Problemen met downloaden? 9 manieren om problemen op te lossen en op te lossen

0
43
fizkes/Shutterstock.com

De meeste problemen die je tegenkomt bij het downloaden van een bestand hebben eenvoudige oplossingen. Of je nu een computer, een smartphone of een gameconsole gebruikt, hier zijn negen dingen die je kunt proberen de volgende keer dat je een probleem hebt.

Controleer de vrije ruimte van uw apparaat

Een gebrek aan vrije schijfruimte zal downloadproblemen veroorzaken, ongeacht welk apparaat u gebruikt. Hoewel de meeste apparaten zullen controleren of er voldoende schijfruimte is voordat de overdracht wordt gestart, doen sommige dat niet, en uw download zal zonder enige reden mislukken.

Het uitvoeren van een volledige herstart kan vaak wat ruimte vrijmaken omdat het systeem tijdelijke bestanden verwijdert en het huishouden op de achtergrond uitvoert. Leer anders hoe u vrije ruimte creëert op Windows, macOS, Android of een iPhone.

Test uw internetsnelheid

Als uw internetsnelheid abnormaal traag is, start uw download mogelijk helemaal niet. Dit geldt vooral als je veel verschillende apparaten in je netwerk hebt, die allemaal vechten om dezelfde kleine hoeveelheid bandbreedte.

Je kunt je internetsnelheid testen met diensten als Speedtest en Fast. Vaak zijn lage snelheden te wijten aan beperkingen op de netwerken en tijdelijke storingen buiten uw controle. Het herstarten van uw netwerkhardware zal in de meeste gevallen waarschijnlijk niet helpen, maar het kan ook geen kwaad.

Stop met openen van bestanden in plaats van downloaden

Een veelvoorkomend probleem dat optreedt wanneer u een bestand probeert te downloaden, wordt veroorzaakt door de manier waarop uw internetbrowser omgaat met bepaalde bestandstypen (bijvoorbeeld PDF-documenten). Misschien wilt u het document op uw apparaat opslaan, maar de browser heeft andere ideeën en blijft het in plaats daarvan openen. In dit geval moet u met de rechtermuisknop op de downloadlink klikken en “opslaan als” in plaats daarvan.

Deze optie wordt in verschillende browsers anders weergegeven. In Safari is het “Download gekoppeld bestand als,” terwijl Firefox “Koppeling opslaan als” in plaats daarvan. Als u dit gedrag wilt wijzigen, moet u in uw browservoorkeuren duiken en het standaardgedrag voor die bestandstypen wijzigen.

U kunt uw browser automatisch PDF's laten downloaden in plaats van ze te openen, ook.

De download pauzeren en hervatten

Soms hoeft u alleen maar te stoppen en de overdracht te starten om dingen in beweging te krijgen. Dit geldt met name voor oudere gameconsoles zoals de PlayStation 4, waar de truc kan worden gebruikt om downloads die zijn vastgelopen te versnellen.

Hoe je dit aanpakt, hangt af van het apparaat of de browser die je gebruikt’ opnieuw gebruiken. Sommige browsers hebben ingebouwde downloadmanagers waarmee u op pauze kunt drukken en vervolgens kunt hervatten. Als u een app op een iPhone of iPad probeert te downloaden, kunt u op het pictogram tikken om het downloaden te pauzeren en er vervolgens nogmaals op tikken om door te gaan.

Probeer een andere webbrowser

Sommige websites werken gewoon niet correct in bepaalde browsers. Dit geldt met name voor kleinere, nichebrowsers die buiten de grote vier vallen (Chrome, Firefox, Edge, Safari).

Het is altijd een goed idee om meer dan één browser te installeren voor dit soort gevallen. Hoewel veel Mac-gebruikers de voorkeur geven aan Safari vanwege de manier waarop het nauw integreert in het ecosysteem van Apple, is het uitbreken van Chrome of Firefox soms de enige manier om een ​​pagina correct weer te geven of om een ​​web-app überhaupt te laten draaien.

