Mamata kiest Abhishek voor gen secy, is effectief nr. 2 in Trinamool

0
44

West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee met haar neef Abhishek Banerjee tijdens een TMC-bijeenkomst in Kolkata op zaterdag. (Foto: PTI)

Een maand nadat de TMC weer aan de macht kwam voor een derde opeenvolgende termijn in West-Bengalen, werd partijparlementslid Abhishek Banerjee, neef van Chief Minister Mamata Banerjee, benoemd tot nationaal algemeen secretaris, de de facto nr. 2 van het feest.

Het besluit om Abhishek Banerjee, parlementslid van Diamond Harbour, te benoemen tot de belangrijkste TMC-post werd zaterdag genomen tijdens een virtuele vergadering van de werkcommissie, voorgezeten door Mamata Banerjee. Het werd bijgewoond door alle partij MLA's gekozen voor de nieuwe Assemblee. Ook aanwezig was politiek strateeg Prashant Kishor.

Na de bijeenkomst zei Partha Chatterjee, secretaris-generaal van TMC: “De partij heeft vandaag het een-persoon-een-post-beleid onderschreven.” In overeenstemming met dit beleid nam Abhishek Banerjee ontslag als voorzitter van de partijjongerenvleugel om de nationale secretaris te worden.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Saayoni Ghosh, actrice en politicus, heeft hem vervangen als leider van de jeugdafdeling. Ze betwistte van Asansol Zuid kiesdistrict in de parlementsverkiezingen, maar verloor. Raj Chakraborty, ook een acteur die politicus is geworden en verkozen werd tot MLA van Barrackpore, is het nieuwe hoofd van de culturele cel van de partij.

Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer

TMC-parlementslid Kakoli Ghosh Dastidar is benoemd tot voorzitter van Mahila Morcha van de partij, terwijl parlementslid Dola Sen nu nationaal voorzitter is van het Indian National Trinamool Trade Union Congress (INTTUC). De INTTUC-staatspresident is Ritabrata Banerjee, voorheen van de CPM.

TMC-veteraan Purnendu Bose is benoemd tot voorzitter van de boerenvleugel van de partij, terwijl woordvoerder Kunal Ghosh is benoemd tot staatssecretaris.

Over de benoeming van Abhishek Banerjee tot nationaal algemeen secretaris, zei een hoge partijleider: “Abhishek is vrijwel de tweede bevelhebber in de TMC. Hij zal in de nabije toekomst toezicht houden op het organisatiewerk, met name de districtsorganisatie.”

Tijdens de vergadering nam de TMC geen telefoontje aan over het al dan niet accepteren van de leiders die de partij voor de parlementsverkiezingen hadden verlaten en nu willen terugkeren.

'Mamata zal deze zaak beslissen. Ze zou een commissie kunnen vormen om hierover een laatste beslissing te nemen', zei Partha Chatterjee.

Mamata Banerjee zei ondertussen tegen partijleiders dat ze voorzichtig moesten zijn bij het doen van uitspraken op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd