Eerste beta van macOS 12 is nu te downloaden

0
58

Apple heeft met macOS 12 weer wat nieuwe functies voor de Mac aangekondigd. Als ontwikkelaar en publieke tester wil je dit natuurlijk graag proberen – en dat kan! De eerste beta van macOS 12 is nu te downloaden en wordt de komende maanden getest. In dit artikel praten we je bij over alle beta’s.

Meest recente macOS 12 Beta

macOS 12 beta 1

7 juni 2021 – De nieuwste macOS 12 beta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De publieke beta verwachten we over een paar weken.

De beta’s bevatten alle nieuwe functies die tijdens WWDC zijn aangekondigd. Zodra er meer bekend is lees je wat er nieuw is in deze beta’s.

macOS 12 beta download

Voor de beta van macOS 12 is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 12 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS 12 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 12-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 12 beta 1: 7 juni 2021 (verschenen)
  • macOS 12 definitief: oktober/november 2021 (verwacht)

Over macOS 12
macOS is dé Mac-update van 2021. Er zitten allerlei nieuwe functies in, die we in een apart artikel bespreken. Alles wat er nieuw is in macOS 12 lees je in een apart artikel.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 11 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.