Sta pop-upvensters, cookies en JavaScript toe

Soms, wanneer een download niet wil starten, is dat omdat uw browser een pop-upvenster of cookie blokkeert waarop de service vertrouwt. De meeste browsers zullen u in de adresbalk laten weten dat een pop-upvenster is geblokkeerd (hoewel sommige dit stilletjes op de achtergrond doen).

Als u op een downloadlink klikt en er gebeurt niets, controleer dan het adres balk voor elk “pop-upvenster geblokkeerd” meldingen. In de meeste browsers geeft het klikken op de melding je een optie om de pop-up tijdelijk toe te staan ​​en een regel te maken die voorkomt dat dit in de toekomst gebeurt.

Andere websites vereisen dat cookies worden toegestaan, dus controleer uw browserinstellingen om ervoor te zorgen dat cookies zijn ingeschakeld (als u ze niet handmatig hebt uitgeschakeld, zijn ze waarschijnlijk ingeschakeld). Hetzelfde geldt voor JavaScript, waar veel websites nu op vertrouwen (dit vereist in de eerste plaats ook handmatig uitschakelen).

Windows-gebruikers: controleer uw antivirusprogramma

Gebruik in Windows een antivirusprogramma tool om te scannen op malware. Deze tools kunnen soms downloads blokkeren, vaak omdat de download kwaadaardig is.

Als u een bestand niet kunt vinden, of als een bepaalde website geen downloads lijkt toe te staan, open dan uw antivirusprogramma en controleer de logbestanden om te zien of deze downloads zijn geblokkeerd. Antivirusprogramma's geven over het algemeen een melding wanneer ze dit doen, maar ze doen dit misschien niet altijd.

Weet je zeker dat de download veilig is, maar je antivirusprogramma blokkeert het toch? Overweeg om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen.

Waarschuwing:We raden dit af, tenzij u absoluut zeker weet dat een bestand veilig is. De meest waarschijnlijke reden dat uw antivirus het bestand blokkeert, is dat het gevaarlijk is. Zorg ervoor dat u uw antivirussoftware na het downloaden opnieuw inschakelt en scan die download voordat u deze opent.

U kunt ook de instellingen voor dergelijke software doorzoeken om er zeker van te zijn dat er geen instellingen aanwezig zijn om specifieke bestandstypen of domeinen te blokkeren.

Console downloaden? Sluit alle geopende games

In het geval van de PS4 beperkt het systeem de downloadbandbreedte wanneer een game draait. Hoewel dit gedrag een beetje grillig is en niet van toepassing lijkt te zijn op alle games, is het vooral waarschijnlijk dat dit gebeurt bij online of “live service” spelletjes.

Om deze reden raden we aan om alle actieve processen te beëindigen terwijl de download is voltooid, vooral op oudere Sony-consoles. Dit wordt bereikt door het huidige lopende proces te markeren, op de knop Opties te drukken en 'Toepassing sluiten' te kiezen. uit het contextmenu.

Nog steeds geen geluk? Annuleren en opnieuw proberen

De nucleaire optie is om je download te annuleren en het opnieuw te proberen vanaf het begin. Dit is misschien niet je eerste keuze, afhankelijk van de grootte van de download en hoeveel voortgang je opgeeft, en het probleem wordt mogelijk ook niet opgelost.

De meeste moderne browsers behouden alle voortgang jij hebt gemaakt. Als de browser detecteert dat de gegevens die aan de download zijn gekoppeld, beschadigd zijn, verliest u waarschijnlijk uw voortgang. Als je vaak grote bestanden downloadt (of als je een trage internetverbinding hebt waardoor downloaden een hele klus wordt), dan wil je misschien een browser zoals Chrome of Firefox gebruiken, aangezien deze functies ondersteunen zoals het pauzeren en hervatten van downloads.

Als alternatief zijn grote downloads vaak sneller en gemakkelijker te beheren als u in plaats daarvan BitTorrent gebruikt.

LEES VOLGENDE

  • › Uw hartslag meten met een Samsung Galaxy Watch
  • › Een afbeelding invoegen in een cel in Google Spreadsheets
  • › Hoe u uw e-mails kunt laten voorlezen in Outlook op iPhone, iPad en Android
  • › Wat doet “HODL” Gemeen?
  • › Meldingsgeluiden op Android wijzigen