Storbritannia oppfordrer til å forplikte seg til å vaksinere verden innen utgangen av 2022

0
48

En helsearbeider forbereder en dose Russlands Sputnik V-vaksine mot koronavirus sykdommen (COVID-19), på parkeringsplassen til Forsvarets sosialforsikringsinstitutt inn i et massevaksinasjonssenter, i Caracas, Venezuela 5. juni 2021. (Foto: REUTERS)

Britisk statsminister Boris Johnson vil bruke gruppen av syv velstående demokratier & # 8217; toppmøtet neste uke for å oppfordre verdensledere til å forplikte seg til å vaksinere den globale befolkningen innen utgangen av 2022.

Johnson forventes å understreke viktigheten av en global vaksinasjonsstasjon når han møter andre verdensledere på fredag ​​i Cornwall. , på kysten av det sørvestlige England, for det første G-7-toppmøtet siden pandemien traff.

& # 8220; Verden ser etter oss til å møte den største utfordringen i etterkrigstiden: å beseire COVID og lede en global utvinning drevet av våre felles verdier, & # 8221; sa han i en uttalelse søndag. & # 8220; Vaksinering av verden innen utgangen av neste år vil være den eneste største bragden i medisinsk historie. & # 8221;

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter Akkurat nå

Klikk her for mer

USAs president Joe Biden og ledere i Canada, Frankrike, Italia og Japan ankommer Cornwall fra fredag ​​i tre dager samtaler med fokus på global utvinning fra pandemien.

Storbritannias regjering lovet i februar å gi det meste av landets overskuddsvaksineforsyning til COVAX, FN-støttet program med sikte på å forsyne fattige land med jabs.

Men Storbritannia har ennå ikke satt en figur på hvor mange doser det vil gi. Landet, med en befolkning på rundt 70 millioner, har bestilt rundt 400 millioner doser vaksiner. Helsesekretær Matt Hancock har sagt at Storbritannia ikke har noen overskytende doser for øyeblikket, og at vi bare får dem i armene så raskt som mulig.

Sunday Times rapporterte at Johnson er klar til å kunngjøre på toppmøtet at Storbritannia vil love å donere over 2 milliarder pund & # 8217; verdt jabs i år, med ytterligere donasjoner i 2022.

USA har sagt at de planlegger å dele 80 millioner doser av sin overskuddsvaksine globalt innen utgangen av juni, mest gjennom COVAX. (AP)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.