Chandigarh schittert in de ranglijst van schoolonderwijs van het ministerie van Onderwijs

0
35

Staten worden gescoord op in totaal 1.000 punten voor 70 parameters, waaronder toegang, infrastructuur, gelijkheid en leerresultaten. (Unsplash/Representational)

Het Union Territory of Chandigarh en de staten Punjab, Tamil Nadu en Kerala zijn als beste uit de bus gekomen in de laatste editie van de Performance Grading Index (PGI) die zondag door het ministerie van Onderwijs is vrijgegeven.

Punjab, Chandigarh, Tamil Nadu, Andamanen en Nicobaren, en Kerala bezetten de hoogste rang in 2019-20.

De BGA rangschikt de prestaties in het schoolonderwijs op basis van gegevens afkomstig van het Unified District Information System for Education Plus, National Achievement Survey, Mid-Day Meal, Public Financial Management System en het Shagun-portaal – allemaal onderhouden door de afdeling schoolonderwijs.< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Staten worden gescoord op in totaal 1.000 punten voor 70 parameters, waaronder toegang, infrastructuur, rechtvaardigheid en leerresultaten.

Andamanen en Nicobaren, Arunachal Pradesh, Manipur, Puducherry, Punjab en Tamil Nadu hebben de algemene BGA-score met 10 procent verbeterd – of 100 of meer punten.

Vorig jaar werd de bovenste beugel (of Grade 1++) ingenomen door Chandigarh, Gujarat en Kerala. In de laatste editie is Gujarat afgegleden naar de tweede schijf (Grade 1+), die ook wordt ingenomen door Haryana, Maharashtra, Delhi, Rajasthan, Puducherry en Dadra en Nagar Haveli.

“Hoewel het algemeen bekend is dat tekort aan leraren, directeuren en administratief personeel, gebrek aan regelmatig toezicht en inspectie, onvoldoende opleiding van de leraren, tijdige beschikbaarheid van financiën (die allemaal worden vastgelegd in het domein van bestuur en management) enkele van de factoren die het onderwijssysteem in het land teisteren, is het voor het eerst dat er een betrouwbaar instrument is dat dit bevestigt,” aldus het rapport. “Via de BGA kunnen de tekorten objectief en regelmatig worden gemeten. Dit is cruciaal voor het nemen van de nodige stappen om de hiaten op te vullen,” het is toegevoegd.

Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer informatie

De BGA-oefening voorziet dat de index staten en UT's zou aanzetten tot het ondernemen van meervoudige interventies die dat tot stand zullen brengen felbegeerde optimale onderwijsresultaten.

Dertien staten en UT's hebben een verbetering van 10 procent of meer laten zien in 'infrastructuur en voorzieningen', terwijl de Andamanen en Nicobaren en Odisha hun scores op het domein met 20 procent of meer hebben verbeterd, aldus het ministerie van Onderwijs. In 'equity' hebben Arunachal Pradesh, Manipur en Odisha een verbetering van meer dan 10 procent laten zien.

In het 'governanceproces' hebben 19 staten een verbetering van 10 procent of meer laten zien. “De Andamanen en Nicobaren, Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Manipur, Punjab, Rajasthan en West-Bengalen hebben verbetering laten zien met ten minste 20% (72 punten of meer)”, zei het ministerie in een verklaring.

Met input van PTI

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste onderwijsnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.