In een zeldzaam openbaar uitje hekelt Trump Fauci, China; bungelt 2024 vooruitzichten24

0
49

Donald Trump spreekt zaterdag op de Republikeinse Conventie in North Carolina. (AP)

Voormalig president Donald Trump viel zaterdag de Amerikaanse infectieziektedeskundige Anthony Fauci scherp aan vanwege zijn aanpak van de coronaviruspandemie, eiste herstelbetalingen van China en hekelde een onderzoek naar zijn financiën in een toespraak in North Carolina.

Trump sprak in Greenville, North Carolina, tijdens de conventie van de Republikeinse Partij, en sloot zich aan bij een koor van Republikeinse politici die Fauci bekritiseren omdat hij Amerikanen heeft gevraagd maskers te dragen om zich tegen het virus te beschermen en die soms sceptisch was van een theorie dat het virus is ontsnapt uit een laboratorium in Wuhan, China.

Trump noemde Fauci “geen geweldige dokter, maar een geweldige promotor” voor zijn frequente tv-optredens. “Maar hij had het bij bijna elk probleem bij het verkeerde eind en ook bij Wuhan en het laboratorium,” Trump zei.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De oorsprong van het virus blijft fel betwist en wordt nog steeds bestudeerd door Amerikaanse inlichtingendiensten.

Trumps eigen aanpak van de pandemie, waarbij bijna 600.000 mensen in de Verenigde Staten zijn overleden en hij zelf besmet was, was een factor in zijn verlies aan de Democratische president Joe Biden bij de verkiezingen van november 2020.

< p>Trump riep China op om $ 10 biljoen aan herstelbetalingen aan de Verenigde Staten en de wereld te betalen voor zijn eigen aanpak van het virus, en hij zei dat landen hun schuld aan Peking moeten kwijtschelden.

Trump's uiterlijk had alle kenmerken van zijn kenmerkende campagnebijeenkomsten, compleet met een muzikale afspeellijst die zwaar op Elton John-normen leek.

De voorzitter van de Republikeinse Partij van North Carolina, Michael Whatley, introduceerde Trump als 'onze president'. een knipoog naar de ongegronde beweringen van de voormalige president dat de verkiezingen van 2020 van hem zijn gestolen door verkiezingsfraude, wat Trump “de misdaad van de eeuw”

noemde.Trump zei dat een strafrechtelijk onderzoek dat is gestart door het kantoor van de procureur-generaal van New York “de ultieme visexpeditie” is, en zei dat het de laatste poging van de Democraten was om hem ten val te brengen na twee beschuldigingssaga's toen hij president was. “Het is een vijf jaar durende heksenjacht geweest, hoax na hoax,” zei Trump. “Ze zullen nooit stoppen tot november 2024.”Procureur-generaal van New York, Letitia James, heeft onderzocht of de Trump Organization valselijk de waarde van onroerend goed heeft gerapporteerd om leningen te verkrijgen en economische en fiscale voordelen te verkrijgen.

Trump beloofde de Republikeinen te helpen bij de congresverkiezingen van 2022 en steunde de Amerikaanse vertegenwoordiger Ted Budd voor een Amerikaanse Senaatszetel in North Carolina nadat zijn schoondochter, Lara Trump, had gezegd dat ze niet zou deelnemen.

Hij leek zelf een mogelijke presidentsverkiezingen in 2024 te bungelen en zei dat hij uitkeek naar dat jaar. Volgens adviseurs heeft Trump, die in New York een mogelijke aanklacht wegens zijn zakelijke transacties tegemoet ziet, de mogelijkheid van een nieuwe presidentiële campagne besproken.

Trump kwam uit afzondering voor het evenement op zaterdag, de eerste in een geplande reeks van spreekbeurten deze zomer.

“Het voortbestaan ​​van Amerika hangt af van ons vermogen om Republikeinen op elk niveau te kiezen, te beginnen met de tussentijdse verkiezingen volgend jaar,” Trump zei.

Lara Trump kondigde op het podium aan dat ze had overwogen om voor de Senaatszetel in North Carolina te gaan, maar koos ervoor om dit in 2022 niet te doen om voor haar jonge kinderen te zorgen. Maar ze sloot een run in de toekomst niet uit.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.