Noordoost-twitterstorm: NCERT zegt dat regio 'voldoende ruimte' vindt in zijn publicaties

0
58

Van links naar rechts: Punjab YouTuber Paras Singh en Congress MLA en voormalig minister van de Unie Ninong Ering.

Een dag nadat studenten uit de noordoostelijke staten deelnamen aan een Twitter-storm om meer aandacht voor de regio te krijgen in het curriculum van de National Council of Educational Research and Training (NCERT), zei de overheidsorganisatie dat de noordoosten vindt al “voldoende ruimte” in zijn publicaties.

Een reeks tweets op zaterdag van het officiële handvat van de NCERT zei dat een “afbeelding van het noordoosten in de NCERT-publicatie: een boek over Noordoost-India – In 2016 is People, History and Culture uitgekomen.” Het voegde eraan toe dat “de Social Science Textbooks van NCERT voor de klassen VI, VII, X en XII inhoud met betrekking tot Noordoost in een andere vorm met elkaar verweven hebben.”

“Op dit moment is de inhoud met betrekking tot Noordoostelijke staten vindt voldoende ruimte in de publicaties van NCERT voor gebruik door studenten & leraren,” zei de thread, die de officiële handvatten van het ministerie van Onderwijs, Dr Ramesh Pokhriyal Nishank, de minister van Onderwijs van de Unie, onder anderen, tagde.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Geactiveerd door de controverse over racistische opmerkingen waarbij een in Punjab gebaseerde YouTuber vorige week, de virtuele campagne op 4 juni had studenten, evenals openbare persoonlijkheden — waaronder atleet Hima Das, MP Shashi Tharoor en MP Gaurav Gogoi — die tweeten met de hashtags #AchapterforNE en #NortheastMatters om te eisen dat een verplicht hoofdstuk over de geschiedenis en cultuur van het noordoosten wordt opgenomen in de syllabus. De onderwerpen waren op vrijdag twee uur lang trending op nummer twee en drie.

Over de reactie van NCERT zei Debonil Baruah, adviseur, North East Students' Union (NESU), Vadodara, een van de organisatoren van de Twitter-storm, dat hoewel ze op de hoogte waren van de aanvullende reader die in 2016 door NCERT werd gepubliceerd, de vraag was van “een verplicht hoofdstuk dat moet worden opgenomen in de hoofdsyllabus.”

In 2017 publiceerde de NCERT ‘North East India — People, History and Culture’, een aanvullend leerboek voor leerlingen van klas 9 tot en met 12. “Feit is dat het aanvullend is en geen onderdeel uitmaakt van het hoofdcurriculum. Het publiceren van de reader is leuk en aardig, maar wat heeft het voor zin als mensen het niet lezen?” vroeg Baruah.

De organisatoren van de Twitterstorm gaan nu in overleg met professoren en intellectuelen uit de regio een memorandum schrijven aan het ministerie van Onderwijs. “In ons memorandum zullen we constructieve suggesties doen. Zoals ik al eerder zei, kan dit soort racisme alleen worden opgelost door middel van onderwijs. We zullen ook parlementsleden uit het noordoosten benaderen voor steun”, zei hij.

Hoewel er pogingen zijn gedaan om de geschiedenis van de regio op te nemen in centrale onderwijsinstellingen, is dit nog niet gelukt.

In 2014, na de aanval en moord op de 19-jarige Nido Tania in Delhi, had het parlementslid Bezbaruah Committee een aantal aanbevelingen gedaan, waaronder de integratie van de noordoostelijke cultuur en geschiedenis in de NCERT-syllabus. In 2017 hadden Arunachal Pradesh MLA en voormalig minister van de Unie Ninong Ering een wetsvoorstel ingediend door een particulier lid, 'The Compulsory Teaching of North-East Culture in Educational Institutions', in het parlement, maar het werd niet overgenomen.

Op zaterdag schreef Ering aan de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah en dr. Nishank, waarin hij de eis herhaalde. “Dit is mijn nederige verzoek, niet alleen als vertegenwoordiger, maar ook als gewone burger van Noordoost-India. Deze ene stap kan leiden tot de eliminatie van frequente gevallen van rassendiscriminatie tegen ons”, schreef hij.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste nieuws over Noordoost-India.

p>

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd