Hur man använder mallar för datatyper i Microsoft Excel

0
30

Om du någonsin har använt Microsoft Excel-data typfunktioner för information om geografi, lager, mat och mer, så kommer du att älska att lägga till mallar. Microsoft erbjuder flera datatyper mallar som hjälper dig att spåra alla möjliga saker.

Dessa mallar hjälper dig att använda datatypen för städer för att planera en omlokalisering, lagerdatatypen för att spåra dina investeringar och matdatatypen för att logga måltider för din kost. Men naturligtvis finns det fler! Här hjälper vi dig att visa och skaffa mallar samt arbeta med ett exempel för att lära dig hur du använder det.

Tillgängliga mallar och krav

Du kan visa och ladda ner tillgängliga mallar på Microsofts webbsida för mallar för datatyper. När detta skrivs finns det nästan ett dussin praktiska mallar tillgängliga, och alla har en kort beskrivning av hur du kan använda den. Du kan:

 • samla en lista över dina favoritfilmer.
 • studera elementen med ett interaktivt periodiskt system.
 • lär dig mer om planeter och kometer, eller stjärnor och konstellationer.
 • få hjälp med att välja rätt college.
 • få detaljer om städer du överväger att flytta till och använda checklistan.
 • föra en lista över babynamn du funderar på.
 • logga in maten du äter och ställer in dietmål eller analysera dina favoritrecept för näringsinformation.
 • spåra dina aktiviteter och träningsrutiner.
 • Håll koll på din aktieportfölj.

Datatyperna i Excel är tillgängliga för Microsoft 365-prenumeranter såväl som för dem som använder Excel på webben eller ingår i Office Insiders-programmet. Du måste också vara ansluten till internet eftersom informationen kommer från onlinekällor.

RELATED Hur man använder det automatiska datatypsverktyget i Microsoft Excel

Ladda ner en datatypsmall

Om du ser en mall som du vill prova klickar du på dess namn (som är en nedladdningslänk) från Microsofts mallwebbplats. Beroende på om du använder Windows eller Mac och vilken webbläsare du använder kan du bli ombedd att spara filen eller att öppna den omedelbart i Excel.

Använd en datatypsmall i Microsoft Excel

När du har laddat ner en mall och öppnat den i Microsoft Excel är den redo att användas redan från början. Men & # 8220; Välkommen & # 8221; -fliken ger dig en användbar, kort och söt sammanfattning av hur du använder just den här mallen. Varje mall är lite annorlunda än de andra, men alla börjar med att du anger ett nyckelord eller fras.

För den här anvisningen kommer vi att använda mallen Filmlista. Med den här mallen kan du spåra dina favoritfilmer, visa detaljer som cast- och boxoffice-totalsummor och inkludera dina egna betyg och granskning.

Börja med att ange ett nyckelord eller fras i lämplig cell som gäller till datatypen. För filmlistan anger du en filmtitel.

När du anger ditt objekt tar mallen över och fyller i de återstående detaljerna.

Om data av ditt ord eller din fras av någon anledning inte kan hittas hittar du & # 8217 ; Jag ser ett frågetecken bredvid det. Klicka på ikonen för att öppna sidofältet för dataväljaren och sök sedan efter och välj rätt objekt.

Vissa mallar har flera flikar som du kan arbeta med, och datatyperna du lägger till fyller också dem. Till exempel har vår filmlistmall en flik för den faktiska filmlistan samt flikar för instrumentpanelen och cast.

Instrumentpanelen visar filmerna som du lägger till i listan som filmaffischbilder och inkluderar betyg som samt filmer efter decennium och genre.

Cast-fliken har en rullgardinsruta längst upp som fylls med filmerna som du lägger till i din lista. Välj en film från den här rutan så ser du filmens roll, regissör (er) och producent (er).

Andra flikar i mallen kan också innehålla mer information. Om vi ​​använder vårt filmlistaexempel kan vi få mer information om en castmedlem genom att klicka på kontaktikonen bredvid deras namn.

Om du vill se ännu mer information om din datatyp som inte finns i kalkylbladet är det enkelt att göra. Klicka bara på datatypsikonen bredvid den. Precis som med castmedelsikonen ovan öppnar detta datakortet. Du kan dra för att ändra storlek på den eller helt enkelt bläddra igenom för mer information.

Efter att ha tagit en av dessa mallar, se till att kolla in varje flik och ikon för mer information. När du är klar, kom ihåg att spara filen som alla andra Microsoft Excel-arbetsböcker. Öppna sedan och lägg till mer data till den när som helst!

RELATERAD: Så här använder du den inbyggda geografifunktionen i Microsoft Excel

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Hur du mäter din hjärtfrekvens med en Samsung Galaxy Watch
 • & rsaquo; Så här infogar du en bild i en cell i Google Sheets
 • & rsaquo; Hur får jag dina e-postmeddelanden lästa i Outlook på iPhone, iPad och Android
 • & rsaquo; Vad gör & # 8220; HODL & # 8221; Menar du?
 • & rsaquo; Så här ändrar du meddelandeljud på Android