Krijgt uw Microsoft Office nog steeds beveiligingsupdates?

0
54
Nor Gal/Shutterstock.com< /figuur>

Krijgt uw versie van Office nog steeds beveiligingsupdates? Het hangt ervan af welke versie je gebruikt. Microsoft heeft een gepubliceerde ondersteuningslevenscyclus, maar het kan moeilijk zijn om de informatie op te graven. Dit is wat je moet weten.

Software-updates zijn net zo belangrijk voor Office als voor andere apps. Een verouderde versie van Microsoft Outlook is kwetsbaar voor schadelijke e-mails, maar zelfs een verouderde versie van Microsoft Word is kwetsbaar voor schadelijke DOC- en DOCX-documenten die u mogelijk downloadt en opent. Zelfs een kwaadaardige afbeelding die u kopieert en plakt in een Office-document kan uw systeem in gevaar brengen als u niet over de laatste updates beschikt.

Mainstream vs. Uitgebreide ondersteuning

Laten we eerst eens kijken naar het verschil tussen “Mainstream Support” en “Uitgebreide ondersteuning.” Net als Windows-releases krijgt elke Office-versie “Mainstream Support” voor meerdere jaren toen het voor het eerst werd uitgebracht. Microsoft zal doorgaan met het updaten van die versie van Office met nieuwe functies.

Enkele jaren daarna wordt het in een “Extended Support” periode. Microsoft stopt met het toevoegen van nieuwe functies, maar blijft beveiligingsupdates uitgeven gedurende de uitgebreide ondersteuningsperiode.

Opmerking:Alleen Office voor Windows krijgt een verlengde ondersteuningsperiode. Office voor Mac krijgt geen verlengde ondersteuningsperiode. Met andere woorden, wanneer de reguliere ondersteuningsperiode van Office voor Mac afloopt, ontvangt het geen beveiligingsupdates meer.

Organisaties kunnen mogelijk ook verlengde beveiligingsupdates kopen na de periode, net zoals ze dat kunnen met Windows 7.

Zolang uw versie van Microsoft Office nog ten minste uitgebreide ondersteuning krijgt, krijgt deze nog steeds beveiligingsupdates.

GERELATEERD: Wat het betekent als Microsoft stopt met het ondersteunen van uw versie van Windows

Hoe lang zal Microsoft uw versie van Office ondersteunen?

Deze versies van Office krijgen nog steeds beveiligingsupdates, vanaf november 2020:

 • Office 365, beschikbaar via een Microsoft 365-abonnement, wordt altijd up-to-date gehouden datum met de nieuwste software.
 • Office 2019 voor beide Windows krijgt beveiligingsupdates tot 14 oktober 2025. De reguliere einddatum voor ondersteuning is 10 oktober 2023, terwijl de verlengde einddatum voor ondersteuning 14 oktober 2025 is. (Bron)
 • Office 2019 for Mac krijgt beveiligingsupdates tot 10 oktober 2023. Dat is de einddatum van de reguliere ondersteuning. In tegenstelling tot de Windows-versie krijgt Office 2019 voor Mac geen uitgebreide ondersteuning. (Bron)
 • Office 2016 voor Windows krijgt beveiligingsupdates tot 14 oktober 2025.De reguliere einddatum voor ondersteuning is 13 oktober 2020, terwijl de verlengde einddatum voor ondersteuning 14 oktober 2025 is. (Bron)
 • Office 2013 voor Windows krijgt beveiligingsupdates tot < strong>11 april 2023—zolang je Service Pack 1 hebt geïnstalleerd. De reguliere ondersteuningsperiode eindigde op 10 april 2018, terwijl de verlengde ondersteuningseinddatum 11 april 2023 is. (Bron)

Office-toepassingen krijgen normaal gesproken automatische updates. Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat automatische updates zijn ingeschakeld in Office.

De volgende versies van Office worden vanaf november 2020 niet meer ondersteund:

 • Office 2016 voor Mac ontving beveiligingsupdates tot 13 oktober 2020. De reguliere ondersteuning eindigde op die datum. In tegenstelling tot Office 2016 voor Windows kreeg het geen uitgebreide ondersteuning. (Bron)
 • Office 2011 voor Mac krijgt geen beveiligingsupdates meer. Microsoft stopte met het ondersteunen ervan op 10 oktober 2017. (Bron)
 • Office 2010 voor Windows ontving alleen beveiligingsupdates tot 13 oktober 2020. De reguliere ondersteuningsperiode eindigde op 13 oktober 2015, terwijl de verlengde ondersteuningsdatum 13 oktober 2020 was. (Bron)
 • Office 2007, Office 2003, Office XP, Office 2000, Office 97, Office 95, en oudere versies van Microsoft Office ontvangen geen beveiligingsupdates meer. Office 2007 bereikte bijvoorbeeld het einde van de verlengde ondersteuningsperiode op 10 oktober 2017. (Bron)

Wilt u weten of een Microsoft-product nog beveiligingsupdates krijgt? Ga naar de pagina Productlevenscyclus zoeken van Microsoft en zoek naar de naam van het product waarover u informatie wilt.

Wat te doen als uw versie van Office krijgt geen beveiligingsupdates

Als u nog steeds een oudere versie van Office gebruikt die geen beveiligingsupdates krijgt, moet u onmiddellijk upgraden naar iets moderns en ondersteunds.

U kunt bijvoorbeeld een Microsoft 365-abonnement nemen of een exemplaar in doos van Office 2019 kopen. Er zijn verschillende manieren om Microsoft Office gratis te krijgen (of te proberen).

U hoeft dit niet per se te doen geld uitgeven: u kunt een gratis en open-source kantoorpakket zoals LibreOffice proberen, een webgebaseerd kantoorpakket gebruiken zoals Microsoft's gratis Office Online of Google Docs, of Apple's gratis iWork-software installeren voor Macs.

Wat je ook doet, we raden je aan om kantoorsoftware te gebruiken die modern en up-to-date is met beveiligingsupdates.

GERELATEERD:< /strong> Hoe krijg ik gratis Microsoft Office

LEES VOLGENDE

 • › Wat is er nieuw in iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey
 • › Uw Android-telefoon gebruiken als een Bluetooth-muis of -toetsenbord
 • › Alexa gebruiken om voor gas te betalen
 • › De nieuwe tabbladachtergrond van Google Chrome automatisch wijzigen
 • › Wat is piekhelderheid?