Paramedisinsk og sykepleiesektor vil sannsynligvis få et løft i post-COVID-perioden

0
34

Regjeringen har antydet at det må utformes insentiver for at leger og paramedikere skal kunne jobbe i landlige områder. Fil.

Covid-19-pandemien har avslørt det skjøre helsevesenet i landet. Det har satt fokus på flere utfordringer som helsesektoren står overfor & # 8211; lave investeringer, mangel på leger, ambulansepersonell og sykehus. Pandemien har også understreket viktigheten av paramedisinsk fagpersonell og sykepleiere i å håndtere en helsesituasjon.

Helsehjelpere, teknikere, velværeyrker, sykepleiere og helsepersonell vil sannsynligvis se den høyeste veksten i etterspørsel etter arbeidskraft innen 2030 på tvers av land, hovedsakelig drevet av langsiktige trender som aldrende befolkninger og økende inntekter. I henhold til ‘Arbeidets fremtid etter COVID-19 & # 8242; rapport fra McKinsey Global Institute, endringen i netto sysselsettingen 2018-2030 for helsepersonell etter COVID vil være hele 112 prosent.

“Det har alltid vært mangel på medisinsk og paramedisinsk fagpersonell i landet. Coronaviruspandemien har nettopp avslørt sannheten. Helse har aldri vært en prioritet for nasjonen vår. Men etter koronavirus vil disse sektorene se en økning i tilgjengeligheten av muligheter, ”sa Dr. Arun Kumar Gupta, president, Delhi Medical Council.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1. png

Les | AIIMS utsetter BSc (H) sykepleie og MSc opptaksprøver

Til tross for det økende kravet til helsepersonell, har India sett på mangel i lang tid. I 2018 var det 11,54 lakh registrerte allopatiske leger, 29,66 lakh sykepleiere og 11,25 lakh farmasøyter i India.

Forholdet mellom leger og sykepleiere til befolkningen er også veldig lavt, sammenlignet med normene satt av Verdens helseorganisasjon (WHO). Forholdet mellom lege og befolkning i India er 1: 1511 mot WHO-normen på 1: 1000, og forholdet mellom sykepleier og befolkning er 1: 670 mot normen 1: 300, i henhold til helse- og familievernet (MoHFW).

Den indiske regjeringen la for første gang til et kapittel om helse i den 15. finanskommisjonens rapport og foreslo noen kortsiktige resolusjoner for å imøtekomme etterspørselen fra leger og paramedisinsk fagperson. Det uttales at villige medisinske høyskoler kan få lov til å gjennomføre et ekstra kurs på campus med et inntak på 100 medisinstudenter.

I henhold til kommisjonsrapporten er mangelen på sykepleiere størst i Bihar, Jharkhand, Sikkim, Telangana, Uttar Pradesh og Uttarakhand. Seter på medisinske høyskoler er svært skjevt over stater, med to tredjedeler av alle MBBS-seter i landet konsentrert i syv stater (Tamil Nadu, Kerala, Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Maharashtra og Gujarat).

& # 8220; Det er absolutt mangel på medisinsk personale på tvers av sykehus. Derfor blir det hektisk for vakthavende personale, både fysisk og mentalt. De er alltid under press, overarbeidede og jobber ofte i lengre skift enn vanlig. Under COVID-19 trenger vi å bruke PPE-settet kontinuerlig i 6 timer, hvor vi ikke kan spise, drikke eller bruke vaskerom. På grunn av mangel på personale blir pasientomsorg også påvirket. Paramedisinske og sykepleiefaglige yrker blir ofte neglisjert og ikke hyllet nok, men er blant de mest avgjørende jobbrollene, & # 8221; Pooja Chauhan, sykepleier, AIIMS Delhi, sa til indianexpress.com.

Les også | INI-CET 2021 utsatt blant økende COVID-19 saker

For å imøtekomme etterspørselen fra medisinsk fagpersonell hadde flere stater startet laterale rekrutteringsstasjoner. Institutt for helse og familievelferd, regjeringen i Telangana inviterte søknader om 50000 stillinger på kontraktsbasis, inkludert leger med MBBS-grad, sykepleiere, laboratorieteknikere, farmasøyter og annet paramedisinsk personale.

Basert på en rapport fra jobbsøkingsnettstedet naukri.com om ansettelsesaktiviteter i hele India, økte rekrutteringen i farmasøytisk/bioteknologisk/helsesektoren med 29 prosent i februar 2021 sammenlignet med februar 2020. Det var totalt 2133 stillinger på portal for medisinske/helsetjenester/sykehusyrker i april 2020, som økte med 265 prosent i april 2021 med 5665 stillinger.

Pawan Goyal, Chief Business Officer, Naukri.com sa: “Forstyrrelsen forårsaket av den andre bølgen av COVID-19 har påvirket ansettelsesaktiviteten. Den nåværende innvirkningen på arbeidsmarkedet er mindre alvorlig enn det vi så i april 2020. Gjestfrihets-, reise-, detaljhandel- og utdannings-/undervisningssektorene er fortsatt de første få sektorene som er mest berørt, slik det var i løpet av den første bølgen mens farmasøytene/medisinsk/helsesektoren er fortsatt skjermet. ”

Midt i den andre bølgen av Covid-19 hadde Punjab-regjeringen rekruttert 473 sykepleiere på forskjellige sykehus. Jernbanerekrutteringsnemnda (RRB) hadde også startet en rekrutteringsstasjon for 1937 paramedisinske stillinger. South-Central Railway (SCR), i lys av ekstraordinære omstendigheter på grunn av den andre bølgen av COVID 19-pandemi, hadde også fylt opp hele 60 ledige stillinger for medisinsk personale på kontraktsbasis.

“Post COVID, vil etterspørselen etter akuttmedisinske teknikere (EMT) definitivt øke. Paramedisinsk vitenskap er en sektor i utvikling i India. Siden sentrale og statlige regjeringer vil ønske å rekruttere et tilstrekkelig antall medisinske fagpersoner til en slik pandemi i fremtiden, er det sannsynlig at de samlede mulighetene vil se en økning, ”sa Dr Mohd Amir, assisterende professor, Para Medical College, Det medisinske fakultet. , Aligarh Muslim University (AMU).

Kommisjonsrapporten la også til at sykepleierne også kunne bli utdannet og få lov til å praktisere som & # 8216; sykepleierutøvere & # 8217; å foreskrive førtisju grunnleggende medisiner. Et ett-årig diplomkurs etter MBBS for laboratoriemedisin og for ultralyd kan startes. Regjeringen har også antydet at det må utformes insentiver for at leger og paramedikere skal jobbe i landlige områder og bygge bro over etterspørselsgapet.

& # 8220; Den medisinske industrien er nødt til å møte utfordringer med sin andel, selv etter post-COVID. Foreldre vil være mer redde for at avdelingene deres skal komme inn i medisinsk fagpersonell de neste årene, men jobbmulighetene vil øke og forbedre sprang på grunn av den økende etterspørselen etter medisinsk fagpersonell. Det er sannsynlig at flere studenter blir med på paramedisinsk kurs i nær fremtid, & # 8221; Amir la til.

Indian Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd