geleden voor het eerst uitkwam, tot vijfcijferige cijfers in de afgelopen jaren. Ondanks de hoge marktvolatiliteit geloven veel eigenaren van cryptocurrency in de financiële vooruitzichten op lange termijn van Bitcoin en andere tokens. Tegelijkertijd geloven veel andere mensen dat het kopen van cryptocurrency gelijk staat aan gokken.

Veel mensen geloven ook dat de waarden van cryptocurrencies beter zijn wanneer mensen hun tokens kopen en niet verkopen. Daarom is “hodl” is zo'n veelgebruikte term in de gemeenschap & #8212;het wordt vaak gezegd tegen beginners die misschien bang zijn om zo'n vluchtig activum te bezitten. “HODL” bestrijdt wat crypto-gebruikers “FUD,” wat staat voor “angst, onzekerheid en twijfel.” FUD kan van alles zijn, van nee-zeggers tot regeringen tot negatieve pers over de kwestie van cryptocurrency.

“HODL”

“HODL” wordt over het algemeen alleen gebruikt om te verwijzen naar cryptocurrencies en niet naar andere activa. Als u de term “hodl,” reserveer het voor gesprekken over deze tokens, anders zou je verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd.

Als je mensen tegenkomt die je zeggen te “hodl,” er is een goede kans dat je cryptocurrency-enthousiastelingen bent tegengekomen. Zorg ervoor dat u uw gezond verstand gebruikt bij het nemen van cruciale financiële beslissingen, zoals het kopen van een cryptocurrency. Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Als u meer wilt weten over cryptocurrencies, begin dan met onze gids over Bitcoin.

LEES VOLGENDE

  • ’ Wat is er nieuw in iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey
  • › Uw Android-telefoon gebruiken als een Bluetooth-muis of -toetsenbord
  • › Alexa gebruiken om voor gas te betalen
  • › De nieuwe tabbladachtergrond van Google Chrome automatisch wijzigen
  • › Wat is piekhelderheid?