VK dringt aan op inzet om de wereld tegen eind 2022 te vaccineren

0
49

Een gezondheidswerker bereidt op de parkeerplaats van het Social Security Institute of the Armed Forces een dosis van het Russische Spoetnik V-vaccin tegen de coronavirusziekte (COVID-19) naar een massavaccinatiecentrum in Caracas, Venezuela 5 juni 2021. (Foto: REUTERS)

De Britse premier Boris Johnson zal de Groep van Zeven rijke democratieën gebruiken’ top volgende week om er bij wereldleiders op aan te dringen zich in te zetten voor het vaccineren van de wereldbevolking tegen het einde van 2022.

Van Johnson wordt verwacht dat hij het belang van een wereldwijde vaccinatiecampagne zal benadrukken wanneer hij op vrijdag in Cornwall andere wereldleiders ontmoet , aan de kust van Zuidwest-Engeland, voor de eerste persoonlijke G-7-top sinds de pandemie toesloeg.

“De wereld verwacht van ons dat we de grootste uitdaging van het naoorlogse tijdperk aangaan: het verslaan van COVID en het leiden van een wereldwijd herstel gedreven door onze gedeelde waarden,” zei hij zondag in een verklaring. “De wereld vaccineren tegen het einde van volgend jaar zou de grootste prestatie in de medische geschiedenis zijn.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Top Nieuws Op dit moment

Klik hier voor meer

De Amerikaanse president Joe Biden en leiders van Canada, Frankrijk, Italië en Japan komen vanaf vrijdag aan in Cornwall voor drie dagen gesprekken gericht op het wereldwijde herstel van de pandemie.

De Britse regering beloofde in februari om het grootste deel van de overtollige vaccinvoorraad van het land te schenken aan COVAX, het door de Verenigde Naties gesteunde programma dat gericht is op armere landen voorzien van jabs.

< /p>

Maar het VK heeft nog geen cijfer gegeven over hoeveel doses het zal doneren. Het land, met een bevolking van ongeveer 70 miljoen inwoners, heeft zo'n 400 miljoen doses vaccins besteld. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft gezegd dat het VK op dit moment geen overmatige doses heeft en dat “we ze gewoon zo snel mogelijk in de wapens krijgen”.

The Sunday Times meldde dat Johnson op de top zal aankondigen dat het VK zal beloven meer dan 2 miljard pond te doneren’ injecties ter waarde van dit jaar, met verdere donaties in 2022.

De VS heeft gezegd dat het van plan is om tegen eind juni 80 miljoen doses van zijn overtollige vaccin wereldwijd te delen, de meeste via COVAX. (AP)

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.